Maastricht UMC+ zoekt een

Fysiotherapeut / Wetenschappelijk Onderzoeker

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Je zult voor 0,5fte werkzaam zijn als fysiotherapeut binnen het cluster Oncologische Zorg en daarnaast zul je voor 0,5fte werkzaam zijn als wetenschappelijk onderzoeker. Je levert een bijdrage aan de kwalitieve zorg voor mensen met bekkenbodem- en blaasproblematiek en aan de perioperatieve optimalisatie van mensen die een oncologische operatie in deze regio moeten ondergaan.

Werk je graag in een dynamische omgeving, waarbij je onderdeel uitmaakt van een ambitieus en collegiaal team? Wij zoeken een fysiotherapeut/onderzoeker die met ons deze stappen wil zetten.

Als fysiotherapeut werk je in een multidisciplinair team samen binnen het cluster oncologische zorg aan klinische en poliklinische zorg.

Als onderzoeker werk je aan twee hoofdprojecten:
 1. Monitoren en doelmatigheidsonderzoek van de transitie van conservatieve behandeling van functionele bekkenproblematiek richting 1e en 1,5e lijns zorg.
 2. Optimaliseren van het perioperatief behandelbeleid met betrekking tot fysiek functioneren bij patiënten die een oncologische ingreep in deze regio ondergaan.
Als onderzoeker werk je onder leiding van een senior onderzoeker binnen beide projecten. We zijn op zoek naar iemand die van dynamiek houdt en die zich wil inzetten voor het gezamenlijk doel waar we als onderzoeksteam naartoe werken. Heb je een fysiotherapeutische achtergrond, en daarnaast een afgerond PhD traject dan nodigen we je uit om te solliciteren. Ervaring met oncologie of conservatieve behandeling van bekkenbodem- en blaasproblematiek geniet de voorkeur.

Taken en verantwoordelijkheden
Fysiotherapeutische taken:

In de functie van fysiotherapeut ga jij klinische en poliklinische werkzaamheden verrichten binnen het cluster Oncologische Zorg.

Onderzoekstaken:
 • Schrijven van subsidievoorstellen voor beide projecten;
 • Opzetten en uitvoeren van kwalitatieve data-analyse;
 • Opzetten en uitvoeren van kwantitatieve data-analyse;
 • Rapportage voor de subsidiegevers;
 • Rapportage van bevindingen in de vorm van wetenschappelijke publicaties en voordrachten;
 • Participeren in onderwijs op het gebied van het bewegingsapparaat binnen Maastricht University;
 • Opzetten en onderhouden van contacten met relevante (inter-)nationale verenigingen, universiteiten en instellingen.


Wat vragen wij van jou?
De collega die wij zoeken is een enthousiaste teamspeler, die stressbestendig is en plezier heeft in het werken in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. Je hebt ervaring met zowel kwantitatief als kwalitatief wetenschappelijk onderzoek. Ook beschik je over kwaliteiten op het gebied van zelfstandig, nauwkeurig en gestructureerd werken en communicatieve vaardigheden, klantvriendelijkheid en behulpzaamheid.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:
 • Gepromoveerd;
 • Afgestudeerd en BIG geregistreerd fysiotherapeut;
 • Affiniteit met conservatieve behandeling van bekkenbodem- en blaasproblematiek of oncologische zorg;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Ook herken je jezelf in de Kernwaarden van het MUMC+;
 • Onderwijservaring binnen het bewegingsapparaat.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
De academische afdeling fysiotherapie is een afdeling waar 25 fte fysiotherapeuten werkzaam zijn. Op onderzoeksgebied werken er op dit moment naast een hoogleraar klinische fysiotherapie vier gepromoveerde fysiotherapeuten/bewegingswetenschappers en lopen er promotietrajecten in de richting van de onderzoekspeerpunten: geriatrie, oncologie, orthopedie & bewegen in de kliniek. Het onderzoek valt binnen de onderzoekslijn Functioning, Participation and Rehabilitation binnen onderzoeksschool Caphri van Maastricht University.
De afdeling is klinisch inzetbaar voor alle specialismen binnen het UMC en wordt er poliklinisch gewerkt met een gesloten polikliniek waar alleen specifieke diagnosegroepen behandeld worden (hart- longfalenrevalidatie, oncologische revalidatie, handen- en knie- polikliniek en interne re-integratie). De klinisch werkende fysiotherapeuten zijn verdeeld over een aantal clusters van specialismen.

Aanstelling
Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst tot 1 januari 2023 voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.2 van de Cao umc.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt jou een passend salarisaanbod gedaan voor 50% in schaal A09 en 50% in schaal A11 conform de Cao umc.

Heb je nog vragen?
voor meer informatie over de functie, neem dan contact op met Prof. Dr. Ton Lenssen Hoogleraar fysiotherapie, MUMC+ of Rob Roomans, Hoofd afdeling fysiotherapie op telefoonnummer: 043-387 71 45.
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.