Radar zoekt een

Gedragswetenschapper JENS

Dienstverband

Uren in overleg

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Als gedragskundige aan de slag in een uniek samenwerkingsverband.

 

JENS is een coöperatie van zorg- en welzijnsorganisaties. Vanaf 1 januari 2019 bieden wij preventieve en ambulante jeugdhulp in de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal. Daarnaast werken wij samen met ruim 60 andere aanbieders. Deze organisaties werken allemaal onder de noemer JENS. Wij vullen elkaar aan en bundelen onze expertise in de ondersteuning, hulp en behandeling aan jeugdigen en hun gezinnen.

We geloven in de gezamenlijke verantwoordelijkheid om onze kinderen veilig en gezond te laten opgroeien, zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen voor een fijne en stabiele toekomst. Daarom werken wij samen met de kinderen en jongeren, hun ouders, buurt en school. Wij ondersteunen en helpen jeugdigen zoveel mogelijk in de eigen omgeving om problemen snel te signaleren en duurzame oplossingen te realiseren. Als dat nodig is, bieden wij ambulante begeleiding, behandeling en diagnostiek, dichtbij en integraal. Onze hulp is zo licht en gewoon als mogelijk maar direct intensief indien nodig. Het motto van JENS is: ‘Samen anders doen’. Daarom zoeken wij de verbinding met organisaties en belanghebbenden in de buurt. De kernwaarden van JENS zijn: speels, eigenwijs en stoer.

 

Over de functie

Als gedragswetenschapper heb je een actieve rol als regiebehandelaar en inhoudsdeskundige binnen de gebiedsteams in Landgraaf. Je signaleert mogelijke knelpunten in ontwikkeling en gedrag bij kinderen en jeugdigen en maakt de vertaalslag naar de uitvoer van zorg. Je bent nadrukkelijk aanwezig ‘op de werkvloer’ om teams te ondersteunen en de benodigde deskundigheid op peil te houden of te vergroten waar nodig. Daarnaast zie je er als gedragswetenschapper op toe dat de multidisciplinaire inzet en samenwerking rondom de cliënt in lijn is met de gestelde behandel- en begeleidingsdoelen.

 

Werken voor JENS

Je krijgt de kans om mee te werken aan de transformatie van de jeugdzorg in Heerlen, Landgraaf of Voerendaal volgens de kernwaarden van JENS: Samen, Anders, Doen. Dat doen we door te investeren in preventie, eigen kracht, de-stigmatisering, de-medicalisering, normalisering en het vergroten van het probleemoplossend vermogen van gezinnen en hun sociale netwerk.

Als je voor JENS kiest, krijg je een contract bij één van de organisaties die samen de coöperatie vormen, in dit geval Radar.

 

Durf jij de uitdaging aan?

Wil je eerst meer weten over JENS? Kijk dan op onze website www.jenshelpt.nl. Of maak een afspraak voor een dagje meelopen met een JENS-collega, een kennismakingsgesprek of een oriënterende wandeling met één van de Gebiedsmanagers.

 

 

 

 

 

 

Wat breng jij mee?

 

  • Een beroepsgerichte universitaire opleiding is vereist;
  • Werkervaring als Gedragswetenschapper binnen kind & jeugd;
  • Sociale vaardigheden zoals tact, inlevingsvermogen, motiveren, stimuleren, conflicthantering zijn van belang bij het coachen, adviseren en ondersteunen;
  • Overstijgend methodisch kunnen denken en handelen en hierin verschillende perspectieven kunnen aannemen, om zo te komen tot een gedegen en gezamenlijk gedragen plan van aanpak;
  • Een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
  • Flexibel en doortastend; je weet adequaat op te treden in crisissituaties;
  • Zowel zelfstandig als multidisciplinair kunnen werken;
  • Kunnen geven én ontvangen van feedback;
  • Je hebt een leergierige, geïnteresseerde en toegankelijke basishouding;
  • Leveren van een bijdrage aan innovatie van de kwaliteit van zorg en organisatorische vraagstukken.

 

 

 

Hoe zorgen wij voor jou?

 

Jouw professionele dromen, je toekomstbeeld en je wil om te blijven leren vinden we erg belangrijk. Bij Radar krijg je de kans om dat pad zelf te bepalen en ook echt uit te voeren. Wil je op een nieuwe (elektrische) fiets naar het werk? Of korting op een sportschool abonnement? Bij Stichting Radar mag je gebruik maken van het fietsplan en krijg je korting op het sportschool abonnement. Daarnaast is het ook mogelijk om via Stichting Radar korting te krijgen op je zorgverzekering.

 

Praktisch

Het betreft een dienstverband voor 8-36 uur per week. Salariëring van bovenstaande functie geschiedt conform de CAO Gehandicaptenzorg in functiegroep 60, met een maximaal salaris van €4.905 op basis van 36 uur. Dit wordt aangevuld met 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering in december.

Kandidaten dienen bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Wij behouden ons het recht om, in overleg, referenties in te winnen.

 

Voor meer informatie over JENS kun je contact opnemen met Desiree Gotzen, HR-adviseur, via 06-18512073.