XONAR zoekt een

Gedragswetenschapper Jens (v)echtscheidingen)

Dienstverband

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Jeugdzorg
De uitdaging - door Britt Emonts

Britt Emonts, gedragswetenschapper binnen XONAR, is sinds 2019 betrokken bij het specialistisch team (v)echtscheidingen. Samen met dit team is er gedurende de afgelopen jaren een divers aanbod ontwikkeld waarbij ouders geholpen worden om (weer) gezamenlijke verantwoordelijkheid te leren dragen voor de opvoeding van hun kind(eren).

De producten binnen deze hulpvorm zijn nog volop in ontwikkeling. Dit biedt ruimte om met enthousiasme en daadkracht producten en het team (v)echtscheidingen verder uit te bouwen. Op dit moment wordt er uitvoering gegeven aan de volgende producten: BOR Rechtbank, BOR vrijwillig, Nieuw Ouderschap en Kind in vechtscheiding.

Het vechtscheidingsteam is een team met gepassioneerde professionals. Dit is prachtig om te zien en om mee te werken. Er zijn ook uitdagingen. De hulpverleners begeven zich continu in een dynamiek van conflicten en strijd. Dit maakt dat de hulpverleners heel zorgvuldig moeten overwegen wat ze zeggen en doen. Als gedragswetenschapper dien je een open deur te bieden en klaar te staan om het team hulpverleners te helpen met zaken waar zij tegenaan lopen. De rapportage is in deze hulpverleningsdienst extra belangrijk. Als gedragswetenschapper vergt dit de nodige ondersteuning aan het team hulpverleners.

Britt ondersteund momenteel het team dat uitvoering geeft aan XONAR- en JenS cliënten. Samen vormen zij één team. Er wordt op termijn gestreefd naar een verdeling in twee teams waarbij verbinding essentieel blijft. Samen met Britt ga jij, na een gezamenlijke inwerkperiode, zelfstandig het team (v)echtscheidingen binnen JENS ondersteunen.

JenS

JENS is een coöperatie die wordt gevormd door de volgende organisaties: XONAR, Alcander, Koraal, MeanderGroep, Mondriaan, Radar en Welsun. Voorheen maakte deze regio gebruik van 240 zorgaanbieders, maar vanaf 1 januari 2019 biedt alleen JENS preventieve en ambulante jeugdhulp in de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal . Voor meer informatie over JENS kun je terecht op de website www.jenshelpt.nl .

Functie-eisen
Wil jij net als Britt aan de slag als gedragswetenschapper en beschik jij over:
  • Een afgeronde WO opleiding orthopedagogiek, psychologie of gelijkwaardig met basisaantekening psychodiagnostiek?
  • Ervaring met problematieken rondom (v)echtscheidingen?
XONAR zoekt een Gedragswetenschapper met als standplaats Heerlen. Uren zijn bespreekbaar met een minimum van 32 uur. Deze functie valt in schaal 11 cao Jeugdzorg. Dit wordt aangevuld met 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling. Bovendien bieden wij een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering. Je ontvangt maandelijks €20,00 netto bovenop je salaris. Gezond aan het werk bij XONAR doe je door deel te nemen aan de bedrijfsfitness en ons fietsplan.

Reageren kan tot 12 juli.