Leger des Heils zoekt een

Gedragswetenschapper Jeugd

Dienstverband

0 - 16 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Sociaal Werk, Ouderenzorg
Ben jij die enthousiaste gedragswetenschapper met een SKJ-registratie, die barst van de passie voor het werken met jeugd? Heb je een grote affiniteit en kennis van jeugdproblematiek en interventies? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als Gedragswetenschapper ga je aan de slag als behandelaar en word je onderdeel van het team achter onze Maatschappelijke Opvang Jeugd (MOJ). Wij zetten ons in voor jongeren uit de regio van 18 tot en met 26 jaar die kampen met dak- en thuisloosheid. Deze jongeren hebben vaak te maken met complexe problemen zoals verslaving, psychische problematiek, een onveilige thuissituatie en/of een relatie met justitie. Dit vraagt veel maatwerk van jou en je collega’s.

Je verdeelt je tijd gelijkmatig tussen de maatschappelijke opvang voor dak- en thuisloze jongeren en jeugd- en gezinsinterventieproducten zoals 10Voortoekomst, Kinder- & Jeugdcoaching en Jongerencoaching. Daarnaast ben je samen met de afdelingsmanager de drijvende kracht achter het succes van onze producten in de regio. Je gaat netwerken, enthousiasmeren en zorgt ervoor dat onze producten stevig neer worden gezet.

Daarnaast ga je bijdragen aan het bevorderen van deskundigheid van de andere teamleden, waardoor zij beter voorbereid zijn om met de complexe problematiek van onze doelgroep om te gaan. Dit betekent dat je trainingen en workshops organiseert en begeleidt, en fungeert als aanspreekpunt voor vragen en ondersteuning bij casuïstiek. Op deze manier dragen we samen bij aan de verbetering van de kwaliteit van onze dienstverlening en de effectiviteit van onze interventies.

Verder bestaat je takenpakket ook nog uit:
 • casuïstiek- en beeldvormingsgesprekken rondom de deelnemer
 • het uitvoeren van verschillende onderzoeken, waaronder intelligentietesten
 • het faciliteren van een pedagogisch leefklimaat
 • deelnemers en medewerkers in hun kracht zetten en stimuleren zelf tot een oplossing te komen
 • het doorontwikkelen van onze dienstverlening binnen en buiten de muren van MOJ


Dit ben jij

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste professional die met passie en toewijding wil werken aan het welzijn van jongeren. Jij bent iemand bij wie de liefde voor het werken met jeugd door de aderen stroomt. Jouw grote affiniteit met en uitgebreide kennis van jeugdproblematiek en -interventies maken jou de perfecte kandidaat voor deze rol.

Verder:
 • Je hebt een academische opleiding afgerond richting Psychologie of Orthopedagogiek
 • Je hebt een SKJ registratie
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met jongeren
 • Je kunt je strategisch positioneren en adviseren naast de leidinggevende van de afdeling in de samenwerking met het team en ketenpartners
 • Je staat stevig in je schoenen en bent veerkrachtig (want: bijzondere deelnemers met uitdagende problematiek)

Je bent Christen (christelijk, katholiek, protestant) en kunt aangeven wat dit voor jou betekent. Wil je meer daarover weten, zie: www.legerdesheils.nl/identiteit
 

Dit bieden wij

In deze uitdagende functie is er veel ruimte om zelf invulling te geven aan de inhoud, kwaliteitswaarborging, werkbegeleiding en deskundigheidsbevordering voor het team. Samen met de afdelingsmanager ben je het gezicht van de mooie producten die momenteel in de regio worden geïmplementeerd, met het voornemen deze in de toekomst verder uit te breiden. Binnen het team is er veel afwisseling en uitdaging omdat er wordt gewerkt met verschillende methodieken en werkwijzen; geen dag is dus hetzelfde!

Verder bieden wij je:
 • Een contract voor 16 uur per week
 • Een salaris volgens de CAO Sociaal Werk, schaal 10. Het bijbehorende salaris is minimaal € 3.869,- en maximaal € 5.702,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De inschaling is afhankelijk van opleiding, ervaring en leeftijd
 • Een overeenkomst voor een jaar met de intentie die in de toekomst om te zetten naar onbepaalde tijd
 • Een Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand), loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid), een prima mobiliteitsregeling en een goede pensioenregeling.


Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

Maatschappelijke opvang jeugd (MOJ)
In Noord- en Midden-Limburg zet het Leger des Heils een nieuwe Maatschappelijke Opvang Jeugd op.  Uitgangspunten hierbij zijn ‘dichtbij’ het netwerk van de jongere en ‘kleinschalig’ om privacy zo optimaal mogelijk te behouden. Hiervoor hebben we een nieuwe aanpak ontwikkeld die we je graag aanleren. We krijgen plek voor 20 jongeren, verdeeld over een 24-uurslocatie in omgeving Venlo en trajectwoningen in de regio. Samen met de jongeren vergroten we hun zelfredzaamheid, zodat ze uiteindelijk kunnen doorstromen naar een vaste woonplek. Zo werken we samen aan de toekomst van jongeren uit onze regio.

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open tot wij de juiste kandidaat hebben gevonden. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures . Eerst meer weten? Bel dan met Mayke Cillekens - van der Leeuw (Afdelingsmanager) via 0621525907.

Nadat je gesolliciteerd hebt, nemen wij binnen enkele dagen contact met je op.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie? Nee, bedankt!

Reeds al werkzaam als gedragswetenschapper of psycholoog? Deze functie is prima te combineren met een externe baan en stelt je in de gelegenheid om aanvullende ervaring op te doen.