Koraal zoekt een

Gedragswetenschapper - Maasveld & Gastenhof Urmond

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO+

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Jeugdzorg
Koraal regio Maastricht/Heuvelland/Westelijke Mijnstreek (MHWM) zoekt voor de locaties Maasveld en Gastenhof een enthousiaste en gedreven Gedragswetenschapper. Als Gedragswetenschapper bepaal je de inhoudelijke ondersteuning van de aan jou toegewezen cliënten. Dat doe je niet alleen, dat doe je met een team én met de cliënt. Een veelzijdige en uitdagende functie, omdat je zowel werkzaam binnen de gehandicaptenzorg als jeugdhulp. Kom jij deel uitmaken van ons team?Over de functie


In de functie van Gedragswetenschapper liggen de voornaamste accenten van je werk op het gebied van voorkomen, verbeteren en oplossen van psychische, gedrags- en/of ontwikkelingsvragen van cliënten met een (licht) verstandelijke beperking. Dit door middel van diagnostiek, gedragsbehandeling, of specifieke begeleiding, alsmede het adviseren/coachen van de teams hierbij.

Bij de locatie Maasveld (gehandicaptenzorg) werk je multidisciplinair samen om zorg te dragen voor de best mogelijke ondersteuning en begeleiding van cliënten. Binnen de woongroepen is het opstellen van zorgplannen voor mensen met een beperking een belangrijke taak. Je verricht werkzaamheden binnen het kader van onze eigen geschreven methodiek, richtlijnen en vastgesteld zorgbeleid. De populatie waaraan wij zorg verlenen is divers, uitdagend en vraagt om creatieve oplossingen. Je werkt nauw samen met de begeleiders, teammanager, AVG-arts en andere disciplines waarbij samen beslissen met de bewoner en hun wettelijk vertegenwoordigers centraal staat. Je wordt betrokken bij interne ontwikkelingen en participatie in werkgroepen.

Bij Gastenhof (jeugdhulp) heb je veelvuldig contact met externe partijen, variërend van gemeenten tot andere gespecialiseerde zorgorganisaties.

Je hebt regelmatig multidisciplinair overleg met collega gedragswetenschappers en overige disciplines. Het opstellen van begeleiding-/behandelplannen behoort eveneens tot je takenpakket. Ook houd je je bezig met het opzetten en begeleiden van ontwikkelingsgerichte trainingsprogramma's.

Regiebehandelaarschap

Binnen Koraal is ervoor gekozen om het regiebehandelaarschap te koppelen aan de woongroepen/afdelingen. Afhankelijk van het ondersteuningsprofiel van cliënten van deze woongroep is bepaald wie deze rol vervult. Voor groepen waar de gedragscomponent bij bewoners bovenliggend is in de begeleiding / behandeling is een gedragswetenschapper regiebehandelaar. Bij groepen waar de somatische component de overhand heeft is de arts regiebehandelaar.

Wat doet een regiebehandelaar?

De regiebehandelaar voert regie over de ondersteuning die de cliënt ontvangt. Hij bewaakt het totaal en stemt daartoe af met de verschillende onderdelen van de ondersteuning. Naast de taken rondom het regisseren van de ondersteuning aan de individuele cliënt, heeft hij ook een taak rondom het leefklimaat. De regiebehandelaar is verantwoordelijk voor de inhoud van de zorg, niet voor de daadwerkelijke uitvoering van de zorg (dit is de professional).

Waar ga je werken?

Werken bij Koraal, dat is werken op een manier die bij je past in een omgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen. We streven allemaal naar (werk)geluk en welbevinden.

Meedoen, mensen ontmoeten én groeien zijn daarbij van wezenlijk belang. Bij Koraal werken wij daar dagelijks aan, samen met de mensen die onze ondersteuning in hun leven van alledag nodig hebben. Onze mensen zeggen wat ze denken, houden van aanpakken en staan dichtbij onze klanten. Jij kunt bij ons écht het verschil maken.

Maasveld in Maastricht is, naast St. Anna en Op de Bies, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.

Gastenhof is het orthopedagogisch behandelinstituut van Koraal in Limburg. Vanuit de drie Limburgse Koraal-regio's (Midden- en Noord-Limburg, Parkstad en Heuvelland / Maastricht / Westelijke Mijnstreek) biedt Gastenhof behandeling, zorg en ondersteuning aan jongeren met een licht verstandelijke beperking, veelal gecombineerd met een complexe gedragsproblematiek of psychiatrisch probleem. De jongeren zijn tussen 4 en 21 jaar. Behandeling vindt intramuraal plaats, in de thuissituatie of via de polikliniek.

Wat bieden wij?

Waarom is het leuk om hier te werken? Simpel! Omdat iedere dag weer nieuwe uitdagingen en kansen brengt om op positieve wijze verder te ontwikkelen! Vervelen? Dat woord kennen wij niet! Wij bieden een uitdagende functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk uitgangspunt. En niet minder belangrijk, fijne en betrokken collega's waar je mee kan lachen, maar ook kan sparren en overleggen. Een uitdagende en interessante functie in een prettig team van gedragswetenschappers.


Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde opleiding op academisch niveau in één van de gedragswetenschappen (Psychologie of Orthopedagogiek) en bent in het bezit van relevante kennis op het gebied van ondersteuning en advies aan mensen met een verstandelijke beperking.
 • Je hebt bij voorkeur ruime ervaring als Gedragswetenschapper.
 • Je bent in het bezit van een registratie als Gezondheidszorgpsycholoog of Orthopedagoog generalist, of bereid deze te behalen.
En verder...
 • Beschik je over goede sociale vaardigheden. Je weet om te gaan met mogelijke verbale en lijfelijke agressie.
 • Ben je stressbestendig, oplettend en geduldig. Je hebt doorzettingsvermogen en bent integer. Je bent zelfstandig, maar kunt tegelijkertijd goed samenwerken.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer.

Wat bieden wij?

Een uitdagende en interessante functie in een prettig team van gedragswetenschappers. Je krijgt volop de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen.
 • Contract onbepaalde tijd van 28 of 36 uur
 • Inschaling conform FWG 65 van de CAO Gehandicaptenzorg (min €3.738 en max €5.648 bruto per maand o.b.v. 36 uur)
 • Reiskostenvergoeding, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Meer informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden binnen Koraal tref je aan via de bijgevoegde link: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid en gelijkblijvende omstandigheden kan deze worden omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Dan kun je telefonisch contact opnemen met Mike Theelen via telefoonnummer 06-82974767.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever. Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang bij de invulling van de vacatures.

Reageren

Heb je interesse? Upload je CV en motivatie via de volgende link: