Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Geestelijk verzorger

Dienstverband

26 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Venray

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Wil jij ruimte maken voor de levensvragen van cliënten en samen met hen zoeken naar wat er betekenis geeft aan hun leven? Vanuit de overtuiging dat de kans op herstel het grootst is als er aandacht is voor de existentiële vragen van cliënten? Spreekt jou dit aan? Dan verwelkomen we jou graag als onze nieuwe collega! Wij zoeken namelijk een geestelijk verzorger die onze cliënten en hun familie ondersteunt bij hun zin-, levens- en geloofsvragen.


Het team geestelijke verzorging, bestaande uit twee geestelijk verzorgers en een geestelijk verzorger met een projecttaak, werkt actief samen met andere disciplines en een vaste groep vrijwilligers. Het team heeft veel interesse in wat er speelt binnen de ggz en volgt de ontwikkelingen binnen onze organisatie op zowel inhoudelijk als organisatorisch gebied. Van daaruit zoekt het team naar een eigentijds antwoord op de existentiële zorg voor cliënten en draagt het bij aan het sensibiliseren van onze cliëntenzorg. Goed kunnen luisteren én je handen uit de mouwen willen steken zijn in deze functie onontbeerlijk.

Wat maakt jouw functie gewoon anders?

Als geestelijk verzorger heb je primair de taak om cliënten en hun familie te ondersteunen bij hun zin-, levens- en geloofsvragen. Dat gebeurt tijdens het voeren van individuele gesprekken, het leiden van groepsgesprekken en het voorgaan in vieringen of verzorgen van (afscheids)rituelen. Je stelt je open voor de thema’s die de ander ter sprake wil brengen en sluit daarin zoveel mogelijk aan bij de levensbeschouwelijke achtergrond van de cliënt. Bij specifieke wensen van cliënten verwijs je door naar een collega of een religieuze instantie.
                                                                                                            
Daarnaast heb je als geestelijk verzorger een taak in het sensibiliseren van het behandelklimaat voor zin- en levensvragen en lever je een bijdrage aan de (zorg)ethische reflectie door het organiseren van het moreel beraad. Overleg, consultatie en het geven van voorlichting en training aan medewerkers behoren in dit opzicht tot je taken.

Je denkt graag mee over hoe de geestelijke verzorging er in de toekomst uit moet zien en over een passende naam om de functie aan te duiden. Om die reden zijn collegiale samenwerking, overleg en de intervisie belangrijke pijlers voor floreren van het team.

Zingeving is belangrijk voor iedereen!

Arianne Boon, geestelijk verzorger binnen de Integrale Zorg van Vincent van Gogh:
 ‘Bij geestelijke verzorging denken veel mensen -onterecht- aan het werk van een pastor, aan de kerk. Maar mijn collega en ik zijn bezig met zingeving en de levensvragen. In de ggz gaat het dan om vragen als: Wie ben ik naast mijn psychiatrisch ziek zijn? Wat geeft mij moed? Waar ben ik goed in, wat geeft mij goede zin? Iedere cliënt is voor mij een ontdekkingsreis. Wat is hun levensverhaal: Waren komen ze vandaan, wie waren ze vroeger, waar zit hun kracht, waar de pijn? Het is bijzonder om te horen wat mensen hebben meegemaakt en hoe ze zich staande hebben gehouden. Hiervoor complimenteer ik ze ook. Want een ding is zeker: voor ieder mens, -waar diegenen ook woont- is zingeving belangrijk!’

Wat maakt jou gewoon anders?

 • Je hebt een duidelijke affiniteit met cliënten met ernstige psychische kwetsbaarheid, die zichtbaar wordt in kennis en ervaring.
 • Je bent empathisch, open, toegankelijk en trouw en hebt humor.
 • Je hebt een reflectief vermogen en kunt in hoge mate zelfstandig werken.
 • Je werkt graag in een team en zoekt de samenwerking met andere disciplines.
 • Voor de functie geldt dat je een afgeronde universitaire opleiding Humanistiek, Religiewetenschappen of Theologie met Geestelijke Verzorging hebt afgerond.
 • Je hebt de KPV-training afgerond of bent bereid deze te gaan volgen.
 • Je hebt ervaring en affiniteit met het leiden van moreel beraad.
 • Je voldoet aan de eisen van de stichting kwaliteitsregister Geestelijke Verzorging.
 • Je bent in bezit van een rijbewijs B.

Wat bieden we jou?

 • Een fijne werkomgeving in een klein team waarin ontplooiing en innovatie van groot belang zijn.
 • Een aantrekkelijk salaris FWG 60 conform CAO GGZ.
 • Een werkgever die een langdurige samenwerking beoogt middels een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Een uitdagende baan in een dynamische GGZ-instelling.
 • Veel afwisseling in je werk door verschillende taken en diverse doelgroepen en locaties.
 • Een functie waarin je actief kunt meedenken over nieuwe ontwikkelingen binnen de organisatie.
 • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden om je verder te bekwamen in je vakgebied.

Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden

We vinden het belangrijk dat je zelf ook in balans blijft. Dit ondersteunen wij met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Er valt bij ons veel te kiezen, zoals werken in deeltijd, flexibel werken en thuiswerken. Andere voorbeelden van onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zijn 100% betaald zorgverlof, ouderschapsverlof en goede regelingen voor pensioen en reiskosten.

Wat maakt Vincent van Gogh gewoon anders?

Als grootste ggz-organisatie in Noord-Limburg hebben we een rijke traditie in het behandelen en begeleiden van mensen met ernstige psychische en psychiatrische klachten. Dit doen we over een breed spectrum, klinisch en ambulant en steeds vaker bij mensen thuis of digitaal. Onze ambitie? Herstel is haalbaar, zeker met de juiste zorg, direct én duurzaam. In de eigen omgeving en samen met de cliënt, met naasten en andere betrokkenen binnen de keten en het netwerk. Hiervoor kent Vincent van Gogh elf zelfstandige eenheden, verspreid over heel Limburg.
We werken aan innovaties die de cliënt echt centraal stellen, met hulp van technologie, ICT en e-health. Daarvoor zoeken we mensen die willen leren en bouwen aan een toonaangevende en innovatieve organisatie voor nieuwe ggz. Want het kan en moet gewoon anders.

Elk dag leren en kennis delen

Naast een zorgorganisatie zijn wij ook een toonaangevend opleidings- en trainingsinstituut voor psychiaters, psychologen, verslavingsartsen, klinisch geriaters, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, verzorgenden en sinds kort ervaringsdeskundigen. De motor van onze ontwikkeling ligt in de zorgpraktijk. Daarin leren we dagelijks met en van cliënten, collega’s en andere partners in het netwerk van de zorgverlening.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de vacature? Neem voor inhoudelijke vragen contact op Jelle Backhuis via, 06-11200976 of jbackhuis@vvgi.nl of met Arianne Boon via, 0478-527578, of via ABoon@vvgi.nl. Je vragen over het sollicitatieproces kun je stellen aan Roos Loeffen via whatsapp 06-23190852 of rloeffen@vvgi.nl.

Solliciteren

Hebben wij jouw interesse gewekt? Stuur dan je cv en korte motivatie, dit kan tot uiterlijk 4 februari via de sollicitatiebutton onderaan de vacaturetekst. We vragen je om hierbij 2020GVV1401 als referentie op te nemen. We maken graag op korte termijn ruimte voor een gesprek in overleg met jou!