Mondriaan zoekt een

Geneesheer-directeur/ psychiater

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Bloei jij op in een dynamische én hectische omgeving?

Werken bij Mondriaan is nooit saai. Bij ons vind je een uitdagende baan waarin ontwikkeling op professioneel en individueel vlak volop mogelijk is. Als je stevig in je schoenen staat, initiatiefrijk bent en houdt van afwisseling, dan heten wij je graag welkom.

Dienstverband: Bij voorkeur 36 uur
Soort dienstverband: onbepaalde tijd
Kernfunctie: Geneeskundige 1
Standplaats: Heerlen
Opleiding: w.o. Geneeskunde, aangevuld met de vervolgstudie Psychiatrie
Salaris: Het salaris is conform de CAO GGZ, AMS regeling (max. € 9.023,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek), aangevuld met een toeslag en een AMS-budget persoonlijke kosten.
Reageren voor: 01-01-2021
Werving: Interne en externe werving (Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan de interne kandidaat).

Het betreft een gecombineerde functie: geneesheer-directeur/psychiater. De urenverdeling wordt in goed onderling overleg afgesproken.

Past deze functie bij jou?
Als geneesheer-directeur ben je, met drie collega's, verantwoordelijk voor de verlening van verplichte zorg binnen Mondriaan. Dit houdt o.a. in dat je de regie hebt inzake de voorbereiding van de zorgmachtiging en toezicht houdt op de kwaliteit van de uitvoering van verplichte en de daaraan voorafgaande vrijwillige zorg. Daarnaast heb je als geneesheer-directeur een met de raad van bestuur gedeelde verantwoordelijkheid voor de algemene gang van zaken op het terrein van zorg. In dit kader signaleer en adviseer je inzake de naleving van algemene principes, voortkomend uit wetgeving en de inhoud van (behandel)richtlijnen.

Je onderhoudt nauwe interne contacten met de raad van bestuur, de zorgdirecteuren, de psychiaters en andere zorgverantwoordelijken en relevante interne partijen, zoals de Cliëntenraad en de Familieraad. Je ontwikkelt en onderhoudt relaties in de regio met onder meer gemeenten, Openbaar Ministerie en collega ggz-aanbieders. Het bureau geneesheer-directeur en een ervaren jurist ondersteunen je hierbij.

Jouw kwaliteiten
Je bent BIG geregistreerd als psychiater en bent lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Je beschikt over een brede oriëntatie, je hebt een duidelijke visie op en je hebt ervaring met de vele facetten van de psychiatrie. Daarbij heb je kennis van zorgprocessen en (landelijke) ontwikkelingen binnen de geestelijke gezondheidszorg en voldoende kennis van de betreffende wetgeving (Wet BOPZ en Wet verplichte ggz in ontwikkeling), of de bereidheid je deze kennis eigen te maken. Je bent op de hoogte van relevante maatschappelijke, politieke en vakinhoudelijke ontwikkelingen en trends en zet deze kennis in ten behoeve van de eigen organisatie. Je bent in staat om op strategisch niveau mee te denken over het instellingsbeleid en hierop vanuit de kwaliteit van zorg kritisch te reflecteren.

Je anticipeert snel op vraagstukken en neemt kordaat besluiten waarbij een goede afweging wordt gemaakt vanuit de geest van de wetgeving. Daarnaast heb je oog voor en ben je in staat om met (soms conflicterende) belangen van meerdere partijen om te gaan (onder andere behandelaren, cliënten, familie en instelling).

Wat wij bieden
Naast een inspirerende, stimulerende en dynamische werk- en leeromgeving, bieden wij professionals de faciliteiten om ambities waar te maken en zichzelf continu te ontwikkelen. Salariëring is conform de AMS regeling voor medisch specialisten werkzaam in de GGZ, verhoogd met een toeslag en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn. Jaarlijks wordt op grond van de CAO GGZ een budget persoonlijke kosten medisch specialist toegekend welke je onder meer kunt aanwenden t.b.v. scholing, herregistratie. Mondriaan biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, ruime verlofregeling en bruto-netto uitruilmogelijkheden.

Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website .

Is je interesse gewekt?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Kittie D'Hoine, Lid Raad van bestuur, bereikbaar op het nummer 088-506 8487 of met Rob Havermans (GD en psychiater) , bereikbaar via 088-5066408.

Heb je interesse, laat het ons weten, we gaan graag het gesprek met je aan. Neem contact op met het secretariaat RvB (tel 088-506 8489), dan plannen we een afspraak in.