Maastricht UMC+ zoekt een

Gespecialiseerd Intensive Care Verpleegkundige

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen

Wat ga je doen?
Binnen de IC’s verricht je zelfstandig alle voorkomende verpleegkundige handelingen bij de patiënt. Je observeert, controleert en coördineert continue de verpleegkundige zorg rondom de IC patiënt op zowel lichamelijk als psychosociaal gebied. Je assisteert artsen bij allerlei voorkomende onderzoeken en behandelingen en neemt deel aan multidisciplinaire patiëntbesprekingen. Ook begeleid je de familie van de patiënt tijdens deze ingrijpende en cruciale periode.

Als ervaren Intensive Care Verpleegkundige begeleid en coach je nieuwe medewerkers en cursisten.

Wat vragen wij van jou?
Wij zijn op zoek naar een (Senior) IC-verpleegkundige met bij voorkeur enige jaren werkervaring. Je bent niet bang om je grenzen te verleggen en de patiënt is voor jou prioriteit nummer één! Je beschikt over een flexibele werkhouding, bent in staat om adequaat te handelen in acute situaties, voelt je goed bij de druk die het werk op een IC met zich meebrengt en hebt aanleg voor klinisch redeneren. We zoeken nieuwe medewerkers die collegiaal zijn en teamgeest voorop hebben staan. Je beschikt over een sprankelende, dynamische persoonlijkheid, werkt accuraat en respectvol en beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel richting patiënt en familie en richting je collega’s.

Vind je het leuk om je kennis te delen? De komende jaren worden elk jaar 8 cursisten opgeleid tot IC Verpleegkundige. We vragen jou als reeds gespecialiseerd verpleegkundige een bijdrage te leveren aan de begeleiding en ontwikkeling van nieuwe medewerkers en cursisten.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
De Volwassen Intensive Care van het MUMC+ is verdeeld over units met in totaal 33 bedden.
Vanwege de academische taak van ons ziekenhuis kom je heel wat ziektebeelden tegen die je niet ziet op een andere IC. Dit betekent dat er op onze afdeling veel patiënten komen met zeer gecompliceerde en zeer ernstige ziekten, bij wie tegelijkertijd meerdere vitale functies verstoord kunnen zijn. Dagelijks hebben we met grote uitdagingen te maken.
Nieuwe behandelwijzen en apparatuur zie je bij ons voor het eerst. Innovatie is de standaard. Zo is onze IC uitgerust met ECMO/ECLS voor hart en/of longfalen.
Wij zoeken enthousiaste collega’s die ons team van IC Verpleegkundigen willen komen versterken. Je komt te werken binnen een omgeving waar gewerkt wordt op topniveau. Ben jij op zoek naar een innovatieve omgeving, wil je uitgedaagd worden in je werk en ben je op zoek naar een omgeving waar kwaliteit en patiëntveiligheid hoog in het vaandel staan? Dan is werken op de IC van het MUMC+ iets voor jou!

Aanstelling
Het betreft een tijdelijke aanstelling bij wijze van proef van gemiddeld 36 uur per week, met een proeftijd van één jaar conform art. 2.4.1 van de Cao umc. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling bij wijze van proef opgevolgd door een aanstelling voor onbepaalde tijd.
Kandidaten die een dienstverband ambiëren tussen de 16 uur en 36 uur per week, worden uitgenodigd te solliciteren.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een uitdagende werkplek waarbij je samenwerkt met uitstekende artsen en topcollega's. Er valt altijd wat te leren, je kunt jezelf blijven ontwikkelen. Er is voldoende ruimte om initiatieven te nemen. We zullen je voortdurend uitdagen het beste uit jezelf te halen. Als je echt wil, dan bieden wij je voldoende kansen!

Daarnaast bieden je:

  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
De Cao umc is op deze functie van toepassing. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.706,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A09a.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Werving & Selectie. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: solliciteren.wervingselectie@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Vind je het lastig om op basis van deze vacature te beslissen of werken op de IC in het MUMC+ iets voor jou is? Je kunt ons bellen om een meeloopdag te plannen.