Zuyderland zoekt een

Gespecialiseerd Thuisbegeleider

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Thuiszorg

Op zoek naar een uitdagende functie met eigen regie waarin jij cliënten thuis gaat begeleiden? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou!

Binnen de afdeling GTB (Gespecialiseerde Thuisbegeleiders) bieden we begeleiding thuis aan mensen die de grip op hun leven kwijt zijn, gericht op (complexe) instabiele cliëntsituaties waarbij pedagogische, psychosociale of psychogeriatrische aspecten aan de orde komen. Het betreft doelgroepen zoals mensen met psychiatrische problematiek, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, dementerende cliënten, mensen met verslavingsproblematiek of met cultuurgebonden aanpassingsmoeilijkheden, al dan niet via gedwongen hulpverlening.
Binnen de gespecialiseerde thuisbegeleiding werken we met drie teams, te weten psychogeriatrie, psychiatrie en multiproblem/jeugd.

Wat ga je doen?

Als gespecialiseerd thuisbegeleider werk je solistisch en veelal bij cliënten thuis. Je stapt in de complexe belevingswereld van de cliënt en maakt samen met hen een plan om tot verbetering van de situatie te komen. De functie van gespecialiseerd thuisbegeleider kenmerkt zich met name door begeleidende werkzaamheden gericht op gedragsstabilisering en gedragsverandering. Binnen drie teams maak je kennis met verschillende doelgroepen:
In het team psychogeriatrie focus je op cliënten met beperkingen van de geestelijke vermogens op latere leeftijd. En binnen het team psychiatrie kom je in aanmerking met cliënten van 18 tot 65 jaar, met een verscheidenheid aan problematieken. Het team Multiproblem/Jeugd is deskundig op het gebied van verstoorde of complexe gezinssituaties. In deze gezinnen begeleid je kinderen/ jongeren én ouders bij het structureren van hun dagindeling, schoolactiviteiten of andere opvoedkundige vraagstukken. Als Gespecialiseerd Thuisbegeleider binnen elk team krijg je echter te maken met alle drie de doelgroepen.
Als gespecialiseerd thuisbegeleider werk je, naast de intensieve samenwerking met een collega uit je team, ook samen met onze ketenpartners (GGZ, BJZ, huisartsen) en zoek je naar mogelijkheden bij voorliggende voorzieningen als vrijwilligersorganisaties. Als caseholder ben je verantwoordelijk voor het ondersteuningsplan en de bijbehorende evaluaties en schakel je waar nodig op naar collega's en/of je zorgcoördinator.

Wat vragen wij?

• Je bent in het bezit van een MBO+/HBO-diploma richting Social Work of een vergelijkbaar Nederlands gewaardeerd diploma;
• Je hebt ervaring in de geriatrie, psychiatrie of met het werken met kinderen;
• Je vindt het geen probleem om op variërende tijden ingezet te worden;
• Je vindt het een uitdaging om zelfstandig te werken en te plannen;
• Je toont initiatief, bent flexibel, integer en vindingrijk;
• Je bent in het bezit van rijbewijs en een eigen auto.


Wat bieden wij?

• Je gaat werken in een sterk groeiend team van professionals met uitdagende casussen;
• Jouw inbreng wordt gehoord omdat we continu streven naar verbetering van onze zorg;
• Het betreft een dienstverband voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
• De mogelijkheid om zowel part-time als full-time aan de slag te gaan, uren zijn in overleg;
• De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO VVT, FWG 45(min €2.695,33 max €3.848,27 bruto per maand o.b.v. 36 uur) inclusief vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
• Ter ondersteuning van je werkzaamheden ontvang je in bruikleen een telefoon en iPad van de organisatie;
• Deelname aan ons meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden is mogelijk.

Wat bieden wij jou nog meer?

• Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW);
• Collectieve korting op een aanvullende ziektekostenverzekering en diverse verzekeringen;
• Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Loyalis);
• Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen;
• Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.

Stuur ons gerust een Whatsappje of bel naar 06-13605648 indien je graag meer informatie wil krijgen over de functie van Gespecialiseerd Thuisbegeleider.
Wij zorgen er vervolgens voor dat wij de koffie klaar hebben staan en maken graag tijd om persoonlijk kennis te komen maken met jou!

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks, maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
Zijn er binnen Zuyderland op dit moment bovenformatieve kandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne kandidaten.