Zuyderland zoekt een

Gespecialiseerd verpleegkundige Long oncologie

Dienstverband

24-36 uur

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Zie je het als uitdaging om excellente zorg te leveren voor onze oncologische long patiënt? Dan zijn we voor deze vacature op zoek naar jou!

Onze afdeling

Binnen Zuyderland organiseren we de oncologische zorg in zorgpaden met dedicated teams. Binnen het zorgpad long-oncologie wordt multidisciplinair gewerkt door longartsen, radiologen, radiotherapeuten, nucleair geneeskundigen, pathologen en verpleegkundigen. Hierbij staat centraal dat de zorg wordt geleverd in samenspraak met en naar de behoefte van de patiënt (en mantelzorger), snel toegankelijk, in een patiëntvriendelijke omgeving, van aantoonbaar goede kwaliteit met een efficiënte logistiek (korte doorlooptijd) teneinde kwalitatief goede zorg te verlenen.

We zoeken een verpleegkundige met het aandachtsgebied long-oncologie die nauw samenwerkt met alle behandelaars in het multidisciplinaire team.

Als verpleegkundige fungeer je als casemanager voor de long-oncologische patiënt. Dit houdt in dat je enerzijds het aanspreekpunt bent voor de patiënt en anderzijds de multidisciplinaire zorg coördineert en bewaakt op bijvoorbeeld doorlooptijden (inclusief de hierbij behorende administratieve handelingen). Tevens breng je tijdens een eigen spreekuur conform landelijke richtlijnen, klachten van patiënten in kaart en informeer je patiënten over hun situatie en de behandeling. Dit doe je met veel tact en empathie en daarmee maak jij het verschil voor onze patiënten.

Wat ga je doen?

Jij bent iemand die zich vastbijt in de boeiende materie rondom de long oncologische zorg. Oprechte aandacht voor de patiënt en begrip tonen voor de persoonlijke situatie en tegelijk ook professioneel communiceren met vakgenoten, zijn vaardigheden die passen bij jouw persoonlijkheid en karakter.

 • Relevante werkervaring binnen de Long-oncologie is een pré.
 • Een afgeronde opleiding tot Oncologie Verpleegkundige is een pré.
 • Je beschikt naast de noodzakelijke sociale en communicatieve vaardigheden tevens over daadkracht, servicegerichtheid, flexibiliteit en een zelfstandige manier van werken.
 • Je bent een teamspeler en weet tactisch om te gaan met de verschillende belangen binnen een team of organisatie.

Wat bieden wij?

 • Een dienstverband voor duur 5 maanden, ter vervanging van zwangerschapsverlof.
 • De arbeidsduur bedraagt 24-36 uur per week, verdeelt over 3-4 dagen per week.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO ziekenhuizen.
 • De salariëring is overeenkomstig FWG functiegroep 50.
 • De werkdagen zijn maandag t/m vrijdag.

Interesse?

Informatie kan ingewonnen worden bij Miriam Schiltmans, beleidsadviseur oncologie via telefoonnummer 06-82124788 of Michiel Gronenschild, longarts, via telefoonnummer 088-4596084.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden in week 35 en 36.

Over Zuyderland Medisch Centrum

Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

 • Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
 • Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
 • Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
 • Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
 • Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
 • Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.