Koraal zoekt een

Gezinsbegeleider KINGS (HBO) - Gastenhof

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Jeugdzorg
Ben jij overtuigd van de meerwaarde van de behandeling van jeugdigen mét hun gezin? Dan zoeken we jou voor ons nieuw op te zetten team voor KINGS!

Binnen KINGS gaan begeleiders en behandelaren met diverse specialismen intensief aan de slag met jeugdigen en hun gezin. Het gezin verblijft tijdens deze behandeling tijdelijk in onze gezinswoning. Naast de intensieve traumabehandeling die ouders én jeugdigen krijgen ga jij als gezinsbegeleider intensief met het gezin aan de slag zodat ze vanuit veiligheid en verbinding samen verder kunnen. Een trauma georiënteerde behandeling, die gezinnen echt verder helpt!


Wij zijn als Koraal hard bezig om onze droom 'Het Liéfst Thuis' waar te gaan maken. We zijn van mening dat we de specialistische jeugdhulp beter kunnen uitvoeren. Geïnspireerd door wat kinderen, jongeren en ouders ons vertellen en door de nieuwste wetenschappelijke inzichten. En dat biedt perspectief!

Daarom bewegen wij naar een Trauma Informed Care organisatie, voor hulpvragers én hulpverleners! Bouw jij mee?

We zijn op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde gezinsbegeleiders die in onze woning met het gezin werkzaam zijn. Er zijn diverse deeltijdpercentages mogelijk.

KINGS

KINGS staat voor Kind In Gezond Systeem en is een gefaseerd behandelmodel dat is ontwikkeld en al tien jaar uitgevoerd door Accare. KINGS is ontwikkeld voor jeugdigen met ernstige gedragsproblemen en hun ouders. De jeugdigen en hun ouders zijn voor opname slachtoffer geweest van ingrijpende interpersoonlijke gebeurtenissen en vaak spelen meervoudige en complexe problemen een rol in het dagelijks leven van deze gezinnen.

Het doel van het KINGS behandelmodel is om alle gezinsleden, zowel gezamenlijk als individueel, behandeling aan te bieden in een klinische setting, zodat zij daarna weer met een gezonde basis in de samenleving kunnen integreren. Gezinsopname wordt vaak opgevolgd door ambulante vervolgbehandeling. Om de problemen van de jeugdige te kunnen behandelen, leren de ouders om de invloed van negatieve ervaringen uit het verleden bij zichzelf en in het huidige gedrag van hun kind te herkennen. KINGS focust zich hiermee op zowel traumaverwerking van de jeugdige en de ouders, als op het vergroten van de sensitiviteit en opvoedvaardigheden van de ouders. Het doel hiervan is dat de jeugdige veilig terugkeert in een gezond systeem. Als behandelaar heb je een centrale rol in het behandelmodel.

Het model kent drie verschillende fases. De ouders doorlopen dezelfde fases als de jeugdige, maar lopen telkens een fase voor op hun kind. Hierdoor zijn de ouders in staat de jeugdige tijdens de behandeling te ondersteunen.

Als gezinsbegeleider heb je een centrale rol in het behandelmodel en ben je aanwezig in het gezin om ouders om te ondersteunen in de tijdelijke gezinswoning op de locatie van Koraal. Je coacht het gezin via onder andere modeling en videoreflectie en helpt ouders zo om weer in hun kracht te komen als opvoeder én veilige basis voor hun kind.


Wat houdt de functie in?


Voor de Regio Zuid-Limburg gaan we met 2 woningen starten waar we gezinnen behandelen via het Kings Behandelmodel. Je werkt intensief samen met een team van behandelaren die dagelijks therapie geven aan ouders en kinderen. De gezinsbegeleiders zullen buiten de dagelijkse traumabehandeling de ouders en kinderen opvangen en ondersteunen. Iedere woning huisvest 1 gezin. Afgewisseld zal je ook aanwezig zijn tijdens slaapdiensten.

Voor meer info over gezinsbehandeling check de volgende links of luister naar de podcast:
Wie zoeken wij?


Wij zoeken collega's met passie en enthousiasme die overtuigd zijn dat jeugdhulp anders vormgegeven kan worden en die gezamenlijk een nieuw team willen gaan opzetten in de regio Zuid-Limburg.

Ben jij de ervaren HBO(+) geschoolde groepsbegeleider/pedagogisch medewerker en SKJ geregistreerd? Heb jij bij voorkeur een opleiding tot CGW (cognitief gedragstherapeutisch werker) en met kennis van de menselijke diversiteit en systeemgericht werken? Dan ben jij degene die we zoeken! Mocht je niet in het bezit zijn van voorgaande vervolgopleidingen dan ben je wel bereid om je te laten scholen.

Twijfel je of je met je achtergrond in aanmerking kunt komen, neem dan contact op met ons.


Wat bieden wij?


Een uitdagende en boeiende functie binnen een nieuw op te starten team met enthousiaste en betrokken collega's. Jij maakt met je team deel uit van een vernieuwend product op het gebied van jeugdhulp, waarbij jullie écht iets kunnen betekenen voor de gezinnen.

Daarnaast…
  • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg, afhankelijk van je opleiding, werkervaring en SKJ registratie:
    FWG 45: min €2.381 en max €3.452 bruto/maand o.b.v. een 36-urige werkweek.
    FWG 50: min €2.728 en max €3.894 bruto/maand o.b.v. een 36-urige werkweek.
  • Contract: de mogelijkheid tot direct een vast dienstverband.
  • Arbeidsvoorwaarden: reiskostenvergoeding, vakantiegeld, eindejaarsuitkering (8,33%), een goede pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en daarnaast de mogelijkheid tot deelname aan een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
  • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. We bieden diverse trainingen en opleidingen, o.a. gericht op TIC (Trauma Informed Care) en KINGS. Daarnaast organiseren we bijeenkomsten omtrent teambuilding-/ontwikkeling, etc.
  • Koraal Vitaal: Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.


Reageren


Wil jij een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van KINGS in de regio Zuid-Limburg? Dan zien we graag je reactie, vóór 28 maart 2023, tegemoet!

Wij ontvangen graag je CV en motivatie via het sollicitatieformulier.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met Karin Schwarz (06 22425313 of kschwarz@koraal.nl) of Josique Bokken ( 06-82519908 of jbokken@koraal.nl)