Daelzicht zoekt een

Gezinsouder

Dienstverband

18-36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO, HBO+

Standplaats

Heel Koningslust Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Heb jij interesse om jouw professionaliteit als zorgverlener te combineren met jouw liefde en warmte als ouder? Lees dan verder!

Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar:

Gezinsouders

18-36 uur per week

Gezinshuizen

Binnen Daelzicht werken wij met gezinshuizen voor kinderen en jeugdig met een licht verstandelijke beperking.

Een gezinshuis is een gewoon huis in een gewone straat waarin de leefsituatie zoveel mogelijk gelijk is aan die in een “gewoon” gezin. Een vorm van hulpverlening, die op het gezin geënt is. Er wonen gezinshuisouder(s) met mogelijk enkele eigen kinderen en  kinderen met een verstandelijk beperking. De laatst genoemde kinderen kunnen niet meer thuis wonen. Daarnaast hebben deze kinderen geen familieband met de gezinshuisouders.

Vanuit het gezinsklimaat ontstaan intimiteit, geborgenheid en continuïteit in de relatie, als voorwaarden voor groei en ontwikkeling.

Als gezinshuisouder kies je er voor om je huis en je gezin open te stellen voor kinderen die baat hebben bij een warm huis in een stabiel en liefdevol gezin (met of zonder kinderen). Dit houdt in dat je 24/7 de zorg op je gaat nemen voor de kinderen en dat deze dus onderdeel gaan worden van het gezin. Ontzettend waardevol! Je kunt immers een kind een nieuwe start geven, in een warme omgeving, met de juiste zorg en begeleiding.

Je stelt niet alleen je huis open maar ook je hart!

Deze kinderen hebben behoefte aan een warme omgeving met de rust en regelmaat die hoort bij hun beperking. Kun jij deze bieden? Weet jij als geen ander dat het voor een kind ontzettend moeilijk is als je van de een op de andere dag van gezin en woonhuis verandert? Weet jij deze en de honderden andere vragen en onzekerheden samen met deze kinderen een plekje te geven? We komen dan graag in contact met jou.

Als gezinsouder blijf/kom je in dienst van Daelzicht en zal je dus een salaris ontvangen voor de opvang van de kinderen en daarnaast ook bepaalde onkostenvergoedingen gekoppeld aan het kind.

 

Herken jij jezelf hierin?

  • In het bezit van een mbo-diploma, minimaal niveau 4, in de richting van zorg en welzijn, sph of pedagogiek;
  • Een stabiele thuissituatie;
  • Een betrokken, vriendelijke en sensitieve persoonlijkheid.

 

Dit bieden wij

  • Een salaris in FWG 40 (min € 1.963 tot max € 2.902) conform de CAO Gehandicaptenzorg in de functie van Begeleider A;
  • Aanvullende cursussen en opleidingen gericht op de doelgroep.

 

Belangstelling en solliciteren

Wil jij aan de slag als gezinsouder? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’, tot en met 31 mei 2020.

Het is mogelijk informatie over de functie in te winnen bij Bernadet Vervoort, Leidinggevende Zorg, via telefoonnummer 06-51361611 of mail bernadet.vervoort@daelzicht.nl.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform de Nota Werving & Selectie voorrang in het plaatsingsproces. Als de functie wordt vervuld door een medewerker die al een vast dienstverband heeft bij Daelzicht, blijft dat dienstverband gehandhaafd.