Daelzicht zoekt een

Gezinsouder (Gehandicaptenzorg)

Dienstverband

18-36 uur p.w.

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Heel Koningslust Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Heb jij interesse om jouw professionaliteit als zorgverlener in de gehandicaptenzorg te combineren met jouw liefde en warmte als ouder? Lees dan verder!

Voor onze organisatie hebben wij een vacature voor:

Gezinsouder
18-36 uur

Zo ziet jouw baan eruit

Binnen Daelzicht werken wij met gezinshuizen voor kinderen en jeugdig met een licht verstandelijke beperking.

Een gezinshuis is een gewoon huis in een gewone straat waarin de leefsituatie zoveel mogelijk gelijk is aan die in een “gewoon” gezin. Een vorm van hulpverlening, die op het gezin geënt is. Er wonen gezinshuisouder(s) met mogelijk enkele eigen kinderen en  kinderen met een verstandelijk beperking. De laatst genoemde kinderen kunnen niet meer thuis wonen. Daarnaast hebben deze kinderen geen familieband met de gezinshuisouders.

Vanuit het gezinsklimaat ontstaan intimiteit, geborgenheid en continuïteit in de relatie, als voorwaarden voor groei en ontwikkeling. Als gezinshuisouder kies je er voor om je huis en je gezin open te stellen voor kinderen die baat hebben bij een warm huis in een stabiel en liefdevol gezin (met of zonder kinderen). Dit houdt in dat je 24/7 de zorg op je gaat nemen voor de kinderen en dat deze dus onderdeel gaan worden van het gezin. Ontzettend waardevol! Je kunt immers een kind een nieuwe start geven, in een warme omgeving, met de juiste zorg en begeleiding. Je stelt niet alleen je huis open maar ook je hart!

Deze kinderen hebben behoefte aan een warme omgeving met de rust en regelmaat die hoort bij hun beperking. Kun jij deze bieden? Weet jij als geen ander dat het voor een kind ontzettend moeilijk is als je van de een op de andere dag van gezin en woonhuis verandert? Weet jij deze en de honderden andere vragen en onzekerheden samen met deze kinderen een plekje te geven? We komen dan graag in contact met jou. Als gezinshuisouder blijf/kom je in dienst van Daelzicht en zal je dus een salaris ontvangen voor de opvang van de kinderen en daarnaast ook bepaalde onkostenvergoedingen gekoppeld aan het kind.

Dit bieden wij

  • Een salaris in FWG 40 (min € 1.963 tot max € 2.902) conform de CAO Gehandicaptenzorg in de functie van Begeleider A;
  • Aanvullende cursussen en opleidingen gericht op de doelgroep.

Herken jij jezelf hierin?

  • In het bezit van een mbo-diploma, minimaal niveau 4, in de richting van zorg en welzijn, sph of pedagogiek;
  • Een stabiele thuissituatie;
  • Een betrokken, vriendelijke en sensitieve persoonlijkheid.

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren 

Wil jij aan de slag als gezinshuisouder? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’,.

Neem voor meer informatie over deze functie, gerust contact op met Sven Dekkers, recruiter via 0611129439.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.