Zuyderland zoekt een

Gezondheidspsycholoog in opleiding FACT locatie Sittard-Geleen

Dienstverband

32 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Jij bent een gedreven psycholoog die een sterke affiniteit heeft met mensen met een ernstige psychiatrische aandoening en je wil GZ-psycholoog worden!

Wij bieden een opleidingsplaats aan tot Gezondheidszorgpsycholoog Volwassenen en Ouderen op de locatie Sittard-Geleen. Deze opleiding start in januari 2021 bij RINO Zuid. 

Wat ga je doen?

Je gaat de postacademische opleiding tot GZ-psycholoog volgen, een tweejarige opleiding als vervolg op de opleiding tot psycholoog. Gedurende de opleiding volg je meerdere leerroutes op afdelingen binnen Zuyderland GGZ.

Een substantieel onderdeel van de opleiding vindt plaats binnen de afdeling Behandeling en Herstel Volwassenen (FACT) waar hulp wordt geboden aan mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA). Dit gedeelte van het GGZ-veld is sterk in beweging en staat voor zowel inhoudelijke als organisatorische uitdagingen en ontwikkelingen. Herstelgerichte zorg en werken in multidisciplinair teamverband en waar mogelijk zo dicht mogelijk bij de leefomgeving van de cliënt, biedt uitdagende kansen om jezelf te ontwikkelen tot een stevige en creatieve professional. Daarnaast zul je ook voor een deel van je opleidingstraject werkzaam zijn binnen de generalistische basis-GGZ. Dit biedt de mogelijkheid je te bekwamen in korter durende individuele en veelal op protocollen gestoelde psychologische behandeltrajecten.

Je bent na voltooiing van de GZ-opleiding in staat zelfstandig werkzaam te zijn in alle sectoren van de geestelijke gezondheidszorg, maar ook in andere sectoren van de gezondheidszorg. De GZ-psycholoog treedt op als behandelaar van psychische stoornissen, van psychische problemen bij lichamelijke ziekten en bij problemen in de persoonlijke levenssfeer. De werkzaamheden van de GZ-psycholoog hebben vooral betrekking op psychodiagnostiek, indicatiestelling, psychologische interventies (onder meer met behulp van psychotherapeutische technieken) en overige professionele taken zoals voorlichting, consultatie en preventie.

Voor verdere informatie over de opleiding zie www.rinozuid.nl


Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in de psychologie, pedagogische wetenschappen of gezondheidswetenschappen met als afstudeerrichting geestelijke gezondheidskunde.
 • In bezit van een geldige LOGO-verklaring.
 • Affiniteit met het behandelen van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening is een vereiste.
 • Ervaring met het onderzoeken en behandelen van mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen strekt tot aanbeveling.
 • Je bent in staat een contextuele benadering te hanteren.
 • Wezenlijk zijn ook een positieve motivatie en houding zowel t.a.v. het vakgebied als de opleiding.

Wat bieden wij?

 • Een opleidingsovereenkomst voor de duur van de opleiding (2 jaar). Hierin zijn onder meer afspraken t.a.v. de opleiding vastgelegd.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO GGZ.
 • De salariëring is overeenkomstig functiegroep FWG 59/60, afhankelijk van ervaring.
 • De arbeidsduur is 32 uur per week.
 • Het werkpatroon is nader overeen te komen.

Interesse?

Inlichtingen zijn telefonisch in te winnen bij de heer S. Salet, klinisch psycholoog /P-opleider, via telefoonnummer 088-4597837 of bij de heer S. Burm, afdelingshoofd, via telefoonnummer 06-20770926.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op maandag 05 oktober 2020.


Over Zuyderland GGZ

Op de afdeling Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) van Zuyderland Medisch Centrum werken specialisten samen met hun teams om de beste zorg te leveren aan cliënten in alle leeftijdsgroepen die te kampen hebben met psychische klachten en aandoeningen. GGz biedt zorg op alle locaties van Zuyderland. De vorm van zorg kan echter per locatie verschillen.
Wij zijn gevestigd op de locatie Sittard-Geleen, Brunssum, Heerlen en Kerkrade.


Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.