Mondriaan zoekt een

GGZ verpleegkundige/ GGZ agoog afdeling High & Intensive Care

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
De afdeling High & Intensive Care (HIC) zoekt een GGZ-verpleegkundige/ GGZ-agoog (32-36 u/w in Maastricht). Bij ons ondersteun je mensen met een acuut psychiatrisch ziektebeeld bij hoog complexe zorgvragen maar ook met kleinere dagdagelijkse problemen. Het is een plek waar je er voor elkaar bent, waar je samen met je team zorgt voor een veilige en ontspannen werksfeer. Een plek waar je zorg verleent aan patiënten die jouw hulp het hardst nodig hebben: Patiënten in crisis. Wordt het jouw plek?

Informatie
#HulpverlenenInCrisis

Past deze functie bij jou?
De HIC, onderdeel van de kliniek Volwassenen, biedt hoogwaardige intensieve klinische behandeling aan patiënten met een psychiatrisch ziektebeeld in crisis. Het doel is om de autonomie van de patiënt te herstellen op een moment van ernstige ontregeling. Patiënten komen acuut binnen, het is belangrijk om snel te schakelen, om de patiënt te stabiliseren. Het is dynamisch maar je kunt in korte tijd veel bereiken, de patiënt perspectief bieden. Als GGZ-verpleegkundige/agoog ben je bekend met de dynamiek van een HIC: het improviseren, snel schakelen en de flexibiliteit. Je doet het altijd samen met je collega's. Samen zorg je ervoor dat de patiënt wordt gestabiliseerd. Samen zorg je dat de patiënt zijn leven weer kan oppakken. Je coördineert de behandeling, de verpleegkundige zorg en biedt begeleiding aan patiënten die intensieve zorg nodig hebben in een gesloten setting. Dit alles doe je samen met een fijn team van vertrouwde collega's die elkaar ondersteunen en voor de beste zorg gaan.

Wat ga je doen?
  • Je geeft invulling aan verpleegkundige diagnostiek, begeleiding en crisisinterventie;
  • Je werkt samen met het multidisciplinaire team, de familie en naasten van de patiënt;
  • Waar nodig breng je structuur en regelmaat aan en stem je de zorg, voor zover mogelijk, af op de wensen en mogelijkheden van de patiënt;
  • Je zorgt voor een veilige leefomgeving/werksfeer;
  • Je denkt creatief mee: Hoe tillen we onze zorg naar een nóg hoger niveau?
Wat zeggen onze medewerkers?
Dominique, sr. verpleegkundige: "Ieder ziektebeeld heeft zijn eigen aanpak, maar ook ieder mens heeft zijn eigen aanpak. Dat maakt het werk heel interessant. Als verpleegkundige werk je binnen kaders, maar binnen die kaders heb je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. De lijnen met de regiebehandelaren en de psychiater zijn kort en we maken gebruik van elkaars kennis. Binnen ons team is vertrouwen ontzettend belangrijk: Je vertrouwt op elkaars aanwezigheid en inschattingsvermogen.

Het werk op de HIC is voor een verpleegkundige/agoog een enorme uitdaging: Je kijkt naar de psychische en lichamelijke klachten maar ook naar de maatschappelijke omstandigheden. Je wordt continu uitgedaagd om meer kennis op te doen. Wat wij zoeken in een nieuwe collega? Enthousiasme, creativiteit en verantwoordelijkheid. Jij laat je niet snel ontmoedigen. Je hebt inlevingsvermogen, levenservaring en vakinhoudelijke kennis."

Dit neem je mee
  • Je bent in het bezit van minimaal het diploma hbo of mbo Verpleegkunde en een BIG-registratie danwel Social Work of gelijksoortig;
  • Daarnaast beschik je over een aantal jaar aantoonbare werkervaring in de psychiatrische verpleegkunde en kennis over (complexe) psychiatrische ziektebeelden en persoonlijkheidsstoornissen; Je hebt affiniteit met de doelgroep;
  • Je hebt kennis van psychopathologie en somatiek;
  • Je bent flexibel ingesteld en beschikt over een mensgerichte werkhouding;
  • Je kunt zelfstandig werken, maar komt ook tot je recht in een team.
Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €2.600,-- en maximaal €3.536,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie GGZ- verpleegkundige 2/kernfunctie agogisch werkende).
Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever beneden op deze pagina.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Haiko Kessels, afdelingshoofd, bereikbaar op het nummer 06-50161554 of mail naar: H.Kessels@mondriaan.eu

Stuur je reactie vóór 24 maart 2023.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening.