Mondriaan zoekt een

GGZ-verpleegkundige - kliniek Volwassenen Maastricht

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de Open Opname afdeling, de gesloten afdeling Medium Care en de detox-afdeling van onze kliniek Volwassenen in Maastricht zoeken wij een enthousiaste en flexibele GGZ-verpleegkundige (32-36 uur p.w.). Heb jij als verpleegkundige ruime ervaring in de psychiatrie en lijkt het je leuk om op basis van jouw psychiatrische kennis een rolmodel zijn voor de rest van het team? Of ben je juist nieuwsgierig naar de psychiatrie en wil je graag (meer) ervaring opdoen? Wij verwelkomen jou graag!

Past deze functie bij jou?
Afdeling KC01 is een open opname afdeling waar kortdurende zorg wordt geboden aan maximaal 11 patiënten met uiteenlopende ziektebeelden en in de leeftijd van 18 tot 65 jaar. Een deel van deze patiënten valt onder een (ambulant) behandelteam, zoals een Wijkteam/FACT of zorglijn waarbij onder andere een psychiater en een behandelaar (meestal een sociaal psychiatrisch verpleegkundige) betrokken zijn. Zij blijven gedurende de opname ook verantwoordelijk voor de patiënt.

Afdeling KC02, Medium Care, is een gesloten opnameafdeling. Hier bieden wij hoogwaardige klinische behandeling aan patiënten met een psychiatrisch ziektebeeld waarbij opname op de High Intensive Care (HIC) onvoldoende is geweest voor goede stabilisatie. Of waarbij het tijdelijk niet mogelijk is om te verblijven op één van de afdelingen van Mondriaan voor langdurige behandeling. Ook de Medium Care heeft een capaciteit van 11 bedden.

De detox-afdeling is gericht op patiënten met primair een verslavingsprobleem voor kortdurende klinische zorg. Afgestemd op de vraag van de patiënt, leveren we gedifferentieerde hulp aan mensen die verslaafd zijn aan alcohol, drugs, medicijnen en/of gokken. Daarnaast kan het ook zijn dat er sprake is van een psychiatrisch ziektebeeld of een andere psychische kwetsbaarheid. Wij zijn erin gespecialiseerd het proces van ontwenning medisch gezien zo humaan en verantwoord mogelijk te laten verlopen door middel van medische observaties en interventies, zonder onnodig lang terug te vallen op medicatie. Wij werken vanuit het 'Symptom Triggered' beleid.

Je bent als verpleegkundige inzetbaar op de verschillende afdelingen en je vormt de spil in het multidisciplinaire team. Je observeert en rapporteert aan de hand van gestelde verpleegdoelen, brengt structuur en regelmaat aan en stemt de zorg af op de wensen en mogelijkheden van de patiënt. Om op een professionele manier te werken met probleemgedrag van patiënten maken wij gebruik zowel ABC- als signaleringsplannen. Iedere patiënt is uniek en daarom werk je niet altijd volgens vaste procedures maar gebruik je je eigen creativiteit om invulling te geven aan het behandeltraject. Er is dagelijks overleg met de regiebehandelaars over de regievoering van de behandelingen.

Dit neem je mee
  • Diploma Verpleegkunde (mbo of hbo) en BIG geregistreerd;
  • Je hebt kennis van psychopathologie en somatiek, affiniteit met de doelgroep en je bent nieuwsgierig naar waar gedrag vandaan komt;
  • Je kijkt ernaar uit om samen te werken met je collega's. Een flexibele werkhouding is hierbij voor jou vanzelfsprekend. Deze eigenschappen helpen je goed te functioneren in onze dynamische, soms hectische maar boeiende werkomgeving;
  • Verder handel je vanuit je eigen observaties, dus niet alleen volgens geldende procedures maar je neemt vooral ook je eigen creativiteit mee in dit proces. Wij zijn continu bezig met het verbeteren van onze zorgverlening en verwachten ook hierin van jou een actieve houding;
  • Als je beschikt over passende werkervaring, dan is dat uiteraard welkom. Maar ook als je schoolverlater of starter bent of ervaring hebt met de verpleging en/of begeleiding van andere doelgroepen en een overstap overweegt naar de ggz, kijken wij ernaar uit om kennis met je te maken. We zijn nieuwsgierig hoe jouw ambitie en interesses matchen met de zorg die onze patiënten van ons vragen.

Wat zeggen onze medewerkers?
Lees hier hun persoonlijke verhalen en lees ook meer over werken als verpleegkundige bij Mondriaan.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
  • Je krijgt een jaarcontract;
  • Het salaris bedraagt minimaal €2.357,-- en maximaal €3.326,-- (GGZ-verpleegkundige 2, FWG 45 - CAO GGZ). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
  • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
  • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op werkenbijmondriaan.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Nathalie Coenen (afdelingshoofd), bereikbaar op het nummer: 06-23106297.

Heb je interesse, stuur dan een reactie vóór 1 oktober 2021 via de sollicitatiebutton.

Bij indiensttreding dien je een recente Verklaring Omtrent Gedrag en BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.