Koraal zoekt een

Groepsbegeleider Buitenwoning LVB - Maasveld Maastricht

Dienstverband

16 - 34 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Koraal zoekt groepsbegeleiders voor onze gezellige buitenwoningen! Het is leuk werken bij onze bewoners woonachtig in de wijken van Maastricht! De doelgroep is boeiend en er heerst een prettige sfeer. Bewoners en medewerkers maken veel gebruik van de winkels in de buurt en dat geeft een gevoel van vrijheid. Er heerst echt het gevoel van "in de wijk wonen".

Lijkt het jou leuk om bij ons te komen werken en zie je er een uitdaging in om samen met ons, onze bewoners zo goed mogelijk te ondersteunen in hun dagelijkse leven en het bereiken van hun doelen? Reageer dan op deze vacature en wellicht word jij onze nieuwe collega! Haal jij energie uit het helpen van cliënten met een verstandelijke beperking en wil jij echt het verschil maken? We zoeken collega's die van gezelligheid houden, maar ook alert zijn om de kleinste signalen op te pikken. Collega's die stevig hun schoenen staan, humor hebben en snel kunnen schakelen.


Over de functie


Aan de rand van de locatie van Maasveld liggen 3 "onder-één-kap woningen". In iedere woning wonen 8 of 9 mensen. Daarnaast hebben we een viertal woningen die afzonderlijk van elkaar, gelegen zijn in de wijk Heugem, De Heeg en het Witte Vrouwenveld. De mensen die in deze woningen wonen hebben behoefte aan ondersteuning passend bij hun zorgvragen. Dat kan ondersteunend, verzorgend, of begeleidend zijn. Met als gezamenlijk uitgangspunt op vraag vanuit de bewoner: ondersteun mij zoveel als mogelijk als ik dat wens.

Dat betekent dat we continu "aan" staan en het gesprek aangaan. Dit vraagt om goede communicatie met onze bewoners en hun verwanten, alsook van de ondersteunende disciplines die we nodig hebben om de zorg te kunnen bieden. Wij noemen dit samenwerken in de driehoek.

De meeste mensen die bij ons wonen genieten van hun eigen leefomgeving, maar vinden het ook fijn als er gezamenlijke zaken in huis worden gedaan. Dit brengt soms uitdagingen met zich mee. Jouw inbreng is om samen met eenieder het huis gezellig te maken en te runnen.

De bewoners worden ondersteund in hun verzorging, behandeling en dag invulling. Ze willen graag de regie over hun eigen leven en krijgen hier ook de ruimte voor. Je helpt ze bijvoorbeeld bij het halen van de boodschappen, begeleid hun naar de arts of fysiotherapeut en ondersteunt hun in het onderhouden van sociale contacten. Gezien de kwetsbaarheid van de doelgroep is het belangrijk dat de bewoners goed gemonitord worden, zowel fysisch als psychisch. Goed rapporteren en tijdig actie ondernemen n.a.v. signalen zijn handelingen die van je verwacht worden.


Onze woningen


In de studio's wonen cliënten met een licht tot matige verstandelijke beperking, die graag zo zelfstandig mogelijk en op zichzelf willen blijven wonen, maar niet alleen. De leeftijden variëren van jong volwassenen tot senioren. In deze woningen wordt 24-uursbegeleiding geboden. De cliënten geven eigen invulling aan de dag en maken gebruik van de begeleiding en/of ondersteuning bij de verzorging op gezette tijden of op afroep. Behouden van zelfstandigheid wordt gestimuleerd. In de huiskamer of woonkeuken kan men samen eten of gezellig samen zijn.

Het is leuk werken in buitenwoningen, de doelgroep is boeiend en er heerst een prettige sfeer. Bewoners en medewerkers maken veel gebruik van de winkels in de buurt en dat geeft een gevoel van vrijheid. Er heerst echt het gevoel van "in de wijk wonen".

Je 1e werkdag/weken

Iedere nieuwe medewerker krijgt een buddy. De buddy helpt jou gedurende je eerste weken om je wegwijs te maken op de locatie, op de groepen en binnen de organisatie. Op de groep waar je gaat werken staan collega's klaar om antwoord te geven op al je vragen. De collega's zijn er voor je, naast je collega's kun je ook altijd terugvallen op je teamleider.


Maasveld


De Koraal-locatie Maasveld in Maastricht is, naast St. Anna en Op de Bies, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg.

Meer over Maasveld vind je op onze website: https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties/maasveld

Wat bieden wij jou?
  • Salaris: conform CAO Gehandicaptenzorg: Inschaling van de functies vindt plaats aan de hand van opleiding/opleidingsniveau en werkervaring. Conform CAO Gehandicaptenzorg; FWG 35 is dit minimaal 2.110 en maximaal € 3.009 bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek ,FWG 40 is dit minimaal €2.236 en maximaal €3.154 bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring. Voor FWG 45 is dit minimaal €2.381 en maximaal €3.352 bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring. · Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering en ORT-vergoeding.
  • Contract voor onbepaalde tijd: Je komt direct in dienst bij Koraal en krijgt een contract waarbij het aantal uren in overleg met jou wordt vastgelegd.
  • Contract diverse contractvormen van 16 - 34 uur per week.
  • Een leuk team: een enthousiast team met een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
  • Inwerkprogramma: een buddyprogramma om je goed in te werken.
  • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
  • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. De verschillende problematieken maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière. Je leert over verschillende problematieken en hoe je hier mee om kan gaan. · Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wie zoeken wij?


Zoek je een leuke uitdaging, ben je zorgzaam en doortastend en kun je je goed inleven in de ander, dan zoeken wij jou! Je bent in staat om verder te kijken dan de beperking en ziet het individu, je krijgt voldoening van het feit dat je met kleine dingen een lach op het gezicht van de bewoner kunt laten verschijnen. Door de bewoners te leren kennen, geduldig te zijn, oog te hebben voor de kleine dingen, krijg jij steeds meer gevoel bij wat een cliënt nodig heeft. Hierdoor ga jij met een glimlach op je gezicht na een werkdag weer naar huis!

en verder..
  • Je bent in het bezit van een diploma van verzorgende IG, verpleegkundige (BIG geregistreerd), een opleiding MMZ (SPW) volgens de kwalificatiestructuur niveau 3 of 4, Social Work of een andere verwante HBO opleiding.
  • Je bent flexibel hebt geduld, doorzettingsvermogen en je bent stressbestendig.
  • Je kunt een bijdrage leveren aan het ontwikkelen en uitvoeren van begeleidingsplannen.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marina Geurts (Teamleider) via telefoonnummer 06-12157100.

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.

Reageren

Heb je interesse? Reageer dan snel en stuur ons je cv en motivatiebrief via de sollicitatielink. Voorafgaand bestaat de mogelijkheid om een kijkje te nemen binnen de woongroep. Op deze manier heb je een idee voor welke doelgroep je solliciteert. Pas na deze meeloopdag maak je een beslissing!

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang bij de invulling van de vacatures.