Koraal zoekt een

Groepsbegeleider EMB - Maasveld

Dienstverband

20 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Kun jij écht contact maken met mensen met een beperking? Ben je in staat om hun wensen en behoeften duidelijk te krijgen en te vertalen naar de juiste ondersteuning voor elke individuele bewoner? Grijp dan je kans en reageer op deze boeiende vacature!

Mensen met een matige of ernstig meervoudige beperking hebben vaak moeite om zelfstandig te werken of te wonen. Zij hebben de mensen uit hun omgeving hard nodig om de opgedane ervaringen te ordenen en zich veilig te voelen. Wij geven onze cliënten de ruimte om een vertrouwde omgeving zichzelf te zijn. Als groepsbegeleider begrijp jij dit en pas je jouw manier van begeleiden hierop aan. Humor wordt erg gewaardeerd want zo tover je een glimlach op het gezicht bij de bewoners. Klein kijken; het geluk zit in kleine dingen. De dankbaarheid die onze bewoners geven is zo mooi. Daar doe je het voor!

Over de functie

Als begeleider begeleid en verzorg/ondersteun je de diverse verstandelijk beperkte cliënten die samen wonen in groepsverband. Je ondersteunt de cliënt met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan en daarnaast het bieden van een gezellige, huiselijke sfeer!

Je bent niet alleen een verbinder in nabijheid van de cliënt, maar ook een sfeermaker die werkt vanuit de wens van bewoners, familie en teams. Cliëntgerichtheid en kwaliteit daarbij hoog in het vaandel.

Je hebt een sterk inlevingsvermogen, je signaleert en kijkt/handelt naar wat voor de cliënt werkt. Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust, veiligheid en nabijheid. Je staat stevig in je schoenen en durft (fysieke) grenzen te stellen en daarnaar te handelen. Je beseft dat ontwikkeling van de cliënt hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling. Daarbij is zelfinzicht belangrijk. Je bent je ervan bewust hoe cliënten kunnen reageren op jouw handelen. Daarbij weet je duidelijkheid te scheppen. Je communiceert effectief, kunt goed luisteren en doorvragen. Feedback? Graag! Je staat ervoor open, en durft ook anderen feedback te geven.

Wie zijn je collega's

Wij zijn een enthousiast, gedreven en gezellig team met passie voor onze bewoners. Collegialiteit, humor en een goede sfeer staan daarom hoog in het vaandel. Er is volop ruimte om je zelf te ontwikkelen.

"Een lach maakt mijn dag al helemaal goed. De dankbaarheid die onze bewoners geven is zo mooi. Daar doe je het voor. We kijken niet naar die beperkingen. Wij werken in hun woning, daar zijn we ons van bewust. Wij zorgen, verzorgen en regelen als team alles voor de bewoners. Naast de dagelijkse zorg, de medische zorg is er ook ruimte voor de dag invulling. We wandelen, fietsen, luisteren muziek, kleine activiteiten waarbij we altijd zoeken naar verbinding en nieuwe mogelijkheden. De mix tussen MVB en EMB cliënten maakt dat er een mooie dynamiek is in de begeleiding richting de bewoners. "

Vanuit de cliënten

"We vinden het prettig als je gezellig aanwezig, duidelijk en voorspelbaar bent. Daarbij hebben we het ook nodig dat je individuele gesprekken met ons voert en ons helpt in het maken van de voor ons moeilijke en belangrijke keuzes die ons helpen bij het vergroten van onze zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Het is belangrijk dat jij als begeleider mij goed kunt 'zien'."

"We hebben graag groepsleiders die lief, aardig en behulpzaam zijn, maar ook zeggen hoe het echt is (direct zijn). We vinden humor belangrijk. Ze moeten me beschermen als het nodig is en weten hoe ik ben en wat ik nodig heb."

Waar ga je werken

Maasveld (te Maastricht) is een thuis voor mensen met een (ernstige) lichamelijke en verstandelijke beperking. Binnen Maasveld wordt niet alleen gewoond, maar wordt ook gelogeerd en er worden verschillende vormen van dagbesteding en leuke variërende vrijetijdsactiviteiten aangeboden. Maasveld is een moderne centrumlocatie in de wijk Heugem, met tevens enkele buitenwoningen verspreid door Maastricht (en omgeving).

Krokusbeemd 10 is een moderne woning die bestaat uit 4 woongroepen voor mensen met een matig tot ernstige meervoudige beperking. De verzorging van onze bewoners neemt een belangrijke rol in binnen onze woning. Waar het stimuleren van de autonomie een gemeenschappelijk doel is dat binnen iedere woongroep wordt nagestreefd, heeft ook iedere woongroep zijn eigen aandachtsgebieden. Dit varieert van het bieden van structuur tot het in stand houden van de verworven vaardigheden. Tevens wordt er ook gekeken welke groeimogelijkheden onze bewoners hebben en proberen we hier in samenwerking met de andere disciplines binnen Maasveld zo goed mogelijk op in te spelen om iedere bewoner zo optimaal mogelijk te kunnen ondersteunen en samen onze doelen te kunnen bereiken.

What's in it for you?

Waarom is het leuk om hier te werken? Simpel! Omdat iedere dag weer nieuwe uitdagingen en kansen brengt om op positieve wijze verder te ontwikkelen! Vervelen? Dat woord kennen wij niet! Wij bieden een uitdagende functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk uitgangspunt. Om je start goed te laten verlopen, wordt er een buddy aangewezen die je gevraagd en ongevraagd op weg helpt.

Wij bieden:
 • Een gezellig en vast team waar jij jezelf mag zijn.
 • Nog leukere cliënten die genieten van jouw aandacht en aanwezigheid.
 • De mogelijkheid te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Vooruitzicht op een baan voor lange tijd.
 • Doelgroepgerichte scholing, deskundigheidsbevordering en een breed cursusaanbod.
Daarnaast...
 • Een contractvorm vanaf 20 uur per week.
 • Inschaling conform FWG 25, 35, 40 of 45 van de CAO gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Mogelijkheid voor een vast dienstverband, in overleg afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Een leuke en afwisselende baan met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen. Bekijk via deze link https://www.youtube.com/watch?v=IkWltFbI1HU hoe het is om bij ons te werken in de gehandicaptenzorg!
 • Een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering (8,33%) en ORT-vergoeding.

Wie zoeken wij?

Enthousiaste en betrokken collega's die een leuke uitdaging zoeken! Je bent zorgzaam en doortastend, kunt je goed inleven in de ander en bent geduldig. Je bent in staat om verder te kijken dan de beperking en ziet het individu. Je hebt oog voor detail en waardeert het kleine.

Je bent betrokken bij je cliënten, hun verwanten en collega's. Je hebt aandacht voor hen, bent geïnteresseerd in hun verhaal.

Je kunt zowel zelfstandig werken als in teamverband en bent stressbestendig. Je gaat flexibel en creatief om met nieuwe zorgvragen en draagt zorg voor een goede overdracht met specialisten, andere disciplines en directe collega's, mondeling en schriftelijk. Je levert een bijdrage aan het ontwikkelen en uitvoeren van begeleidingsplannen. In geval van calamiteiten handel je adequaat. Daarnaast kun je reflecteren en geef je constructieve feedback.

En verder...
 • Ben je in het bezit van een diploma Verzorgende IG, Verpleegkundige (BIG geregistreerd), MMZ, SPW (niveau 3 of 4), Social Work of een andere verwante HBO opleiding.
Voor het werken bij Maasveld is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.

Meer informatie


Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Koos Hoogstede (teammanager Krokusbeemd 10) via 06 - 2088 9948.

Reageren


Herken jij je in dit profiel? Wil jij een carrière met je hart? Neem dan contact met ons op. Heb je niet alle papieren en wil je toch reageren? We ontvangen je reactie graag. Dan kun je reageren via de volgende link: