Koraal zoekt een

Groepsbegeleider Jeugd Flex - Gastenhof

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Jeugdzorg
Wil jij gewoon doen waar je goed in bent? Maak dan kennis met de functie van Groepsbegeleider LVB kind en jeugd (flex) bij Gastenhof Simpelveld! Je krijgt direct een vast contract met vaste uren en werkt in verschillende teams. Die afwisseling geeft je de kans veel kennis en ervaring op te doen die je op een volgende groep direct weer kunt toepassen.

Voor de intensieve behandelgroepen binnen Gastenhof Simpelveld zoeken we enthousiaste Groepsleiders voor onze kinderen en pubers met een licht verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek en gedragsmoeilijkheden. Werken in de flex betekent méér aandacht voor de cliënt en méér afwisseling in je werk. Ben jij in staat om snel te switchen tussen de verschillende rollen die je hebt bij deze dynamische doelgroep? Kun jij snel schakelen tussen je rol als begeleider naar de rol van opvoeder, coach en vraagbraak, terwijl je vaak ook nog fietsenmaker, relatietherapeut én ICT-er bent? Dan ben jij diegene die wij zoeken!


Over de functie


Kinderen, jongeren en gezinnen die bij Gastenhof komen, hebben ernstige en complexe zorgvragen. Gedragsproblemen, opvoedingsmoeilijkheden en/of een onvolledig gezin spelen vaak een rol. Onze jongeren komen uit diverse situaties, thuis of vanuit een andere behandelsetting, wij bieden ze een stabiele basis. Gastenhof zoekt diverse Groepsleiders die kinderen en jongeren van 4 tot 23 jaar met begeleiden en behandelen.

Als Groepsleider ben jij verantwoordelijk voor het creëren van een veilige sfeer waarbij de ontwikkeling van het kind of de jongere voorop staat. In je werk stem je continu af op de behoefte van het kind/ de jongere en diens omgeving. Je beweegt mee wanneer dit nodig is en tegelijkertijd bied je kaders. Je bent als het ware opvoeder, coach en vraagbaak. Je bent iemand die een gezellige sfeer weet te creëren, iemand die snel kan omschakelen van rol. Dat je planning er opeens anders uit kan zien vind jij geen probleem. Door creatief te denken weet jij om te gaan moet moeilijke situaties en een daginvulling te verzorgen. Het doel is om samen met het kind/ de jongere toe te werken naar een meer autonoom bestaan, dit doe je op basis van een individueel behandelplan.

Je ontvangt hiërarchische leiding van de teamleider en ontvangt functionele leiding van de bij de behandeling betrokken specialisten, artsen en gedragswetenschappers.


Wie zijn je collega's?


Als Groepsbegeleider Flex ontmoet je verschillende, enthousiaste, gedreven en gezellige teams met passie voor onze jeugd. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Collegialiteit, humor en een goede sfeer staan daarom hoog in het vaandel. Er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wij zorgen niet alleen voor onze cliënten, maar hebben ook aandacht voor elkaar. We zijn op zoek naar een begeleider die samen met ons werkt aan een goed leven voor onze cliënten. Iemand waar cliënten op kunnen vertrouwen en waarbij ze zich veilig en geborgen voelen.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk uitgangspunt. Om je start goed te laten verlopen, wordt er een buddy aangewezen die je gevraagd en ongevraagd op weg helpt.

Wij bieden:
 • Een gezellig en vast team waar jij jezelf mag zijn.
 • Een basisrooster dat in samenspraak gemaakt wordt en waarin jij je voorkeuren aan mag geven, zodat jij je werk goed kunt combineren met je privéleven.
 • De mogelijkheid te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Doelgroepgerichte scholing, deskundigheidsbevordering en een breed cursusaanbod.
En daarnaast…
 • Contracturen: een contract voor de door jou gewenste uren.
 • Contract: voldoe je aan de functie eisen? Dan start jij direct met een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Salaris: je salaris is conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 45 (minimaal €2.381 en maximaal €3.452 bruto/maand o.b.v. 36 u/w).
 • Goede arbeidsvoorwaarden: ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%, een collectieve zorgverzekering, goede pensioenregeling en we bieden een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wie zoeken wij?


Een enthousiaste en gedreven collega met relativeringsvermogen en gevoel voor humor. Jij lacht om nieuwe grappen, maar ook om de oneindig terugkerende moppen van onze jongeren. Door je positieve, open houding maak je gemakkelijk contact. Je kunt je goed inleven in de belevingswereld van de jongeren en weet rustig maar snel te schakelen tussen diverse (soms ook complexe) zorgvragen. Je durft om hulp te vragen waar nodig en kunt zowel zelfstandig als in samenspraak beslissingen nemen.

Je bent initiatiefrijk en denkt in kansen en mogelijkheden in plaats van 'maren en bezwaren'. Als vanzelfsprekend handel je in het belang van de cliënten en hun verwanten. Je ziet het als een leuke uitdaging om in verschillende teams te werken en je bent leergierig. Je wilt je graag blijven ontwikkelen en bent bereid cursussen te volgen.

Jouw klik met onze jongeren en je passie voor het vak zijn voor ons het belangrijkst!
 • Een afgeronde relevante HBO opleiding (Social Work of Pedagogiek) en een SKJ-registratie is een vereiste.
  Mocht je op basis van kennis en ervaring niet direct in aanmerking komen voor de aangeboden functie, dan bieden we je de functie van Junior Groepsleider aan, met de daarbij behorende salarisindeling (FWG 40). Aansluitend maken we afspraken hoe je naar de functie kunt toegroeien inclusief een traject richting SKJ registratie.
 • Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen en je speelt in op onvoorziene situaties.
 • Je kunt intensieve, individuele begeleiding bieden zonder het totale overzicht te verliezen.
 • Je bent bereid op onregelmatige tijden te werken en beschikt (bij voorkeur) over rijbewijs en auto.
Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Adinda Scheren (Senior Teamleider) via 06-22987625 of met Marjon Hartkamp (Teamleider) via 06-22441513.

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.

Reageren

Heb je interesse in deze vacature? Reageer dan snel en stuur ons je CV en motivatiebrief vóór 18 april via het sollicitatieformulier. Vertel ons in je motivatie waarom jij onze nieuwe collega wil worden!