Koraal zoekt een

Groepsbegeleider - Maasveld

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Haal jij energie uit het helpen van cliënten met een verstandelijke beperking en wil jij echt het verschil maken? Voor Maasveld in Maastricht zoeken we een groepsbegeleider voor de woning aan de Krokusbeemd 16. Met jouw positieve en creatieve aanpak onderzoek je samen met je collega's waar de krachten en mogelijkheden van bewoners liggen. Ook heb je het talent om je in hun belevingswereld te verplaatsen om de boodschap achter het gedrag te achterhalen.

Wij zoeken begeleiders die het heerlijk vinden dat ze vooraf niet weten hoe de dag eruit gaat zien. Die zich door hun positieve instelling, humor en flexibele houding makkelijk aanpassen.

Over de functie

Binnen Krokusbeemd 16 bieden we begeleiding aan groep ouder wordende mensen met een matig tot ernstige verstandelijke beperking. Vaak is er sprake van moeilijk verstaanbaar gedrag. De bewoners die hun zorg hebben toevertrouwd aan Krokusbeemd 16 hebben veelal behoefte aan lichamelijke verzorging, structuur en duidelijkheid.

De bewoners hebben allen behoefte aan intensieve begeleiding. Dat kan door het overnemen van bijv. zelfzorgtaken of net door hen te stimuleren die zorg zelf uit te voeren. Daarnaast volgen de meeste bewoners een programma dat hen door de dag heen helpt. Het is aan jou hen daarbij te helpen en waar nodig bij te sturen. Zorgen voor een veilige en sfeervolle woonomgeving is een belangrijk onderdeel van jouw taken.

Er wordt doelgericht, ondersteunend op de groep én individueel cliëntgericht gewerkt, waarbij de samenwerking en overleg met het team en andere betrokken disciplines zeer belangrijk is. De groepsbegeleider denkt actief mee in het ontwikkelingen van een passend woon-, leef- en begeleidingsklimaat. De regie voeren over het eigen leven is een belangrijke kernwaarde die we praktiseren binnen Krokusbeemd 16.

Over de locatie

De Koraal-locatie Maasveld in Maastricht is, naast St. Anna en Op de Bies, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden. Meer weten? Kijk dan op onze website: https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties/maasveld.

Wat bieden wij?
  • Een contract waarbij de uren in overleg worden bepaald.
  • Een dienstverband voor onbepaalde tijd afhankelijk van ervaring en opleiding.
  • Inschaling van de functie vindt plaats conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 40 en is afhankelijk van leeftijd en ervaring.
  • Een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering en ORT-vergoeding.
Wat vragen wij van jou?
  • Je bent in het bezit van een diploma Verpleegkundige of MMZ opgeleid volgens de kwalificatiestructuur niveau 4, Social Work of een andere verwante HBO opleiding.
  • Je hebt een duidelijke visie op zorg van mensen met een verstandelijke beperking
  • Je bent iemand die zowel het verzorgen van cliënten als ook het bieden van structuur en begeleiding van gedrag als een uitdaging ziet
  • Je stelt de cliënt centraal en pas je je werkzaamheden daarbij aan
  • Je bent in staat in de spelen op diversiteit van zorgvragen binnen de woning.
  • Je vindt het geen probleem om in wisselende diensten te werken (géén nachtdiensten).
Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Karin buis, teamleider via telefoonnummer 06-83498342.

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.

Reageren
Heb je belangstelling voor deze vacature? Graag ontvangen we je cv en motivatiebrief vóór 31 mei 2022 via de sollicitatielink.