Koraal zoekt een

Groepsbegeleider - Maasvelderweg 30A

Dienstverband

24 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Landgraaf Maastricht

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Locatie:
Maasveld
Groepsbegeleider - Maasvelderweg 30a
Voor Koraal locatie Maasveld zoeken we een groepsbegeleider voor cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en lichte gedragsproblematieken. Binnen het werken met deze doelgroep heb je een stevige, vriendelijke en open houding nodig. Daarnaast ben je niet bang voor onvoorziene situaties en weet je om te gaan met wisselend gedrag. Kun jij écht contact maken met mensen met een beperking? Ben je in staat om hun wensen en behoeften duidelijk te krijgen en te vertalen naar de juiste ondersteuning voor elke individuele bewoner?
Over de functie
Als begeleider begeleid en verzorg/ondersteun je de diverse verstandelijk beperkte cliënten die samen wonen in groepsverband. Je ondersteunt de cliënt met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan en daarnaast het bieden van een gezellige, huiselijke sfeer. De woningen Maasvelderweg 30a, 34a en 38a liggen aan de randweg van Maasveld. Binnen de woningen wordt er gewerkt voor 21 cliënten. Je wordt aan een van de woningen gekoppeld waarbij je persoonlijk begeleider wordt van deze cliënten. Daarnaast werk je ook flexibel verdeeld over alle drie de woningen.
De bewoners hebben behoefte aan ondersteuning en begeleiding ten aanzien van het in stand houden van vaardigheden en de achteruitgang hierin. Zorgen voor een veilige en sfeervolle woonomgeving is een belangrijk onderdeel van jouw taken. Tevens is er veel behoefte aan structuur en duidelijke afspraken. Op de diverse groepen is er een lichte vorm van gedragsproblematiek.
Daarnaast neem je deel aan overleg en zorg je voor een goede overdracht van informatie. In je werk word je aangestuurd door een teamleider en kun je altijd rekenen op je collega-begeleiders. Daarnaast heb je regelmatig contact met collega's van de wooneenheid of andere disciplines, en met de ouders van onze cliënten.
Over de locatie
De Koraal-locatie Maasveld in Maastricht is, naast St. Anna en Op de Bies, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.
Wat bieden wij?
  • Een contract voor 24-32 uur per week.
  • Een dienstverband voor onbepaalde tijd, afhankelijk van opleiding en werkervaring.
  • Inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg en is afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring.
  • Een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden (https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden), een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering en ORT-vergoeding.
  • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
Wie zoeken wij?
Je bent een enthousiaste persoonlijkheid die de cliënt centraal stelt. Je vindt het een uitdaging om in een nieuwe omgeving van een huis een thuis te maken.
  • Je bent in het bezit van een diploma Verzorgende IG of Verpleegkundige (BIG geregistreerd), MMZ-niveau 3 of 4, HBO Social Work of een andere verwante HBO opleiding.
  • Je hebt affiniteit met mensen met een (ernstige) meervoudige en/of verstandelijke beperking. Werkervaring met de doelgroep is een pré.
  • Je bent in staat zelfstandig te werken.
  • Je kunt een bijdrage leveren aan het ontwikkelen en uitvoeren van begeleidingsplannen.
  • Je vindt het geen probleem om in wisseldiensten te werken (géén nachtdiensten).
Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Pierre van Proemeren (Teammanager) via telefoonnummer 06-13662472, of Sandro Harings (Groepsbegeleider) via telefoonnummer 06-34264001.
Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.
Reageren
Graag ontvangen we je cv en motivatiebrief vóór 19 augustus 2022. Reageren kan via onderstaande link: