Koraal zoekt een

Groepsbegeleider Nachtdienst - Gastenhof Urmond

Dienstverband

15,8 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Jeugdzorg
Voor onze Koraal locatie Gastenhof in Urmond zoeken we een enthousiaste en betrokken Groepsbegeleider Nachtdienst. Het betreft een functie voor 15,75 uur, gemiddeld ca. 7 nachten per maand.Over de functie


Tijdens de nachturen zorg jij voor begeleiding van onze cliënten. Het is voor de jongeren vooral belangrijk dat er tijdens de nacht een vertrouwd en rustig persoon aanwezig is, waarbij ze zich veilig en gehoord voelen om zo fijn te kunnen slapen. Ook tijdens de nacht is het prettig om iemand een troostende schouder te kunnen bieden na bijvoorbeeld een moeilijke dag of een nachtmerrie. Je kunt er echt "zijn" voor iemand.

Voor het netwerk van de jongeren is het fijn om te weten dat er iemand aanwezig is die ze (in nood of bij onrust) kunnen bellen om mee te overleggen. Daarbij ben je tijdens de nacht contactpersoon van bijvoorbeeld buren en politie, maar ook het beveiligingsbedrijf en bereikbaarheidsdiensten. Het leuke aan deze baan is o.a. dat er een beroep gedaan wordt op kwaliteiten als out of the box en creatief denken, vertrouwen in je eigen kennen en kunnen en een grote mate van eigen verantwoordelijkheid.

De werkzaamheden die tijdens de nacht voorkomen zijn o.a. begeleiding bieden aan jongeren met probleemgedrag, regie nemen in calamiteiten, ondersteuning bij kleine administratieve zaken (denk hierbij aan medicatiezaken, bestellingen, overdrachten etc.), huishoudelijke taken, mondeling en schriftelijk rapporteren en bedienen van het zorgsysteem zoals deursignaleringen van jongeren, eventueel camerabeelden bekijken en meldingen die doorkomen op de piepers. Een goede samenwerking en communicatie onderling is belangrijk.

Het nachtdienstteam bestaat uit 5 medewerkers die 's nachts zorgdragen voor alle jongeren bij Gastenhof. Je bent gedurende de nachtdienst met 2 pedagogisch geschoolde groepsleiders en 1 beveiliger aanwezig op de locatie. De werksfeer is ontspannen, in een klein ervaren en zelfsturend team.


Over Gastenhof


Gastenhof is het orthopedagogisch behandelinstituut van Koraal in Limburg. Vanuit de drie Limburgse Koraal-regio's (Midden- en Noord-Limburg, Parkstad en Maastricht/Heuvelland/Westelijke Mijnstreek) biedt Gastenhof behandeling, zorg en ondersteuning aan jongeren met een licht verstandelijke beperking, veelal gecombineerd met een complexe gedragsproblematiek of psychiatrisch probleem. Op locatie Urmond zijn 6 behandelgroepen gesitueerd, waarin per groep 9 jongeren verblijven De jongeren zijn tussen de 4 en 21 jaar. Behandeling vindt intramuraal plaats, in de thuissituatie of via de polikliniek.Wat bieden wij?

Een functie waarbij je écht iets kunt betekenen voor onze jongeren.
 • Het betreft een functie voor 15,75u per week, dit zijn ca. 7 nachten per maand. De werktijden zijn van 23.00 uur tot 7.30 uur.
 • Het betreft een contract voor onbepaalde tijd.
 • Inschaling vindt plaats conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 40 of 45, afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering (8,33%) en ORT-vergoeding.
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
Wie zoeken wij?

Je bent een enthousiaste en betrokken collega die stevig in de schoenen staat. Je bent in staat om te improviseren en je te verplaatsen in de wereld van de jongeren. Je weet, ondanks de soms zeer heftige problematiek, met gepaste afstand en de nodige nuchterheid te reageren. Geduld en vasthoudendheid zijn onontbeerlijke eigenschappen van de groepsleiding, die om moet kunnen gaan met tegenslagen en die tevreden kan zijn met kleine successen.

Je beschikt over een afgeronde MBO 4 opleiding richting Verpleegkundige, MMZ of een HBO studie Social Work of een andere verwante HBO opleiding. Ook voldoe je aan de voorwaarde voor een SKJ registratie en heb je de nodige (intramurale) werk- en levenservaring.

Daarnaast:
 • Je handelt adequaat bij calamiteiten.
 • Je draagt zorg voor een goede overdracht en rapporteert (mondeling en schriftelijk).
 • Je hebt affiniteit en ervaring met complex gedrag of psychiatrische problemen.
 • Je hebt zelfreflectie en geeft constructieve feedback.
 • Je bent stressbestendig, zorgvuldig en accuraat.
 • Je bent integer, zelfstandig en creatief in de omgang met problemen.

Meer informatie


Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jolieke van den Brink (teamleider) via 06-13721634 of Kim Stroucken (teamleider) via 06-13642853.

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.


Reageren


Heb je interesse in deze vacature? Reageer dan snel en stuur ons je cv en motivatiebrief vóór 14 juni 2022 via de sollicitatielink.