Koraal zoekt een

Groepsbegeleider Yip! - Gastenhof Limburg

Dienstverband

20 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Jeugdzorg
Yip (Your Inner Power) is een landelijk behandelprogramma voor jonge mensen die (vermoedelijk) slachtoffer zijn van mensenhandel met daarnaast een LVB en/of psychiatrische problematiek.

Wil jij als Groepsbegeleider Yip! écht van betekenis zijn voor deze jongeren? Zoek je een nieuwe uitdaging en kom je ons team versterken? Wij zijn op zoek naar meerdere groepsbegeleiders!

Over de functie

Yip (Your Inner Power) is een landelijk behandelprogramma voor jonge mensen die (vermoedelijk) slachtoffer zijn van mensenhandel, met daarnaast een LVB en/of psychiatrische problematiek. In het voorjaar van 2018 zij we gestart met een gespecialiseerd intramuraal behandelprogramma voor meisjes/jonge vrouwen met een licht verstandelijke beperking en/of GGZ problematiek die (vermoedelijk) slachtoffer zijn van mensenhandel (eer gerelateerd geweld, gedwongen prostitutie, seksuele-, en/of criminele uitbuiting).

Het behandelprogramma Yip! werkt vanuit een veilige omgeving met een specialistisch kernteam dat op basis van observatie, analyse en beschikbare cliëntgegevens behandeldoelen stelt en bewaakt. Om optimaal maatwerk te bieden, schakelen we waar nodig aanvullende expertise in. Denk daarbij aan een psychiater, gedragswetenschapper, systeemtherapeut, vaktherapeuten of een van onze gespecialiseerde programma's zoals kickboksen, traumasensitieve yoga en canine assisted therapy. Speerpunten in het klinische behandelprogramma zijn normalisatie, het teruggeven van regie over eigen leven en traumabehandeling.

Als Groepsleider ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor dagdagelijkse aangelegenheden en uitvoer van de dagdagelijkse behandeling. Hierbij valt te denken aan het bieden van dagritme, sturing van groepsprocessen, het geven van modules aan individuele (of een kleine groep) cliënten, voeren van individuele gesprekken, contacten onderhouden met systeem, plaatser, behandelaar, therapeuten, perspectief coach, school, werk etc. Je ben als persoonlijk begeleider betrokken bij een of twee cliënten waarvoor je in overleg met cliënt en behandelaar lijnen uitzet en regie voert in de behandeling binnen Yip!


O
ver Gastenhof

Gastenhof is het orthopedagogisch behandelinstituut van Koraal in Limburg. Vanuit de drie Limburgse Koraal-regio's (Midden- en Noord-Limburg, Parkstad en Heuvelland / Maastricht / Westelijke Mijnstreek) biedt Gastenhof behandeling, zorg en ondersteuning aan jongeren met een licht verstandelijke beperking, veelal gecombineerd met een complexe gedragsproblematiek of psychiatrisch probleem. De jongeren zijn tussen 4 en 21 jaar. Behandeling vindt intramuraal plaats, in de thuissituatie of via de polikliniek. Binnen het behandelprogramma YIP wordt er behandeling geboden aan jongeren en volwassenen tussen 12 en 27 jaar.


Wat bieden wij?


Een boeiende en afwisselende functie waarbij je écht iets kunt betekenen. Je komt terecht in een fijn team met betrokken collega's en een prettige werksfeer.
  • Een contract voor 20 tot 32 uur per week waarbij de uren in overleg worden bepaald.
  • Een jaarcontract met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.
  • Inschaling conform FWG 45 van de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering (8.33%) en ORT vergoeding.
  • Een scholingsprogramma gericht op specifieke zaken in de behandeling van slachtoffers mensenhandel.
  • Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. We bieden daarom diverse cursussen en trainingen.
  • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
  • De ingangsdatum is zo spoedig mogelijk.

Wat vragen wij van jou?


Een enthousiaste en betrokken collega die stevig in de schoenen staat. Je bent in staat om je te verplaatsen in de wereld van deze meisjes en jonge vrouwen. Je weet, ondanks de soms zeer heftige problematiek, met gepaste afstand en de nodige nuchterheid te reageren. Geduld en vasthoudendheid zijn onontbeerlijke eigenschappen van de groepsleiding, die om moet kunnen gaan met tegenslagen en die tevreden kan zijn met kleine successen.

Daarnaast beschik je over een afgeronde relevante HBO opleiding Social Work of Pedagogiek. Bovendien voldoe je aan de voorwaarden voor een SKJ registratie. Daarnaast heb je de nodige (intramurale) werk- en levenservaring.


Meer informatie


Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Pamela Storms (Teammanager) via telefoonnummer 088-5057406. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.

Reageren

Heb je interesse in de vacature? Reageer dan snel en stuur ons je cv en motivatiebrief via de sollicitatielink.