Koraal zoekt een

Groepsbegeleiders / Verpleegkundigen - Doelgroep Senioren - Maasveld

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Wij zoeken Groepsbegeleiders en Verpleegkundigen voor de woning aan Krokusbeemd 12. Je werkt met ouder wordende cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Zij hebben behoefte aan intensieve zorg en begeleiding omdat er, naast dementie, ook steeds meer cognitieve problemen voorkomen.

Zorg jij voor onze senioren en help je ze zo comfortabel mogelijk de dag door te komen?

Over de functie

De woning bestaat uit 2 verdiepingen waar zich een dagbestedingslocatie en 3 woongroepen bevinden. Hier wonen in totaal 25 bewoners. Binnen Krokusbeemd 12 wonen ouder wordende bewoners met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Vanwege het ouder worden vragen zij (zeer) intensieve verzorging en verpleging. Naast lichamelijke verzorging hebben deze bewoners ook behoefte aan begeleiding. Dementie en andere psychische ziektebeelden komen op deze afdeling veel voor. Daarnaast zien we ook steeds meer bewoners met cognitieve problemen wat eveneens resulteert in een intensieve zorgvraag. De woning hecht veel waarde aan palliatieve zorg, hier ligt ook veel ervaring en specialisme. De woning staat erom bekend om de bewoners te volgen in hun behoefte. Dit volgens de Urlings methode.

Als begeleider begeleid en verzorg/ondersteun je de diverse verstandelijk beperkte cliënten die samen wonen in groepsverband. Je ondersteunt de cliënt met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en daar waar mogelijk (mee) naar de dagbesteding gaan. Daarnaast het bieden van een gezellige en huiselijke sfeer! De ondersteuning richt zich op het zolang mogelijk behouden van vaardigheden en begeleiden in hun achteruitgang om de dag in zo comfortabel mogelijk door te komen. Als verpleegkundige biedt en coördineer je de verpleegkundige zorg. Je bent bevoegd en bekwaam in het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen.

Je bent niet alleen een verbinder in nabijheid van de cliënt, maar ook een sfeermaker die werkt vanuit de wens van bewoners, familie en teams. Cliëntgerichtheid en kwaliteit daarbij hoog in het vaandel.


Je werkplek / Maasveld

De Koraal-locatie Maasveld in Maastricht is, naast St. Anna en Op de Bies, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag.

Werken bij Maasveld betekent werken vóór en werken mét mensen. De woningen op de locatie liggen op een mooi terrein met veel ruimte en bijzondere voorzieningen. Zo is er bijvoorbeeld een gezellige boerderij en een eigen bakkerij die dagelijks brood bakt met en voor de bewoners.

Op de locaties heerst een informele en open sfeer. Wij vinden het belangrijk dat je kunt werken op een manier die bij je past in een omgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Tevreden bewoners én tevreden medewerkers, dat is waar we bij Maasveld voor gaan.

Meer over Maasveld vind je op onze website: https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties/maasveld

Wat bieden wij

Waarom is het leuk om hier te werken? Simpel! Omdat iedere dag weer nieuwe uitdagingen en kansen brengt om op positieve wijze verder te ontwikkelen. Wij bieden een uitdagende functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk uitgangspunt. Om je start goed te laten verlopen, wordt er een buddy aangewezen die je gevraagd en ongevraagd op weg helpt.
 • Salaris: conform CAO Gehandicaptenzorg; FWG 40 is dit minimaal €2.236 en maximaal €3.154 bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je opleiding & ervaring. Voor FWG 45 is dit minimaal €2.381 en maximaal €3.352 bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je opleiding & ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering en ORT-vergoeding.
 • Contract voor onbepaalde tijd: Je komt direct in dienst bij Koraal en krijgt een contract waarbij het aantal uren (min 20 - max 28) in overleg met jou wordt vastgelegd.
 • Een leuk team: een enthousiast team met een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
 • Inwerkprogramma: een buddyprogramma om je goed in te werken.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. De verschillende problematieken maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière. Je leert over verschillende problematieken en hoe je hier mee om kan gaan.
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
Wat vragen wij van jou?

Wij zoeken een enthousiaste collega die open staat voor nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg voor mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking. Je vindt het een uitdaging om in een nieuwe omgeving van een huis en thuis te maken. Onze cliënt staat centraal en daar pas je je werkzaamheden op aan!
 • Je bent in het bezit van een diploma Verzorgende IG, Verpleegkundige (BIG geregistreerd) of MMZ opgeleid volgens de kwalificatiestructuur niveau 4, Social Work of een andere verwante HBO opleiding.
 • Je hebt affiniteit en ervaring met mensen met een (ernstige) meervoudige en/of verstandelijke beperking.
 • Je vindt het geen probleem om in wisseldiensten te werken (géén nachtdiensten). Je kunt ingezet worden van maandag t/m zondag tussen 7.00 uur en 22.00 uur. Er wordt gewerkt volgens een basisrooster.
Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Anouk de Vijlder (Junior teamleider) via telefoonnummer 06-23982502.

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.

Reageren

Heb je belangstelling voor deze vacature? Reageer dan snel en stuur ons je cv en motivatiebrief via de sollicitatielink.