Koraal zoekt een

Groepsleider Behandelgroep LVB Jeugd - Gastenhof Simpelveld

Dienstverband

24 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Jeugdzorg
Gastenhof zoekt een Groepsleider voor de locatie Puntelstraat, een behandelgroep met LVB jeugdigen van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblematiek. Als medewerker van een hecht team ondersteun jij kinderen en jongeren. Samen met collega's vertaal jij de zorgvraag van onze kinderen en jongeren en geeft hier vorm aan in de behandeling. Het betreft een functie voor 24-28 uur per week, meer uren zijn mogelijk in de flexpool van Gastenhof.Het Liéfst Thuis

Wij zijn als Koraal hard bezig om onze droom; Het Liéfst Thuis, waar te gaan maken.

We zijn van mening dat we de specialistische jeugdhulp beter kunnen uitvoeren. Geïnspireerd door wat kinderen, jongeren en ouders ons vertellen en door de nieuwste wetenschappelijke inzichten. En dat biedt perspectief! Het Liéfst Thuis dus, maar als een opname noodzakelijk is, willen we dat kortdurend doen door intensieve behandeling vorm te geven, samen met het gezin.

Daarom bewegen wij naar een Trauma Informed Care - organisatie...voor hulpvragers én hulpverleners!

Bouw jij mee als groepsleider?

Wij kijken naar het verhaal achter de jeugdige, dus gezinsbreed

Heb jij oog voor levensverhalen, wat hebben gezinsleden meegemaakt, alleen en samen? En welke invloed heeft dat vandaag de dag? Maar ook is belangrijk om te kijken naar krachten en kwetsbaarheden én wensen. Pas dan gaan we echt werken aan perspectief voor een gezin.

Daarom is het voor iedereen belangrijk om samen te werken met gezinnen vanuit:
 • Veiligheid & vertrouwen
 • Relatie & verbinding
 • Nieuwsgierigheid, reflectie, empathie, compassie en begrip
 • Krachten, hoop en veerkracht
 • Culturele bescheidenheid & responsiviteit
 • Vakmanschap, zeggenschap, keuze, stem
 • Communicatie, samenwerking en openheid
Puntelstraat 49 is een gekoppelde woonvorm, waar momenteel 4 jeugdigen verblijven welke wordt uitgebreid naar 7 jeugdigen. De groep is gekoppeld aan Puntelstraat 47, welke nu leeg is maar wel medio 2023 weer operationeel wordt. De jeugdigen zijn overdag naar school, en in weekenden en vakanties verblijven de jeugdigen met regelmaat thuis bij het gezin.

Wat bieden wij
 • Een afwisselende en uitdagende functie met eigen verantwoordelijkheden. Je krijgt de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen (tevens ten behoeve van je SKJ-registratie). Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.
 • Je salaris is conform CAO Gehandicaptenzorg functieschaal 45 (minimaal €2.381,- en maximaal €3.452,- bruto/mnd o.b.v. 36 u/w).
 • Mogelijkheden voor dienstverband voor bepaalde of onbepaalde tijd. Dit in onderling overleg en afhankelijk van opleiding/ervaring.
Voor verdere informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden verwijzen wij jou naar deze link: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden


Wat vragen wij van jou
 • Je bent een enthousiaste, actieve en betrokken groepsleider, die stevig in zijn/haar schoenen staat. Je kunt de zorgvraag van de jeugdige vertalen in een zorgplan en weet deze vorm te geven in de behandeling. Je hebt een groot doorzettingsvermogen en bent flexibel en stressbestendig. Je houdt ervan te improviseren, werkt graag in teamverband, maar kunt ook goed zelfstandig functioneren.
 • Een afgeronde relevante HBO opleiding (Social Work of Pedagogiek) en een SKJ-registratie is een vereiste. Ben je in het bezit van een HBO opleiding, maar (nog) geen SKJ registratie, dan zullen we samen met jou gaan onderzoeken hoe dat geregeld kan worden. Mocht je op basis van je kennis en ervaring (ondanks ontbrekende registratie) in aanmerking komen voor de aangeboden functie, dan maken we om te kunnen starten aanvullende afspraken over je inwerkprogramma, praktijkprogramma (aanvullende scholing) en supervisie. Afspraken die je op termijn kunnen ondersteunen bij registratie in het SKJ register.
 • Mocht je op basis van kennis en ervaring niet direct in aanmerking komen voor de aangeboden functie, dan bieden we je de functie van Junior Groepsleider aan, met de daarbij behorende salarisindeling (FWG 40). Aansluitend maken we afspraken hoe je naar de functie kunt toegroeien inclusief een traject richting SKJ registratie.
Informatie

Wil je meer informatie over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met de teamleider van de Puntelstraat Marjon Hartkamp, bereikbaar op 0622441513.

Spreekt dit jou aan

Dan gaan we graag met jou in gesprek over jouw vakmanschap, bronnen van kracht & steun en wensen in relatie tot deze mooie baan en onze ontwikkelopgaven. Binnen Koraal hechten we veel waarde aan verbinding, taal, leiderschap, welbevinden, scholing en reflectie en investeren hier gezamenlijk in vanuit ons leerlandschap.

Wil jij deel uitmaken van ons team? We ontvangen graag je CV en motivatie graag vóór 8 februari via het sollicitatieformulier.