Koraal zoekt een

Groepsleider Gastenhof - regio Parkstad

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Jeugdzorg
Voor de locaties 't Vlot en de Kelp van Gastenhof in Landgraaf zoeken we een enthousiaste en betrokken Groepsleider (24 u/w), die over een stevige persoonlijkheid beschikt. Op deze groepen wonen jongeren in de leeftijd van 16 tot 21 jaar. Ze hebben een licht verstandelijke beperking en vaak bijkomende problemen. De jongeren willen zo zelfstandig mogelijk wonen, jij helpt ze daarbij.


Over de functie


Op de locaties 't Vlot en de Kelp wonen jongeren van 16 tot 21 jaar met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Als Groepsbegeleider ga jij in op de voornaamste hulpvraag van de jongeren: het zo zelfstandig mogelijk leren wonen. Niet alle jongeren in de Kelp en 't Vlot hebben exact hetzelfde vraagstellingstype, daardoor wordt er een individuele behandeling geboden.

Afgestemd op het ontwikkelingsniveau en de competenties van de jongeren wordt geoefend met het trainen van meer zelfstandigheid, meer zelfredzaamheid en meer eigen verantwoordelijkheid. Doelstelling is het uitbreiden van bestaande competenties. Dit vanuit het veilige uitgangspunt dat er een beroep kan worden gedaan op de groepsleiding. Empowerment en zelfregie zijn belangrijke sleutelbegrippen.

Als Groepsleider ben je bovendien verantwoordelijk voor de uitvoering van een individueel zorgplan en creëer je een klimaat waarbinnen de ontwikkeling van de jongeren centraal staat.

Je ontvangt hiërarchische leiding van de teammanager en ontvangt functionele leiding van de bij de behandeling betrokken specialisten, artsen en gedragswetenschappers.

Over de locatie

Gastenhof is het orthopedagogisch behandelinstituut van Koraal in Limburg. Vanuit de drie Limburgse Koraal-regio's (Midden- en Noord-Limburg, Parkstad en Heuvelland / Maastricht / Westelijke Mijnstreek) biedt Gastenhof behandeling, zorg en ondersteuning aan jongeren met een licht verstandelijke beperking, veelal gecombineerd met een complexe gedragsproblematiek of psychiatrisch probleem. De jongeren zijn tussen 4 en 21 jaar. Behandeling vindt intramuraal plaats, in de thuissituatie of via de polikliniek.

Wat bieden wij?

Een leuke, afwisselende en uitdagende functie met eigen verantwoordelijkheden. Je krijgt de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen (tevens ten behoeve van je SKJ-registratie). Via deze link kun je de verhalen van enkele medewerkers lezen over hoe zij zich hebben ontwikkeld binnen Koraal.
  • In eerste instantie een jaarcontract met de mogelijkheid om deze, bij gebleken geschiktheid, om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.
  • Je salaris is conform CAO Gehandicaptenzorg, FWG 45: min €2.085 en max €3.189 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
  • Voor verdere informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden verwijzen wij jou naar deze link: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden
Wat vragen wij van jou?
  • Je bent een enthousiaste, actieve en betrokken groepsleider, die stevig in zijn/haar schoenen staat. Je kunt de zorgvraag van de jeugdige vertalen in een zorgplan en weet deze vorm te geven in de behandeling. Je hebt een groot doorzettingsvermogen en bent flexibel en stressbestendig. Je houdt ervan te improviseren en kunt goed overweg met je teamgenoten, maar ook goed zelfstandig functioneren.
  • Een afgeronde relevante HBO opleiding (Social Work of Pedagogiek) en een SKJ-registratie is een vereiste. Ben je in het bezit van een HBO opleiding, maar (nog) geen SKJ registratie, dan zullen we samen met jou gaan onderzoeken hoe dat geregeld kan worden.
  • Mocht je op basis van je kennis en ervaring (ondanks ontbrekende registratie) in aanmerking komen voor de aangeboden functie, dan maken we om te kunnen starten aanvullende afspraken over je inwerkprogramma, praktijkprogramma (aanvullende scholing) en supervisie. Afspraken die je op termijn kunnen ondersteunen bij registratie in het SKJ register.
  • Mocht je op basis van kennis en ervaring niet direct in aanmerking komen voor de aangeboden functie, dan bieden we je de functie van Junior Groepsleider aan (FWG 40). Aansluitend maken we afspraken hoe je naar de HBO functie kunt toegroeien inclusief een traject richting SKJ registratie.
Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jossie Kellens (Teammanager) via 06 - 51803754.

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Reageren

Wil je deel uitmaken van ons team? Stuur ons je CV en motivatie vóór 29 januari 2021 , door het sollicitatieformulier in te vullen.

De gesprekken zullen plaatsvinden op 4 en 5 februari . We willen je vragen hier alvast rekening mee te houden.