Koraal zoekt een

Groepsleider kinderen en jeugdigen - Puntelstraat Simpelveld - Gastenhof

Dienstverband

24 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Jeugdzorg
Gastenhof zoekt voor Puntelstraat 47 in Simpelveld een enthousiaste Groepsleider die samen met collega's vorm gaat geven aan een mooi Leefhuis! Puntelstraat 47 zit momenteel in de opstartfase. Binnen deze woongroep werk je met kinderen en jeugdigen in een brede leeftijdsrange (4-23 jaar) met een verstandelijke beperking en eventueel bijkomende (gedrags)problematiek.

Het betreft een functie voor 24 tot 28 uur per week. Meer uren zijn mogelijk in combinatie met de flexpool van Gastenhof.


Het Liéfst Thuis


Wij zijn als Koraal hard bezig om onze droom; Het Liéfst Thuis, waar te gaan maken.

We zijn van mening dat we de specialistische jeugdhulp beter kunnen uitvoeren. Geïnspireerd door wat kinderen, jongeren en ouders ons vertellen en door de nieuwste wetenschappelijke inzichten. En dat biedt perspectief! Het Liéfst Thuis dus, maar als een opname noodzakelijk is, willen we dat doen in een omgeving die voelt als zo thuis mogelijk, samen met het gezin.

Bouw jij mee als groepsleider?

Wij kijken naar het verhaal achter de jeugdige, dus gezinsbreed.
Heb jij oog voor levensverhalen, wat hebben gezinsleden meegemaakt, alleen en samen? En welke invloed heeft dat vandaag de dag? Maar ook is het belangrijk om te kijken naar krachten en kwetsbaarheden én wensen. Pas dan gaan we echt werken aan perspectief voor en met een kind en het gezin.

Daarom is het voor iedereen belangrijk om samen te werken met gezinnen vanuit...
 • Veiligheid & vertrouwen
 • Relatie & verbinding
 • Nieuwsgierigheid, reflectie, empathie, compassie en begrip
 • Krachten, hoop en veerkracht
 • Culturele bescheidenheid & responsiviteit
 • Vakmanschap, zeggenschap, keuze, stem
 • Communicatie, samenwerking en openheid

Over Puntelstraat 47


Puntelstraat 47 is een gekoppelde woonvorm, waar 8 kinderen en jeugdigen (komen) wonen. De jeugdigen zijn overdag naar school, tijdens de weekenden en vakanties verblijven de jeugdigen met regelmaat thuis bij het gezin. Deze kinderen hebben 's nachts toezicht nodig, daarom werken we in deze groep met 24-uurs diensten (slaapwacht).


Wat bieden wij?


Je gaat samen met collega's Leefhuis Puntelstraat 47 vormgeven. Hoe leuk en uitdagend is dat! Collegialiteit, humor en een goede sfeer staan hoog in het vaandel. Je komt in een omgeving waar je jezelf mag zijn. Iedere dag biedt weer nieuwe kansen en uitdagingen.

In deze afwisselende en uitdagende functie met eigen verantwoordelijkheden krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. We bieden volop cursussen en trainingen, o.a. ten behoeve van je SKJ-registratie.
 • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 45: min €2.381 en max €3.452 bruto/maand o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • Goede arbeidsvoorwaarden: ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld, eindejaarsuitkering (8,33%), een collectieve zorgverzekering en goede pensioenregeling. Daarnaast bieden wij een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Contract: direct een contract voor onbepaalde tijd.
 • Contracturen: 24 tot 28 uur in overleg.
 • Koraal Vitaal: Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie;


Wat vragen wij van jou?


Je bent een enthousiaste, actieve en betrokken groepsleider. Samen met collega's ga je het Leefhuis vormgeven. Dit vraagt wat van je. Naast creativiteit, verantwoordelijkheid, eigen initiatief en buiten de kaders denken, blijf je zorgen voor nabijheid van de kinderen en jeugdigen. Je bent een verbinder en hebt een sterk inlevingsvermogen. Je kunt je goed verplaatsen in de belevingswereld van de kinderen/jeugdigen en zorgt voor een fijne sfeer.

Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust. Je staat stevig in je schoenen en durft (fysieke) grenzen te stellen en daarnaar te handelen.

Je kunt de zorgvraag van de jeugdige vertalen in een zorgplan en weet deze vorm te geven in de begeleiding. Je hebt een groot doorzettingsvermogen en bent flexibel en stressbestendig. Je houdt ervan te improviseren, werkt graag in teamverband, maar kunt ook goed zelfstandig functioneren.

Daarnaast:
 • Een afgeronde, relevante HBO opleiding (Social Work of Pedagogiek) en een SKJ-registratie is een vereiste.
  Ben je in het bezit van een HBO opleiding, maar (nog) geen SKJ registratie, dan zullen we samen met jou gaan onderzoeken hoe dat geregeld kan worden. Mocht je op basis van je kennis en ervaring (ondanks ontbrekende registratie) in aanmerking komen voor de aangeboden functie, dan maken we om te kunnen starten aanvullende afspraken over je inwerkprogramma, praktijkprogramma (aanvullende scholing) en supervisie. Afspraken die je op termijn kunnen ondersteunen bij registratie in het SKJ register.
 • Mocht je op basis van kennis en ervaring niet direct in aanmerking komen voor de aangeboden functie, dan bieden we je de functie van Junior Groepsleider aan, met de daarbij behorende salarisindeling (FWG 40). Aansluitend maken we afspraken hoe je naar de functie kunt toegroeien inclusief een traject richting SKJ registratie.
Meer informatie

Ben je nieuwsgierig en wil je graag meer informatie over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Josique Bokken (teamleider) via 06 - 8251 9908.


Reageren


Spreekt dit jou aan? Dan gaan we graag met jou in gesprek! We zijn heel erg benieuwd naar je motivatie en verwachtingen. Binnen Koraal hechten we veel waarde aan verbinding, taal, leiderschap, welbevinden, scholing en reflectie en investeren hier gezamenlijk in vanuit ons leerlandschap.

Wil jij deel uitmaken van ons team? We ontvangen graag je CV en motivatie graag vóór 12 april 2023 via het sollicitatieformulier.