Mutsaersstichting zoekt een

Groepsleider Logeerhuis

Dienstverband

16 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Jeugdzorg

De Mutsaersstichting biedt geïndiceerde hulp en geestelijke gezondheidszorg aan kinderen, jongeren en hun verzorgers met een intensieve behandelvraag, evenals maatschappelijke opvang en begeleiding aan vrouwen en kinderen. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord en actief op de  gebieden jeugdhulpverlening én GGZ én welzijn én onderwijs.

Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.mutsaersstichting.nl.

 

De Mutsaersstichting vormt voor werknemers een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring  in te zetten.  We stimuleren  lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling  door  je  gebruik  te laten  maken van een uitgebreid netwerk van professionals en opleidingsmogelijkheden.

 

Momenteel zijn we voor het Logeerhuis (locatie Venlo) op zoek naar een:

 

Groepsleider Logeerhuis

16  uur per week

 

Het logeerhuis biedt gespecialiseerde begeleiding aan jeugdigen en kinderen met psychiatrische problematiek, gedrags- en/of ontwikkelingsproblemen, in de leeftijd van 4-18 jaar. Gedurende hun logeerweekend en in de schoolvakanties wordt gewerkt aan leerdoelen voor de cliënt, en tevens kan het gezin de zorg voor hun kind even loslaten en tot rust komen.

 

Heb jij werkervaring opgedaan binnen een psychiatrische instelling of affiniteit met cliënten in de leeftijd van 4-18 jaar? Ben je beschikbaar in de weekenden en (school)vakanties en op zoek naar een (bij)baan voor gemiddeld 16 uur per week? Dan zou de functie van groepsleider logeerhuis misschien wel iets voor jou kunnen zijn!

 

Wat ga je doen?

Als groepsleider begeleid en verzorg je cliënten met een chronische psychiatrische problematiek, gedragsproblemen en/of een ontwikkelingsstoornis in de leeftijd van 4-18 jaar gedurende hun logeerweekend en in de schoolvakanties.  Je ontwikkelt en structureert het dagprogramma, je levert een bijdrage aan de sfeer op de groep en draagt bij aan een faciliterend leefmilieu binnen het logeerhuis. Je schrijft moduleplannen, voert evaluatieve gesprekken met cliënten en hun ouder(s) en zorgt voor verslaglegging. Je stimuleert cliënten om activiteiten te organiseren, plannen en uit te voeren en ondersteunt cliënten door de dag heen, waarbij je aandacht hebt voor de individuele problematiek en hulpvragen van de cliënten. 

 

Werkdagen/werktijden

De werktijden van het logeerhuis vallen in de weekenden tussen vrijdag 15.30 uur en zondag 18.00 uur én in de schoolvakanties. Je krijgt een contract van 16 uur per week, die flexibel en volgens een rooster worden ingezet. Je werkt 2 à 3 weekenden per maand, en in de schoolvakanties kun je (bijna) fulltime worden ingezet. Hierdoor kom je over een jaar genomen, gemiddeld op 16 uur per week.

 

Wie zoeken wij?

Je bent een actieve, enthousiaste en flexibele jeugdzorgprofessional, bij voorkeur creatief, sportief en/of muzikaal, en kunt een wezenlijke bijdrage leveren aan het activiteitenprogramma van onze cliënten. Je kunt gemakkelijk schakelen tussen jongere kinderen en oudere jeugd, hebt een professionele houding naar cliënten, ouder(s)/verzorger(s) en collega’s en bent teamgericht ingesteld. Je bent in bezit van een relevante MBO of HBO opleiding en hebt bij voorkeur enige werkervaring met kinderen/jeugdigen met uiteenlopende psychiatrische problematiek, gedrags- en/of ontwikkelingsproblemen. Naast een sterke persoonlijkheid, beschik je over inlevingsvermogen en ben je resultaatgericht, initiatiefrijk en in staat om de werkzaamheden zelfstandig uit te voeren.

 

Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 

Wat kan je van ons verwachten?

Wij bieden in eerste instantie een jaarcontract voor 16 uur per week, met uitzicht op een vaste aanstelling. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig aan de CAO Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). De functie is ingedeeld in functiegroep 45.

 

Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatief. Daarnaast biedt de Mutsaersstichting een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden met een eindejaarsuitkering, collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

 

Wil je meer weten?

Voor nadere informatie over deze functie en onze organisatie kun je contact opnemen met Josien Vermeeren, ondersteunend teamcoördinator (06-13176365). Heb je vragen over de arbeids- en/of studievoorwaarden dan kun je contact opnemen met Pauline Meuwissen, HRD Consulent (06-30458264).

 

Meteen solliciteren?

Spreekt deze vacature je aan en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan jouw motivatie en Curriculum Vitae, onder vermelding van vacaturenummer 20-05 naar sollicitatie@mutsaersstichting.nl.

De reactietermijn voor deze vacature sluit op 1 maart 2020.