Koraal zoekt een

Groepsleiders ROOTZ - Jens

Dienstverband

18 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Jeugdzorg


Wij zijn vanuit Koraal, Regio Parkstad, locatie Gastenhof, op zoek naar Groepsbegeleiders voor ROOTZ. Er zijn me erdere deeltijdpercentages mogelijk.


Over de functie


Rootz is een product van JENS en richt zich op groepsbegeleiding en/of behandeling aan kinderen en jeugdigen tussen de 4 - 18 jaar, die vanwege een stoornis of beperking nu nog niet kunnen profiteren van activiteitenaanbod of regulier vrijetijdsaanbod. Deze kinderen en jeugdigen hebben moeite met het aangaan en onderhouden van sociale contacten; omgaan met (spel)regels, grenzen stellen, enz.

Middels het groepsaanbod worden specifieke vaardigheden aangeleerd en het oefenen van deze vaardigheden in het dagelijks leven. De Rootz groepen liggen verspreid in de regio Heerlen en Landgraaf. Werktijden zijn tussen 13.30 uur en 18.00 uur.

Het is mogelijk om deze functie te combineren met ambulante uren.

Aangezien JENS de ambitie heeft om in de basisjeugdzorg volgens het programma "Samen Anders" te werken, kan het zijn dat de inhoud van de functie en de omgeving waarin deze wordt uitgevoerd op termijn gaat wijzigen.


JENS


JENS is een coöperatie die wordt gevormd door Alcander, Koraal, MeanderGroep, Mondriaan, Radar, Welsun en XONAR. JENS biedt vanaf 1 januari 2019 preventieve en ambulante jeugdhulp in de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal. De werkzaamheden worden verricht vanuit een van de werkgebieden van JENS (Heerlen, Landgraaf of Voerendaal).

Voor meer informatie over JENS kun je terecht op de website www.jenshelpt.nl en https://www.youtube.com/watch?v=mpIjVEV6VjE

Wat bieden wij?

Wij bieden jou de kans om mede vorm te geven aan de jeugdzorg volgens de missie van JENS!

'Samen jong en sterk opgroeien!'.

We geloven in de gezamenlijke verantwoordelijkheid om onze jongeren veilig en gezond te laten opgroeien, zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen voor een fijne stabiele toekomst.

Daarnaast:

 • Hoewel je gaat werken ten behoeve van JENS ontvang je een dienstverband binnen Koraa l.
  In eerste instantie voor de duur van 1 jaar, maar met de intentie dit te verlengen. Bij goed functioneren behoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Voor interne medewerkers geldt dat wij rekening houden met de geldende afspraken.
 • Inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 45, afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Deelname aan het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Ingangsdatum zo spoedig mogelijk.

Wat vragen wij van jou?


 • Een afgeronde relevante HBO opleiding (Social Work of Pedagogiek) en een SKJ-registratie is een vereiste.
  Ben je in het bezit van een HBO opleiding, maar (nog) geen SKJ registratie, dan zullen we samen met jou gaan onderzoeken hoe dat geregeld kan worden.
 • Mocht je op basis van je kennis en ervaring (ondanks ontbrekende registratie) in aanmerking komen voor de aangeboden functie, dan maken we om te kunnen starten aanvullende afspraken over je inwerkprogramma, praktijkprogramma (aanvullende scholing) en supervisie. Afspraken die je op termijn kunnen ondersteunen bij registratie in het SKJ register.
 • Mocht je op basis van kennis en ervaring niet direct in aanmerking komen voor de aangeboden functie, dan bieden we je de functie van Junior Groepsleider aan, inclusief de daarbij behorende salarisindeling (FWG 40). Aansluitend maken we afspraken hoe je naar de HBO functie kunt toegroeien inclusief een traject richting SKJ registratie.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring als groeps- en ambulant begeleider en de LVB+ doelgroep.
 • Afhankelijk van de hulpvraag wordt van jou verwacht dat je werkt op onregelmatige tijden.
Om te kunnen starten dien je een verklaring omtrent gedrag te kunnen overleggen. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.


Meer informatie


Voor meer informatie over JENS, verwijzen we je naar de website: http://www.jenshelpt.nl

Voor meer informatie over de functie en de geplande ontwikkelingen, kun je contact opnemen met Maarten Lenaerts (Gebiedsmanager) via 06-51791556.

Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Heb je interesse, dan zien we je reactie graag tegemoet vóór 28 februari 2020 aanstaande.