Mondriaan zoekt een

GZ-psycholoog bij PsyQ – Angst/ Psychotrauma

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Specialist én generalist in de moderne geestelijke gezondheidszorg

Dienstverband: 24 tot 36 uur per week
Soort dienstverband: Vast
Kernfunctie: Gedragswetenschapper 2
Standplaats: Maastricht
Opleiding: GZ-psycholoog
Salaris: FWG 65 - CAO GGZ (min. € 3.364,-- en max. € 5.280,--)
Werving: In- en externe werving

Past deze functie bij jou?
Mondriaan maakt werk van een kanteling van de psychiatrische zorgverlening waarbij de cliënt meer centraal komt te staan. Dit doen we door te streven naar een betere verbinding tussen de wijkgerichte en specialistische zorg. Om deze optimalisatie van onze zorgverlening te bereiken stellen we een gedeelte van de tijd van onze specialistische behandelaren, naast de gebruikelijke specialistische gezondheidszorg, beschikbaar aan de wijkgerichte zorg. Door dit te doen dichten we de kloof tussen de lokale GGZ en de basis GGZ enerzijds en de specialistische GGZ anderzijds en zijn we in staat om zorg te leveren in de omgeving van de zorgvrager en huisarts. Waar noodzakelijk schalen we op naar de specialistische poli. Door de zorgverlening op deze manier vorm te geven, brengen we specialistische zorg naar de wijken en krijgen we aan de andere kant, in de specialistische zorg, meer ruimte om de specialismen van grotere waarde te kunnen laten zijn. Deze kanteling is onderdeel van het bredere programma 'De Nieuwe GGZ'.

Om deze transitie verder vorm te geven zoeken we, naar analogie van de T-shaped professional, moderne gezondheidszorgprofessionals die zowel specialist als generalist willen zijn. Als GZ-Psycholoog ben je in deze functie circa 20 uur per week werkzaam als specialist binnen het behandelprogramma Angst en Psychotrauma en ben je daarnaast 8 tot 16 uur aanwezig in de wijk betrokken bij wijkgerichte zorg zoals intakes, triage en basiszorg. Daarnaast ondersteun je andere zorgprofessionals in de wijk vanuit je eigen specialisme.

Wat neem je mee?
Zoek jij uitdaging, betekenis, verdieping en ontwikkeling binnen je vak? En houd je daarnaast van een collegiale werksfeer waarin medewerkers op elkaar kunnen bouwen? Dan gaan we graag het gesprek met je aan. Jij bent een enthousiaste GZ-psycholoog die zich graag samen met ons wil inzetten voor het bieden van kwaliteitsvolle zorg. Je hebt grote affiniteit en liefst ervaring met onze doelgroep. Je werkt zelfstandig als regiebehandelaar, neemt verantwoordelijkheid, maar maakt tegelijkertijd deel uit van een multidisciplinair team met deskundige collega's waarmee jij graag samenwerkt. Daarnaast bestaan je taken uit het verrichten van intakes, diagnostiek, indicatiestelling en behandeling, zowel binnen het behandelprogramma als in de wijkgerichte zorg. Je hebt een patiëntgerichte houding en ziet uitdagingen in de ontwikkelingen die zich momenteel afspelen in het werkveld. Tenslotte beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Binnen de behandelprogramma's hebben medewerkers bij Mondriaan een actieve rol als het gaat om het verder operationaliseren en implementeren van onze missie en visie. Een prettig werkklimaat is hierbij belangrijk en daar wordt samen met enthousiaste medewerkers vorm aan gegeven. We hechten veel waarde aan transparantie van beleid, openheid en betrokkenheid binnen het team en we stimuleren creatieve verbeterideeën.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er volop ruimte voor professionele ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen. Salaris en rechtspositie zijn conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg.

Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen.

PsyQ
PsyQ , is een samenwerkingsverband van een viertal GGZ organisaties: Parnassia Groep, Lentis, MET-GGZ en Mondriaan. Het zorgaanbod van PsyQ wordt landelijk (meer dan 30 vestigingen) aangeboden. Binnen Mondriaan bieden wij op de locaties Heerlen en Maastricht specialistische behandeling voor de 10 meest voorkomende psychische aandoeningen volgens de laatste inzichten en richtlijnen.

Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website .

Is je interesse gewekt?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Maarten Vanwingh bereikbaar op het nummer: 06-13033268, RVE Manager of Peter Vervoort , bereikbaar op het nummer: 06-13776827.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Daarnaast kunnen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.