Mondriaan zoekt een

GZ-psycholoog bij Radix Ambulant - Forensische Zorg

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Radix Ambulant gaat uitbreiden en daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste GZ-psycholoog
(28-36 uur p.w.). Het
ambulant team bestaat uit een Forensisch FACT (ForFact) en een Forensische Poli. Het accent van jouw werkzaamheden ligt bij het ForFact maar wij veronderstellen een brede inzetbaarheid. Beschik jij als GZ-psycholoog over de juiste mentaliteit en skills en wil jij je graag verder ontwikkelen in de Forensische Zorg? Kom dan zeker kennismaken, we vertellen je graag meer over ons brede werkveld en over alle mogelijkheden!

Past deze functie bij jou?
Radix behandelt patiënten die delicten plegen of dreigen te plegen in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Het doel is het bieden van een geïntegreerde behandeling gericht op het reduceren van delict recidive-risico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau. De samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik staat hierbij centraal.

Werken in de forensische zorg vraagt veel van je. Het niveau ligt hoog, je hebt te maken met zorg, behandeling en beveiliging, met patiënten die een delict hebben gepleegd en daarvoor veroordeeld zijn. Alles draait om vertrouwen geven en krijgen. Grenzen stellen bij anderen en jezelf. Niet kijken naar hoe iemand nu is, maar naar wat iemand weer kan worden. Zodat ze op termijn zelfstandig een bestaan in de maatschappij kunnen opbouwen.

Als GZ-psycholoog vervul je de rol van regiebehandelaar, daarnaast doe je diagnostiek en individuele behandeling. Als regiebehandelaar ben je voor alle betrokkenen het centrale aanspreekpunt. Naast de regierol en de inhoudelijke verantwoordelijkheden, vervul je zowel een richtinggevende als coachende rol binnen het behandelteam. Daarnaast adviseer je de organisatie over de (door)ontwikkeling en innovatie van de behandelmethodiek, de deskundigheidsbevordering van de behandelaren en overige zorgprocessen. Radix Ambulant werkt in de gehele regio Zuid-Limburg, Parkstad, Maastricht en Sittard. Het ambulante team is werkzaam in een aan hen toegewezen regio.

Wat ga je doen?
 • Je verricht risicotaxaties;
 • Je werkt nauw samen met een multidisciplinair team;
 • Je voert intakegesprekken, geeft behandelindicatie/advies, stelt behandelplannen op en ziet toe dat deze uitgevoerd worden;
 • Je evalueert de behandelingen waarvoor je eindverantwoordelijkheid bent;
 • Je verricht diagnostiek en doet zowel individuele- en groepsbehandeling;
 • Je geeft werkbegeleiding aan stagiaires en psychologen;
 • Je geeft input en vorm aan het therapeutisch milieu en geeft inhoudelijke sturing aan het team van verpleegkundigen en agogische werkenden;
 • Je levert een bijdrage om collega's en het team inhoudelijk te voeden (deelname aan MDO's, supervisie, referaatbijeenkomsten).
Wat zeggen onze medewerkers?
"Werken in de Forensische Zorg betekent dat je nooit stilstaat op persoonlijk en professioneel vlak", zegt Simone, GZ-psycholoog bij Radix. "Er zijn tal van mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen, dat maakt het werken leuk!" Omdat het werkveld zo breed is, is het aanbod van studie- en doorgroeimogelijkheden dat ook. Dat en natuurlijk mijn interesse voor de doelgroep maken dat ik heb gekozen voor de Forensische Zorg!"

Functie-eisen
Dit neem je mee
 • Je bent een deskundige en geregistreerde GZ-psycholoog, je hebt grote affiniteit met onze doelgroep en je wil méér dan alleen behandelaar zijn;
 • Het is een pre als je ervaring hebt met mensen met meervoudige complexe problematiek;
 • Jij bent een inspirator die kan overtuigen en enthousiasmeren;
 • Je beschikt over een 'helikopterview' bij de aanpak van multidisciplinaire problematiek;
 • Je hebt een coachende houding maar weet ook de touwtjes in handen te nemen wanneer dit nodig is;
 • Je bent gewend om initiatief te nemen en meerdere ballen tegelijk in de lucht te houden;
 • Je werkt zelfstandig, neemt verantwoordelijkheid en je hecht waarde aan het uitgangspunt van 'eigen regie' en 'zelfregulering' voor zowel teams als patiënten.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd;
 • Het salaris bedraagt minimaal € 3.538,-- en maximaal € 5.553,-- (FWG 65 - CAO GGZ, kernfunctie gedragswetenschapper 2). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Margot Habets, RVE manager, bereikbaar op het nummer: 06-13205993.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.