Mondriaan zoekt een

GZ-Psycholoog bij Verslavingszorg

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen Maastricht Sittard

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Dienstverband: 24-36 uur per week
Soort dienstverband: Jaarcontract met intentie tot omzetting naar contract voor onbepaalde tijd.
Kernfunctie: Gedragswetenschapper 2
Standplaats: Heerlen / Maastricht / Sittard
Opleiding: GZ-Psycholoog, BIG geregistreerd
Salaris: FWG 65 - CAO GGZ (min. €3.364,-- en max. €5.280,--)
Reageren voor: 15 september 2020
Werving: In- en externe werving (Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan de interne kandidaat).

Past deze functie bij jou?
Als GZ-psycholoog bij Verslavingszorg werk je in de specialistische zorglijn Verslavingszorg, die deel uitmaakt van de grotere Mondriaan organisatie. Jij behandelt een diversiteit aan problematieken, waarbij je naast je eigen kennis gebruik maakt van de enorme rijkdom aan kennis van je collega's. De inzet van ieders expertise zorgt voor een optimale ondersteuning voor onze patiënten en een leerklimaat waarin iedereen zijn eigen expertise verder kan ontwikkelen.

Bij verslavingszorg zoeken we samen met de patiënt hoe we grip kunnen krijgen op risicovol of problematisch middelengebruik. Verslaving kan een op zichzelf staand probleem zijn, maar meestal is er sprake van comorbide problematiek. Daarom kijken wij als multidisciplinair team vanuit verschillende invalshoeken naar de problematiek van de patiënt. We zoeken altijd naar de reden van middelengebruik, de factoren die daarin een rol spelen en de eventueel aanwezige comorbiditeit. We streven naar een op maat gemaakte behandeling voor iedere unieke patiënt. Hierbij kijken wij naar de mogelijkheden op individueel niveau, in groepsverband of in deeltijd. Als uitgangspunt hanteren wij de Multidisciplinaire Richtlijnen van het Trimbos-instituut.

Jouw werkdag
Jouw werkdag kent diverse werkzaamheden die grotendeels planbaar zijn, maar soms dient zich iets aan wat vraag om snelle actie! Onderdeel van jouw planning zijn intake- en adviesgesprekken, het uitvoeren van individuele of groepsbehandelingen voor verslaving of aanverwante problematiek. Je voert psychodiagnostisch onderzoek uit en indiceert wanneer er moet worden doorverwezen. Natuurlijk lever je een bijdrage aan het multidisciplinair behandelplan, soms in de uitvoering en soms als regiebehandelaar. Als GZ-psycholoog geef je ook begeleiding aan collega's, zoals SPV-ers en basispsychologen.

Kortom een diversiteit aan taken waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen in samenwerking met de andere disciplines die deel uitmaken van jouw team. Samen geef je de behandeling van onze patiënten vorm.

Wat neem je mee?
Je bent in staat om samen te werken in een multidisciplinair team, waar je jouw kennis deelt. In de ambulante setting ben je in staat zelfstandig te werken en met de verantwoordelijkheid die je krijgt als regiebehandelaar weet je goed om te gaan. Je hebt affiniteit met de doelgroep, je bent gedreven, enthousiast en houdt wel van een uitdaging. Verder ben je een BIG-geregistreerd GZ-psycholoog en vragen wij bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Wat wij jou bieden
Binnen de zorglijn Verslavingszorg bieden we jou een dynamische werkplek aan waarin je een divers patiëntenpalet ziet met uiteenlopende verslavings- en comorbide problematiek. Samen met de patiënt en overige betrokken disciplines ga je op zoek naar de verslavings- en aanverwante problematiek. Je komt terecht in een team waar een laagdrempelige en goede sfeer heerst. Jouw gedreven en enthousiaste collega's gaan ervoor om de beste kwaliteit zorg te leveren.

Daarnaast bieden wij jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen. Salaris en rechtspositie zijn conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg.

Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen. Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.

Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website .

Is je interesse gewekt?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met mevrouw Deckers-Paffen (RVE Manager verslavingszorg), tel. 06-30053679, zij staat je graag te woord.

Kandidaten dienen bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen. Daarnaast zullen referenties worden opgevraagd. Bij indiensttreding dien je een afschrift van het BIG-register te kunnen overleggen.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via onderstaande button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.