Mondriaan zoekt een

GZ Psycholoog bij Verslavingszorg

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen Maastricht Sittard

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Dienstverband: 24-36 uur per week
Soort dienstverband: Onbepaalde tijd
Kernfunctie: Gedragswetenschapper 2
Standplaats: Heerlen / Maastricht / Sittard
Opleiding: GZ Psycholoog, BIG geregistreerd
Salaris: FWG 65 - CAO GGZ (min. €3.465,-- en max. €5.439,--)
Reageren voor: 26-01-2021
Werving: In- en externe werving

Bij Verslavingszorg zoeken we samen met de patiënt hoe we grip kunnen krijgen op risicovol of problematisch middelengebruik. Verslaving kan een op zichzelf staand probleem zijn maar meestal is er sprake van comorbide problematiek. Daarom kijken wij als multidisciplinair team vanuit verschillende invalshoeken naar de problematiek van de patiënt. We zoeken altijd naar de reden van middelengebruik, de factoren die daarin een rol spelen en de eventueel aanwezige comorbiditeit. We streven naar een op maat gemaakte behandeling voor iedere unieke patiënt. Hierbij kijken wij naar de mogelijkheden op individueel niveau, in groepsverband of in deeltijd. Als uitgangspunt hanteren wij de Multidisciplinaire Richtlijnen van het Trimbos-instituut.

Past deze functie bij jou?
Als GZ-psycholoog bij Verslavingszorg werk je in de specialistische zorglijn Verslavingszorg, die deel uitmaakt van de grotere Mondriaan organisatie. Jij behandelt een diversiteit aan problematieken, waarbij je naast je eigen kennis gebruik maakt van de enorme rijkdom aan kennis van je collega's. De inzet van ieders expertise zorgt voor een optimale ondersteuning voor onze patiënten en een leerklimaat waarin iedereen zijn eigen expertise verder kan ontwikkelen. Jouw werkdag kent diverse werkzaamheden die grotendeels planbaar zijn maar soms dient zich iets aan wat vraag om snelle actie. Onderdeel van jouw planning zijn intake- en adviesgesprekken, het uitvoeren van individuele of groepsbehandelingen voor verslaving of aanverwante problematiek. Je voert psychodiagnostisch onderzoek uit en indiceert wanneer er moet worden doorverwezen. Natuurlijk lever je een bijdrage aan het multidisciplinair behandelplan, soms in de uitvoering en soms als regiebehandelaar. Als GZ-psycholoog geef je ook begeleiding aan collega's, zoals SPV-ers en basispsychologen. Kortom een diversiteit aan taken waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen in samenwerking met de andere disciplines die deel uitmaken van jouw team. Samen geef je de behandeling van onze patiënten vorm.

Wat neem je mee?
Je hebt grote affiniteit met de doelgroep, je bent gedreven en enthousiast. Je houdt wel van een uitdaging. Je werkt goed samen in een multidisciplinair team, je deelt jouw kennis. Je werkt zelfstandig in ambulante setting en je weet goed om te gaan met de verantwoordelijkheid die je krijgt als regiebehandelaar.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Je werkplek is dynamisch: je ziet een divers patiënten palet met uiteenlopende verslavings- en comorbide problematieken en samen (en met de overige betrokken disiplines) ga je op zoek naar de verslavings- en aanverwante problematiek. Je komt terecht in een gedreven en enthousiast team. Er heerst een laagdrempelige en goede sfeer en je collega's gaan ervoor om de beste kwaliteit zorg te leveren.

Salaris en rechtspositie zijn conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg. Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteits-korting op zorgverzekeringen. Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.

Mondriaan
Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal.

Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website . Op de werkenbijmondriaan website vind je ervaringsverhalen van regiebehandelaren en vertelt één van onze GZ-psychologen wat het betekent om te werken bij Mondriaan.

Is je interesse gewekt?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ine Deckers-Paffen, RVE manager Verslavingszorg, tel. 06-30053679. Zij staat je graag te woord.

Kandidaten dienen bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen en een afschrift van het BIG-register. Daarnaast zullen referenties worden opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.