Mondriaan zoekt een

GZ-psycholoog Forensische Psychiatrie bij Radix Ambulant

Dienstverband

24-36 uur p.w.

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen Maastricht Sittard

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Dienstverband: 24-36 uur p.w.
Soort dienstverband: Onbepaalde tijd
Kernfunctie: Gedragswetenschapper 2
Standplaats: Heerlen (in combinatie met Maastricht of Sittard)
Opleiding: Afgeronde opleiding gezondheidszorgpsycholoog, BIG geregistreerd
Salaris: FWG 65 - CAO  GGZ (min. €3.364,-- en max. €5.280,-- )
Werving: In- en extern
Afdeling: Radix, Centrum Forensisch Psychiatrische Zorg 
Reageren voor: 30-04-2020

Radix behandelt patiënten die delicten plegen of dreigen te plegen in samenhang met een psychiatrische/verslavingsstoornis. Het doel is het bieden van een geïntegreerde behandeling gericht op het reduceren van delict recidive-risico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau, waarbij de samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik centraal staan. Daarnaast bevat de behandeling elementen van de zorgprogramma’s schizofrenie en psychotische stoornissen, verslavingszorg en persoonlijkheidsstoornissen. De behandeling wordt merendeels uitgevoerd vanuit het stepped care principe.

Past deze functie bij jou?
Als GZ-psycholoog vervul je de rol van regiebehandelaar in een ambulant team dat bestaat uit een Forensisch FACT en een Forensische Poli. Het accent van de werkzaamheden ligt bij de Forensische Poli maar we gaan uit van een brede inzetbaarheid. Dit is nodig om het zorgproces op deskundige wijze te coördineren en de verantwoordelijkheid te kunnen dragen voor een integraal behandelproces. Met jouw diagnostische vaardigheden en andere invalshoeken, stel jij met de cliënt het behandelplan vast. In deze rol sta je naast de cliënt. Cliënten omtoveren naar ideale burgers vragen wij niet; jij hebt oog voor de kleine successen.

Als regiebehandelaar ben je voor alle betrokkenen het centrale aanspreekpunt. Naast de regierol en de inhoudelijke verantwoordelijkheden, vervul je zowel een richtinggevende als coachende rol binnen het behandelteam. Daarnaast adviseer je de organisatie over de (door)ontwikkeling en innovatie van de behandelmethodiek, de deskundigheidsbevordering van de behandelaren en overige zorgprocessen. Dit doe je bijvoorbeeld door het verzorgen van intervisie en het geven van onderwijs. Je werkt samen in een team van circa tien professionals.

Dit neem je mee

  • Je bent een deskundige en geregistreerde GZ-psycholoog die grote affiniteit heeft met onze doelgroep en méér wil dan alleen behandelaar zijn. Daarbij is het een pre als je ervaring hebt met mensen met meervoudige complexe problematiek;
  • Je bent een inspirator die kan overtuigen en enthousiasmeren;
  • Je beschikt over een ‘helikopterview’ bij de aanpak van multidisciplinaire problematiek;
  • Je hebt een coachende houding maar weet ook de touwtjes in handen te nemen wanneer dit nodig is;
  • Je bent gewend om initiatief te nemen en meerdere ballen tegelijk in de lucht te houden;
  • Je werkt zelfstandig, neemt verantwoordelijkheid en je hecht waarde aan het uitgangspunt van ‘eigen regie’ en ‘zelfregulering’ voor zowel teams als patiënten.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen. Salaris en rechtspositie zijn conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden, collectiviteitskorting op de ziektekostenverzekering en een ruime verlofregeling. Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.

Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Margo Habets, RVE manager, bereikbaar op het nummer: 06-13205993.

Heb je interesse, stuur dan zo spoedig mogelijk je reactie via de button “direct solliciteren “

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen en een afschrift van het BIG-register. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.