Zuyderland zoekt een

(GZ-)psycholoog in opleiding tot psychotherapeut K&J locatie Sittard-Geleen

Dienstverband

24-32 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Je bent een (GZ-)psycholoog met een sterke belangstelling voor het behandelen van kinderen en jeugdigen en systemen. Je wil psychotherapeut worden, omdat je de ambitie hebt om binnen de geestelijke gezondheidszorg jonge cliënten met complexe problematiek te behandelen.

Wij bieden een opleidingsplaats aan tot Psychotherapeut K&J binnen de afdeling Kind & Adolescent, start september 2020, locatie Sittard-Geleen.

Wat ga je doen?
Je gaat de opleiding tot psychotherapeut volgen, een driejarige opleiding als vervolg op de GZ-opleiding of een vierjarige opleiding voor masterpsychologen. Je bent na voltooiing van de opleiding in staat om zelfstandig kinderen en jeugdigen met ernstige en/of meervoudige psychopathologie effectief te behandelen, binnen een multidisciplinaire setting. Je interpreteert informatie voor het maken van een accurate probleemanalyse op individueel en systemisch niveau en je houdt je bezig met het ontwikkelingsproces van cliënten en de manier waarop dat beïnvloed wordt door psychische problemen.
De psychische klachten waarmee cliënten en gezinnen worstelen zijn vaak uiteenlopend, complex en meervoudig. Ook aanlegproblematiek, faseproblematiek, reactieve problematiek, interpersoonlijke problematiek, intergenerationele problematiek of maatschappelijke/culturele problematiek kan een rol spelen.
Je zult gedurende de praktijkopleiding met cliënten van verschillende leeftijden en met verschillende methodieken werken maar ontwikkelt als speerpunten spelpsychotherapeutische en gezinstherapeutische interventies. Ook wordt gewerkt vanuit verschillende psychotherapeutische referentiekaders. Hierdoor kun je een brede en specialistische ervaring opdoen. Het behandelaanbod betreft met name individuele en systeembehandelingen.

Voor verdere informatie m.b.t. de opleiding zie www.rinogroep.nl

Wie ben jij?
• Je hebt bij voorkeur een BIG-registratie als GZ-psycholoog.
• Ben je masterpsycholoog met veel ervaring met de doelgroep en ben je bereid op termijn ook de registratie GZ-psycholoog te behalen, dan word je ook uitgenodigd te solliciteren.
• Je hebt vooral affiniteit en ervaring met kinderen in de basisschoolleeftijd en jeugdigen in de vroege adolescentiefase.
• Je hebt affiniteit met speltherapeutisch en systeemtherapeutisch werken.
• Je bent leergierig, ambitieus, ondernemend en beschikt over veel doorzettingsvermogen.
• Je bent bereid je na de opleiding (bij goede vorderingen en goed functioneren) te verbinden aan Zuyderland.

Wat bieden wij?
• Een dienstverband voor de duur van de opleiding (3 of 4 jaar) met uitzicht op een dienstverband als psychotherapeut binnen Kind & Adolescent.
• De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO GGZ.
• De salariëring is overeenkomstig functiegroep FWG 60/65, afhankelijk van je huidige registratie.
• Een vergoeding van de opleidingskosten.
• De arbeidsduur is tussen 24 en 32 uur per week.
• De werkdagen zijn nader overeen te komen.

Interesse?
Inlichtingen zijn telefonisch in te winnen bij de heer S. Salet, klinisch psycholoog / P-opleider, via telefoonnummer 088-4599393 en/of de heer S. Burm, afdelingshoofd, via telefoonnummer 06-20770926.

Over Zuyderland GGz
Op de afdeling Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) van Zuyderland Medisch Centrum werken specialisten samen met hun teams om de beste zorg te leveren aan cliënten in alle leeftijdsgroepen die te kampen hebben met psychische klachten en aandoeningen. GGz biedt zorg op alle locaties van Zuyderland. De vorm van zorg kan echter per locatie verschillen.
Wij zijn gevestigd op de locatie Sittard-Geleen, Brunssum, Heerlen en Kerkrade. Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

• Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
• Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
• Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
• Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
• Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
• Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen

Aanvullende informatie
Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.
Solliciteren

Belangstelling voor deze functie kun je kenbaar maken middels het invullen van het digitale sollicitatieformulier via www.werkenbijzuyderland.nl