PGZ zoekt een

GZ-Psycholoog / Orthopedagoog-generalist

Dienstverband

in overleg

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Nederweert Roermond

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Vanuit de pilot “lokale behandelteams” waar PGZ onderdeel van uit maakt, hebben wij samen met collega organisaties Vincent van Gogh en Mutsaersstichting  een vacature voor

 

GZ-Psycholoog / Orthopedagoog-generalist

Aantal uren in overleg (minimaal 24 uur per week)  

 

De pilot “lokaal behandelteam” is een initiatief van de gemeenten Leudal en  Nederweert/Weert. Het doel is om de kwaliteit van de jeugdhulp te verbeteren, door een betere afstemming en samenwerking tussen gespecialiseerde Jeugdhulpaanbieders onderling en tussen hen en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Midden-Limburg. De integrale samenwerking maakt het mogelijk dat partijen elkaar versterken door de meest passende expertise voor het gezin bij elkaar te brengen. We willen dat  snel de juiste hulp geboden kan worden en waar mogelijk weer afgeschaald kan worden. We verwachten hiermee dat de mogelijkheden van het voorliggend veld groter worden, de wachtlijsten voor de jeugdhulp afnemen en er meer ruimte voor de professional ontstaat om te doen wat nodig is. Al met al een mooi initiatief wat jou als deelnemer de ruimte geeft om te doen wat nodig is, samen te werken met collega’s van andere instellingen en mee te denken en doen in de doorontwikkeling van de jeugdhulp in Midden-Limburg.

 

Wat ga je doen?

 • Je werkt in een organisatie-overstijgend team met collega’s vanuit de deelnemende organisaties.
 • Je coördineert diagnostische onderzoeken en behandeltrajecten. In de behandeling en diagnostiek kan onder andere ASS, ADHD, depressie, angst, trauma en persoonlijkheidsproblematiek aan de orde komen. 
 • Je bent regiebehandelaar, je adviseert behandelaren met betrekking tot de inhoud van de individuele behandeling.
 • Vanuit jouw specialisatie voer je individuele op maat gemaakte behandelingen uit. 
 • Je onderhoudt contacten met verwijzers en ketenpartners en neemt deel aan diverse overleggen. 
 • Je denkt kritisch mee in beleid en uitvoering t.a.v. je werkzaamheden om zo een prettige (werk)omgeving te creëren voor zowel cliënten als collega’s.

 

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een registratie tot GZ-psycholoog of Orthopedagoog-generalist.
 • Je hebt een goede kennis van problematiek van uiteenlopende aard en je hebt affiniteit en ervaring met de beschreven doelgroep en problematiek.
 • Je bent zelfstandig, besluitvaardig en cliëntgericht. 
 • Je kunt functioneren in een multidisciplinair team en beschikt daarvoor over een hoge mate van collegialiteit en flexibiliteit.  
 • Je bent een enthousiaste, inventieve en doortastende persoonlijkheid. 

 

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een deskundig team dat intensief en met een open blik samenwerkt. Het lokale behandelteam bestaat uit psychologen, orthopedagogen, systeemtherapeuten en een psychiater. Samen dragen ze zorg voor diagnostiek, psycho-educatie en behandeling.
 • Ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Hiertoe behoren ook opleidingsmogelijkheden t.a.v. verschillende invalshoeken (o.a. cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psychoanalytische psychotherapie, systeemtherapie en EMDR).  
 • Een werkomgeving waarin we altijd benieuwd zijn naar de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied.  
 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-GGZ en een pensioenregeling bij PFZW.
 • Je komt in dienst bij PGZ met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met een proeftijd van twee maanden. Vanuit PGZ wordt je tijdelijk gedetacheerd in deze unieke pilot.
 • In je arbeidsovereenkomst wordt een afspraak vastgelegd voor een persoonlijk opleidingsbudget. 
 • De functie GZ-Psycholoog of Orthopedagoog-generalist is ingedeeld in fwg 65 van de cao GGZ (maximaal € 5.734 bruto per maand op basis van 36 uur).

 

Wie zijn wij?

PGZ is dé specialist in autisme in de regio Limburg en Noord-Brabant. Wij zijn gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme. Dat doen we al heel lang, met hart voor alles wat hierbij komt kijken.

We bieden ook behandeling en begeleiding bij andere problemen. Bijvoorbeeld stemmings- of angstklachten, A(D)HD of een lichte verstandelijke beperking.

Ons belangrijkste inzicht: elk mens is uniek en heeft dus een unieke begeleiding en/of behandeling nodig. Jezelf kunnen zijn en ontwikkelen is belangrijk vinden wij. En dat geldt zeker ook voor de mensen die bij ons werken. PGZ, onderdeel van Orpea Group, is de laatste jaren sterk in ontwikkeling en uitgegroeid tot een dynamische organisatie met ongeveer 220 werknemers.   

Kijk voor meer informatie over onze organisatie en de verschillende zorgonderdelen op de website: www.pgz.nu.

 

Wil jij deel uitmaken van deze unieke pilot?

Heb je vragen of wil je eerst sparren over de mogelijkheden? Bel Mariëlle Peters-Willems via telefoonnummer 06-30594751. In verband met vakantie is zij bereikbaar vanaf 5 september 2022.

 

Wil je solliciteren? Fijn! We zijn benieuwd naar jouw inbreng in ons team.

Stuur je sollicitatie, inclusief motivatie en CV naar solliciteren@pgz.nu.

 

Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en een geldige BIG registratie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.