Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

GZ-Psycholoog Ouderen | 28 - 36 uur | Venray

Dienstverband

28 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venray

Werkvelden

Jeugdzorg

Binnen Vincent Ouderen hebben we verschillende afdelingen zoals een afdeling op het gebied van dementie en ernstige gedragsproblematiek (IEP), een polikliniek ouderen, een opnameafdeling en langdurige woonafdelingen.

Samen met het zorg – en behandelteam til je de zorg naar een hoger plan, met een scherp oog voor het constant veranderende zorglandschap. Heb je zin om binnen de ouderenzorg als GZ-Psycholoog je steentje bij te dragen? Lees dan verder of neem direct contact op!

Wat jouw functie gewoon anders maakt

Momenteel zijn we op zoek naar een GZ-psycholoog die gaat werken voor zowel het IEP als voor de verschillende woonlocaties met langdurige zorg voor ouderen van Vincent van Gogh.

Het IEP (Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie) is een samenwerking tussen Vincent van Gogh (GGZ), de Zorggroep (VVT), Proteion en Land van Horne. Het is een afdeling voor patiënten met dementie en zeer ernstig probleemgedrag (d-zep) waarbij de intensiteit, frequentie en/of langdurigheid van het gedrag, de onvoorspelbaarheid en de moeilijke hanteerbaarheid hiervan voor de omgeving een tijdelijke opname op het IEP voor diagnostiek en behandeling noodzakelijk maakt.

Op de woonlocaties voor ouderen (o.a. Overloonseweg 6 en Vincentiushof 9 en 10) wonen patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA), en lichamelijke, neurologische, (neuro)cognitieve problemen en onbegrepen gedrag of een combinatie daarvan. Op deze woonafdelingen werken we vanuit het gedachtegoed triple C, bieden we verzorging en begeleiding aan ouderen en helpen hen met de ADL. Kortom: het is een uitdagende omgeving waar alle aspecten van zorg voor de ouder wordende patiënt en de psychiatrie samenkomen.

Wat ga je doen als GZ-psycholoog ouderen

Wij zoeken een GZ-psycholoog die het verschil wil maken, iemand die de kwaliteit van leven van de patiënt wil optimaliseren.

Als we dit vertalen naar je dagelijkse taken dan ben je als GZ-psycholoog Ouderen nauw betrokken bij het diagnostisch traject, je bent mede verantwoordelijk voor het ten uitvoer brengen van behandelplan en t.a.v. het volgen van het beloop van het afgesproken behandelbeleid.

Je werkt altijd multidisciplinair en je werkzaamheden bestaan verder o.a. uit diagnostiek (observatie, analyse van probleemgedrag, neuropsychologische diagnostiek), behandeling en begeleiding. De behandeling bestaat vooral uit mediatieve behandeling, waaronder ook het begeleiden van de familie van de patiënt. Daarnaast vindt er op indicatie individuele behandelingen plaats, zoals psycho-educatie, CGT en EMDR.

Je verwijst zo nodig door en/of consulteert externe (medische) hulpverleners. Je bent aanspreekpunt voor patiënten, informeert hen (indien mogelijk) over de voortgang en prognose, betrekt zo nodig de familie of verwanten in de begeleiding.

Naast de behandeling van onze patiënten, geef je voorlichtingen, werkbegeleiding en coaching aan o.a. basispsychologen en verpleegkundigen. Hiermee draag je bij aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van je collega's. Ook wordt je deskundige bijdrage gevraagd in werkgroepen m.b.t. de d-zep ontwikkeling.

In jouw functie als GZ-Psycholoog denken we graag met je mee en vinden het belangrijk dat je vrijheid voelt om je te ontplooien, je ambities uit te spreken en mee te denken met beleidsmatige zaken.

Vereisten

 • Als BIG-geregistreerde GZ-psycholoog sta je stevig in je schoenen;
 • Je voelt je aangetrokken tot de zorg voor oudere mensen met dementie en zeer ernstig probleemgedrag;
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen;
 • Jij hebt ervaring in multidisciplinaire samenwerking en beschikt over uitstekende sociale vaardigheden om teams te coachen in het invoeren en bijstellen van omgangsplannen/signaleringsplannen voor deze groep cliënten, daarbij ben je creatief en denk je out of the box;
 • Je hebt didactische vaardigheden en bent in staat om de laatste wetenschappelijke inzichten ten aanzien van probleemgedrag bij dementie te vertalen en te gebruiken op de werkvloer;
 • Je brengt kennis op een toegankelijke manier over;
 • Je hebt ervaring in het begeleiden van teams die mensen met psychiatrische klachten begeleiden
 • Je bent bereid om te leren en anderen te motiveren tot nieuwe uitdagingen.

Wat we jou bieden

 • Inschaling conform CAO GGZ FWG 65. Het salaris bedraagt minimaal € 4108 en maximaal € 6264 bij een fulltimedienstverband, afhankelijk van jouw opleiding, kennis en ervaring (de aanloopschalen zijn hierin meegenomen).
 • Een vast contract voor 28 - 36 uur p/w. Minder uren kunnen eventueel ook, we gaan graag met je in overleg. 
 • Een fijne werkplek in Venray, afwisseling omdat je voor meerdere teams opgesteld staat.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantiegeld, een 13e maand, balansbudget, pensioenopbouw bij PFZW, een collectieve zorgverzekering en meer.
 • Een uitgebreid aanbod van producten en diensten om fiscaal gunstig aan te schaffen. Zo koop je bijvoorbeeld voordelig een nieuwe laptop of telefoon.
 • Studie- en scholingsmogelijkheden, zoals laagdrempelige onlinetrainingen die je op zowel persoonlijk als professioneel gebied ondersteunen, maar ook bijzondere scholingswensen zijn bespreekbaar. Als opleidingsinstituut zijnde bieden we mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en persoonlijke ambities waar te maken.
 • Een jaarlijks opleidingsbudget voor geaccrediteerde scholingen
 • Kom je met de auto? Parkeren is voor jou geregeld. Daarnaast zijn onze locaties ook met het OV goed bereikbaar.
 • Een positief werkklimaat, waar aandacht is voor werkgeluk
 • Wil je meer weten over werken bij Vincent van Gogh? Klik dan hier voor meer informatie.

Gewoon even bellen?

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Martijn Gommers via martijngommers@vigogroep.nl.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van GZ psycholoog ouderen binnen Vincent van Gogh? Solliciteer via onderstaande button of stuur een appje naar Susan Wijnhoven, Corporate Recruiter Vincent van Gogh, via 06 11389233.