MET ggz zoekt een

GZ-Psycholoog - PsyQ Angststoornissen

Dienstverband

24-36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Ben jij de ambitieuze en bevlogen GZ-Psycholoog die wij zoeken? Met jouw vakkennis, ervaring en inlevingsvermogen weet jij de juiste diagnoses te stellen en zorg je voor een passende, effectieve behandeling. Daarbij gaat het om cliënten met (complexe) angststoornis problematieken. Jij stelt de indicaties voor diagnostiek en past specialistische en intensieve psychologische behandelingen toe. Binnen een multidisciplinair team ben jij de regiebehandelaar die de integraliteit en kwaliteit van het gehele zorgproces bewaakt. Bovendien ben jij hét vertrouwde aanspreekpunt voor de cliënt, zijn of haar naasten en je collega’s.

Wie wij zijn
Op eigen kracht komen mensen meestal al een heel eind. Dit geldt ook voor mensen met psychische kwetsbaarheid, maar soms zijn er te weinig mogelijkheden om ontstane problemen zelfstandig op te lossen. Dan is MET ggz er. Onze zorgprofessionals behandelen en begeleiden op maat, passend bij de zorg- en ondersteuningsbehoefte van de cliënt. MET ggz heeft het complete zorgaanbod in huis: een naadloze keten van behandeling en begeleiding voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Alles wat we doen, is erop gericht om mensen zoveel mogelijk te laten herstellen in de eigen (woon)omgeving.

Samen met de cliënt, hun naasten, onze ketenpartners en stakeholders werken onze betrokken collega’s aan de kortste lijn naar herstel. Bij MET ggz leren we van onze ervaringen. Durven we kritisch te zijn. Dingen anders te doen. Én beter. MET aandacht, MET vertrouwen, MET elkaar en wie weet, samen MET jou!

Team PsyQ Angststoornissen Maastricht
PsyQ biedt specialistische behandeling voor de 10 meest voorkomende psychische aandoeningen volgens de laatste inzichten en richtlijnen. We zijn ambitieus als het gaat om innovatieve behandelmethoden. Dankzij deze mentaliteit hebben we meer dan 30 vestigingen verspreid over heel Nederland. Informatie over PsyQ.

Wij zijn een dynamisch en betrokken team waar we kunnen leren van elkaars expertise. Op deze wijze waarborgen wij zowel de zorgcontinuïteit als de zorgkwaliteit en daardoor behalen we samen mooie resultaten. In dit team kun je bouwen en vertrouwen op je collega’s, wat bijdraagt aan een gezonde werksfeer.

Regio Zuid is volop in ontwikkeling, waarbij MET ggz op zoek is naar nieuwe en creatieve ideeën, maar ook naar jouw expertise in jouw specialisme en hoe MET ggz deze ontwikkelingen kan realiseren. We zoeken mensen die samen met het bestaande team willen bouwen aan een sterke positie in de regio voor MET ggz. Wil je samen met je collega’s de schouders eronder zetten; de organisatie weer laat bloeien en groeien?

Wat je gaat doen

 • Je houdt intakegesprekken en stelt indicaties voor (psycho)diagnostisch onderzoek en/of behandeling;
 • Je verricht (psycho)diagnostisch onderzoek en brengt daarvan verslag uit;
 • Je voert het vastgestelde behandelplan uit via individuele, systeemgerichte of groepsgerichte psychologische behandelonderdelen;
 • Je legt contact met en onderhoudt het netwerk en/of het systeem van jouw cliënt;
 • Je draagt inhoudelijk en organisatorisch bij aan de beleidsmatige ontwikkeling van je vakgebied;
 • Je deelt je vakkennis via consultaties, werkbegeleiding en supervisie met onder andere
  GZ-psychologen en psychotherapeuten in opleiding.

Wie jij bent

 • Je bent een enthousiaste, bevlogen collega die graag meedenkt over nieuwe ggz-ontwikkelingen;
 • Je hebt een academische achtergrond als psycholoog, aangevuld met een opleiding en BIG-registratie tot GZ-Psycholoog;
 • Je hebt affiniteit en ervaring met patiënten met angststoornissen;
 • Je hebt ervaring met zorgprogramma’s en samenwerken in een multidisciplinair team;
 • Je weet hoe je de zorgstandaarden ggz op maat kunt toepassen in de behandeling;
 • Je werkt zelfstandig, maar functioneert ook goed in teamverband;
 • Je hebt affiniteit, kennis van en/of ervaring met diagnostiek en behandeling van de meest voorkomende psychische en psychiatrische problemen;
 • Je hebt een grote mate van flexibiliteit en relativeringsvermogen;
 • Je beschikt over voldoende zelfreflectie, tact en humor.

Wat wij jou bieden
Een uitdagende baan in een dynamische, financieel solide organisatie met korte lijnen, brede samenwerkingsrelaties en een groot netwerk. We bieden veel ruimte voor vernieuwing en verdere specialisatie in je vak door bij- en nascholing. De functie is ingedeeld in functiegroep FWG 65 van de cao ggz (maximaal € 5.439,- bruto per maand bij een volledig dienstverband). Het betreft een aanstelling voor onbepaalde tijd. 

Solliciteren
Herken jij jezelf in het bovenstaande? Dan zien we jouw cv en sollicitatiebrief graag tegemoet!

Meer weten?
Wil je graag eerst meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Jolina Heijmans (Teamcoördinator Angst. Behandeling Zuid) via T: 06 - 50 88 54 38 of E: jheijmans@metggz.nl.    

Deze vacature wordt zowel intern als extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.