MET ggz zoekt een

GZ psycholoog, Stemming

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO+

Standplaats

Geleen Roermond

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor het team Stemming in Roermond zoeken we versterking. Ben jij die (ervaren) gz psycholoog met affiniteit en ervaring voor cliënten met stemmingsproblematiek?

Je maakt deel uit van een multidisciplinair team, waarbij wordt gewerkt met verschillende therapeutische methodes, waaronder Cognitieve Gedragstherapie, Interpersoonlijke therapie en daar waar nodig bijvoorbeeld EMDR.

Deze functie is eventueel en indien gewenst te combineren binnen een van onze andere zorgclusters bij MET Behandeling (zoals basis ggz- MET Focus, Ouderen, Kind en Jeugd, complexe zorg - FACT en team Parkstad Hoensbroek. Samen MET jou kijken we waar jouw kracht, talent en affiniteit ligt, passend bij jouw wensen, kennis en ervaring!

MET team Stemming
Team Stemming is een onderdeel van zorgcluster Volwassenzorg Midden, locatie Roermond.

De collega’s van team Stemming zijn gedreven en deskundig en zijn werkzaam als Psychiater, Klinisch psycholoog, GZ-psycholoog, Basispsycholoog, VS, APV en vaktherapeut. Onze focus ligt op de diagnostiek en behandeling van mensen met (unipolaire) stemmingsproblematiek, waarbij onze psychiater, VS en APV ook mensen met bipolaire stemmingsproblematiek behandelen.

De diagnostiek ten behoeve van indicatiestelling wordt uitgevoerd binnen het team zelf, echter daar waar de diagnostiekvraag complex is, vindt samenwerking plaats met het Psychodiagnostisch Centrum (PDC). Er wordt qua behandeling vooral gewerkt met Cognitieve gedragstherapie en Interpersoonlijke Psychotherapie. Tevens vinden er ontwikkelingen plaats om een meer groepsgericht aanbod te ontwikkelen. Zo start er in het najaar een Trans diagnostische CGT-groep gericht op angst- en stemmingsproblematiek. Participeren in deze ontwikkelingen evenals het inbrengen van eigen ideeën wordt aangemoedigd en gewaardeerd!

De lijnen met de andere behandelteams van Volwassenzorg Roermond (Persoonlijkheid, Psychotrauma, Angst en PDC) zijn kort. Combinaties met andere teams zijn ook mogelijk, afhankelijk van de affiniteit en het aantal uren. Daarnaast wordt verbinding gezocht met de specialistische teams van MET ggz Maastricht, zo organiseren we jaarlijks gezamenlijke middagen voor kennisbevordering en vormen van inhoudelijke beleid.

MET vakmanschap
Naast de rol van regiebehandelaar heb je een belangrijke rol die zich meer in de breedte van de organisatie afspeelt. Afhankelijk van je neventaken zoals het geven van werkbegeleiding of als aanspreekpunt voor verwijzers, heb je regelmatig contact met externe partijen zoals RINO, andere GGZ- en zorginstellingen.

In multidisciplinaire behandeltrajecten schakel je intern met klinisch psychologen, psychiaters, basispsychologen en andere collega’s die betrokken zijn in het proces van de client.

Als GZ-psycholoog ben je met meer dan alleen behandeltrajecten bezig. Er zijn tal van projecten waar je een (leidende) rol in kan hebben, zoals eHealth (en andere innovaties) waarbij je nadenkt over hoe technologie kan bijdragen aan een betere zorgverlening en projecten rondom het vormgeven van het IZA.
 • Je houdt intakegesprekken en stelt indicaties voor psychodiagnostisch onderzoek en/of behandeling. Je zult in je rol als regiebehandelaar ook een basispsycholoog (of PIOG) begeleiden in de uitvoering van de intake;
 • Je zorgt voor en ondersteunt de uitvoering van het vastgestelde behandelplan, onder meer via individuele, systeemgerichte of groepsgerichte behandelonderdelen;
 • Je legt contact met en onderhoudt het netwerk en/of het systeem van jouw cliënt;
 • Je draagt inhoudelijk en organisatorisch bij aan de beleidsmatige ontwikkeling van je vakgebied;
 • Je bent een begeleider van o.a. GZ-psychologen in opleiding en stagiaires psychologie;
 • Je deelt je vakkennis via consultaties, werkbegeleiding en supervisie (aan piog’s bij 3 jaar ervaring als GZ-psycholoog en aan collega’s als verenigingsregistraties hebt)

MET ggz is er voor jou
 • Ruime keuze aan opleidingsmogelijkheden om je persoonlijk te blijven ontwikkelen;
 • Budget in te zetten voor werk-privé balans;
 • Mogelijkheid om fiscaal voordelig een (elektrische) fiets (max. € 1500 per 3 jaar), laptop of IPad aan te kopen (max. € 800 per 3 jaar);
 • Sporten tegen een gereduceerd tarief (max. € 600 per jaar);
 • Onze arbeidsvoorwaarden en salarisschaal zijn conform CAO-ggz FWG 65 (min. € 4108 en max. € 6264) bij een fulltime dienstverband).

Als GZ-psycholoog bij MET ggz ben je onderdeel van ons Lerend Netwerk. Dit bestaat onder andere uit een 2-tal intervisiebijeenkomsten per jaar met andere regiebehandelaren. Begeleid je daarnaast ook nog collega’s in opleiding, dan zijn hiervoor ook nog extra intervisiebijeenkomsten die zich meer richten op o.a. werkbegeleiding.

MET jou
Als GZ-psycholoog krijg je de ruimte om coaching te geven en MET ggz te helpen te innoveren.
 • Je hebt een academische opleiding Psychologie afgerond, aangevuld met een master en BIG-registratie tot GZ-psycholoog;
 • Behalve over de inhoud van je vak, denk je ook graag mee over hoe we ons als organisatie kunnen blijven vernieuwen en verbeteren;
 • Je bent bereid om zo nodig met een tolk en EHealth te werken;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met of een afgeronde opleiding CGT (of bereid om deze op termijn te volgen);

MET ggz
MET ggz is een middelgrote organisatie in de geestelijke gezondheidszorg die in heel Limburg mensen met psychische klachten behandelt en begeleidt. Van basis ggz tot hoog specialistische zorg. Van lichte klachten tot crisiszorg. Samen doorlopen we het pad naar herstel. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen als naasten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning.

Bij ons draait alles om mensen. Natuurlijk zijn we er voor de mensen die behandeling en begeleiding nodig hebben. Maar we zijn er ook voor onze medewerkers. Collega’s die MET ggz maken. Professionals met passie voor mens en psyche die het verschil maken in het leven van cliënten.

MET Behandeling is een onderdeel van MET ggz waar diverse zorgclusters onder vallen: Volwassenenzorg, FACT, IHT, Ouderen, Kind & Jeugd en MET Focus.

MET aandacht, MET vertrouwen, MET elkaar!

Informatie en solliciteren
Heb je vragen over de vacature, wil je vrijblijvend een kop koffiedrinken of de praktijk ervaren?

Contact solliciteren: Daphne van Hinsberg, Adviseur Werving & Selectie, werken@metggz.nl, 06-31644372

Binnen MET ggz dragen we gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het creëren van een diverse en inclusieve werkplek. We proberen verandering en groei in elkaar te stimuleren en geloven dat succes een resultaat is dat voortkomt uit onze verschillen. MET ggz is MET trots een werkgever waar gelijke kansen geboden worden aan iedereen.