MET ggz zoekt een

GZ-psycholoog - Team Persoonlijkheid

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO+

Standplaats

Geleen Roermond

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Als GZ-psycholoog bij MET ggz heb je de mogelijkheid om in diverse regio’s en met diverse doelgroepen te werken. We bieden naast basis ggz ook specialistische ggz. Je hebt de mogelijkheid om je te richten op een specifieke doelgroep, maar je hoeft je niet te beperken tot slechts een van de verschillende doelgroepen waar MET ggz mee werkt: kind & jeugd, volwassenen en ouderen. Naast regiebehandelaar, vervul je een belangrijke rol in diverse projecten en onderzoeken.

De functie

Onze teams met ambitieuze collega’s zijn opgebouwd uit verschillende disciplines, waaronder GZ-psychologen, psychotherapeuten, basispsychologen, verpleegkundigen en rehabilitatiewerkers. De GZ-psychologen binnen MET ggz zijn ervaren deskundigen met oog voor elkaar en initiatief om de zorg te verbeteren.

Naast de rol van regiebehandelaar heb je een belangrijke rol die zich meer in de breedte van de organisatie afspeelt. Je hebt regelmatig contact met externe partijen zoals RINO, andere GGZ-instellingen en andere zorginstellingen. Draai je ook crisisdiensten, dan heb je ook contacten met o.a. politie, het veiligheidshuis, brandweer, etc.

In multidisciplinaire behandeltrajecten schakel je intern met klinisch psychologen, psychiaters, basispsychologen en andere collega’s die betrokken zijn in het proces.

Maar als GZ-psycholoog ben je met meer dan alleen behandeltrajecten bezig. Er zijn tal van projecten waar je een (leidende) rol in kan hebben. Denk aan eHealth (en andere innovaties) waarbij je nadenkt over hoe technologie kan bijdragen aan een betere zorgverlening. Projecten rondom het vormgeven van het IZA. Het implementeren van IPS (individuele steun en plaatsing).

Het team

Het team Persoonlijkheid is een gedreven, deskundig en slagvaardig multidisciplinair team (psychiater, Klinisch psychologen, GZ, psychologen, rehabilitatiemedewerker) dat zich richt op de behandeling van mensen met een persoonlijkheidsstoornis.

Binnen dit team wordt gewerkt met complexe problematiek waarbij een langdurige behandeling aangewezen in. Enkele methodes die toegepast worden zijn VERS (Vaardigheidstraining EmotieRegulatieStoornis), SFT (Schema Focused Therapy) , MBT (Mentalization Based Treatment).

Cliënten worden veelal in groepen behandeld, in combinatie met individuele gesprekken.

Er bestaan korte lijnen met de andere behandelteams van volwassenzorg midden (psychotrauma, stemming, angst en PDC). Combinaties met andere teams zijn ook mogelijk, afhankelijk van affiniteit en aantal uren.

MET vakmanschap

Als regiebehandelaar heb je een prominente rol binnen MET behandeling. Van intake tot onderzoek, diagnose en behandeling: je krijgt de ruimte en vrijheid om naar eigen inzicht te handelen.
 • Je houdt intakegesprekken en stelt indicaties voor psychodiagnostisch onderzoek en/of behandeling. Je zult in je rol als regiebehandelaar ook een basispsycholoog of PIOG begeleiden in de uitvoering van de intake;
 • Je zorgt voor en ondersteunt de uitvoering van het vastgestelde behandelplan, onder meer via individuele, systeemgerichte of groepsgerichte behandelonderdelen;
 • Je legt contact met en onderhoudt het netwerk en/of het systeem van jouw cliënt;
 • Je draagt inhoudelijk en organisatorisch bij aan de beleidsmatige ontwikkeling van je vakgebied;
 • Je bent een begeleider van o.a. GZ-psychologen in opleiding en stagiaires psychologie;
 • Je deelt je vakkennis via consultaties, werkbegeleiding, supervisie en kennis- en vakgroepen.

Verder heeft MET ggz geen opnamemogelijkheden. Voor behandelingen waarvoor ‘bedden’ nodig zijn werken we nauw samen met een aantal partners. Voor Noord- en Midden-Limburg zijn dat Vincent van Gogh en Paaz (Laurentius Ziekenhuis in Roermond) en voor Zuid-Limburg is dat Mondriaan.

MET ggz is er voor jou
 • Ruime keuze aan opleidingsmogelijkheden om je persoonlijk te blijven ontwikkelen;
 • Op termijn kun je doorgroeien naar bijvoorbeeld Klinisch psycholoog of Psychotherapeut;
 • Budget in te zetten voor werk-privé balans;
 • Mogelijkheid om fiscaal voordelig een (elektrische) fiets (max. €1500,- per 3 jaar), laptop of IPad aan te kopen (max. €800,- per 3 jaar);
 • Sporten tegen een gereduceerd tarief (max. €600,- per jaar);
 • Onze arbeidsvoorwaarden en salarisschaal zijn conform CAO GGZ FWG 65 (maximaal €5845 bij een fulltime dienstverband).

Als GZ-psycholoog bij MET ggz ben je onderdeel van ons Lerend Netwerk. Dit bestaat onder andere uit een aantal intervisiebijeenkomsten per jaar met andere regiebehandelaren. Begeleid je daarnaast ook nog mensen in opleiding, dan zin hiervoor ook nog extra intervisiebijeenkomsten die zich meer richten op o.a. werkbegeleiding.

Maak kennis met MET ggz
MET ggz helpt mensen met psychische klachten om meer grip te krijgen op hun geestelijke gezondheid. Wij geloven in de kortste lijn naar herstel. Dat betekent dat mensen bij ons de zorg krijgen die zo optimaal en zo snel mogelijk bijdraagt aan hun herstel. Wij zetten ons ervoor in dat mensen leren omgaan met hun psychische klachten, hun balans hervinden en waardevol kunnen meedoen in onze samenleving.

Dat doen we samen MET onze cliënten, ketenpartners en MET elkaar.

Meer informatie en solliciteren

Heb je vragen over de vacature, wil je vrijblijvend een kop koffiedrinken of de praktijk ervaren?

Contact solliciteren:

Fehim Nizam, Interim Recruitment Specialist, werken@metggz.nl, 06-29130973

Contact functie-inhoudelijk:

Kelly Schaekens, Teamleider Bedrijfsvoering, kschaekens@metggz.nl, 06-2564518