Mondriaan zoekt een

GZ psycholoog voor De Nieuwe GGZ

Dienstverband

16-36

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Hoensbroek

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Wil jij vanuit de praktijk innovatief en grensverleggend mede vormgeven aan een duurzame GGZ? We gaan graag het gesprek met je aan.

Dienstverband:                                16 - 36 uur week

Kernfunctie:                          Gedragswetenschapper 2

Standplaats:                         Hoensbroek

Opleiding:                                  academische opleiding tot GZ-psycholoog

Salaris:                                              FWG 65 - CAO GGZ (min. € 3.364,-- en  max. € 5.280,--)

Reageren voor :                             01-04-2020

Werving :                                        intern en extern

De Nieuwe GGZ

In het kader van De Nieuwe GGZ participeert Mondriaan actief in twee pilots in Zuid Limburg (Maastricht Noord Oost en Hoensbroek). Een belangrijke pijler in de pilots is de uitvoering van de geestelijke gezondheidszorg door het Algemene GGZ team (AGT). Het AGT werkt op lokaal niveau nauw samen met de huisartsen, POH’s, GGZ-instellingen en WMO partners. Om de AGT’s op volle sterkte te brengen zijn we op zoek naar professionals vanuit verschillende disciplines die hieraan willen bijdragen. Het AGT is een multidisciplinair 2e lijn GGZ-team en heeft voldoende capaciteit en expertise ter beschikking om zelfstandig te opereren op lokaal niveau en werkt in principe inclusief. Alle patiënten van 0 tot 100 jaar met uiteenlopende problematiek komen voor deze zorg in aanmerking.

Het AGT behandelt en begeleidt patiënten zo veel mogelijk zelf, een volwaardig allround team is hierbij noodzakelijk. Een substantieel deel van de patiënten heeft baat bij korte focus interventie(s). Bij multi-problematiek zal een geïntegreerd behandel- en begeleidingsaanbod worden aangeboden, op basis van gezamenlijke besluitvorming. Afhankelijk van de aard van de problematiek c.q. de fase in het beloop is er tevens directe samenwerking met de regionale sub specialismen. In voorkomende gevallen kan vanuit het sub specialisme een specifieke module worden uitgevoerd of kan de patiënt tijdelijk worden overgedragen voor een volledig zorgprogramma.
 

De professionals van het AGT hebben een belangrijke verbindende rol in het netwerk. Zij hebben een liaison functie naar de patiënt, de context, de huisarts en POH, de WMO partners en de sub specialismen. Die verbindende servicegerichte rol is integraal onderdeel van het AGT aanbod. Het AGT bedient 7 tot 10 huisartsen wat neerkomt op een adherentie van 15.000 tot 20.000 patiënten.

 Past deze functie bij jou?
Je hebt affiniteit met de nieuwe GGZ en de specialistische behandeling (zowel in de wijk als centraal)  en beschikt over een hoge mate van zelfstandigheid. In onderlinge afstemming wordt gekeken naar inzet: deels is dat reguliere hulpverlening (consultatie, basis, specialisme) en deels is dat ook samen grenzen verleggen en alternatieven ontwikkelen. In de huisartspraktijk sluit je je aan bij de POH en huisarts en ondersteun je hen bij GGZ- behandeling/begeleiding. Je ondersteunt consultatief bij nieuwe vragen en veranderingen in het verloop van behandelingen. Je voert behandelingen uit en indien nodig betrek je andere professionals hierbij. Je verwijst toegespitst naar specialisme buiten de wijk en zorgt voor een warme overdracht.

 

Jouw kwaliteiten

Je bent een enthousiaste allrounder die in hoge mate autonoom functioneert en zich thuis voelt in diverse rollen: op het vlak van consultatie, focus behandeling genuanceerde diagnostiek, integrale behandeling en beleidsontwikkeling. Als GZ psycholoog heb je als regiebehandelaar de zorgvuldigheid die inherent is aan persoonlijke psychiatrie, maar heb je ook de kennis om grensverleggend om te gaan met normalisering c.q. depsychiatrisering van variatie in menselijke kenmerken. Vanuit je professionele grondhouding heb je constructieve aandacht voor het zelfoplossend vermogen van de patiënt, diens systeem en betrokken hulpverleners. Je hebt passie voor je vak en bent proactief in de samenwerking met directe collega’s en binnen het relevante zorgnetwerk.

Is je interesse gewekt?

Je kunt voor meer informatie over de functie contact opnemen met Eef Wevers, RVE manager, bereikbaar op het nummer 06-50066889.

Meer informatie over Mondriaan? Kijk op onze website.

Heb je interesse, stuur dan zo spoedig mogelijk je reactie via de button “direct solliciteren “

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen en een afschrift van het BIG-register.

Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.