Tobas Jeugdhulp zoekt een

Stagaire bij Tobas Jeugdhulp

Dienstverband

20-36

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Jeugdzorg

HBO stageplaatsen bij Tobas Jeugdhulp

Bij Tobas Jeugdhulp bieden wij verblijf aan jeugdigen in de vorm van leefgroepen en kamertraining. Zij kunnen hiervoor op diverse locaties terecht; in Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Heerlen en Geleen. In de leefgroepen bieden we jeugdigen een vervangend thuis. Bij kamertraining wonen de jongeren zelfstandig, maar krijgen zij meerdere uren per dag begeleiding en is er een 24-uurs bereikbaarheid.
Alles draait bij ons om de jeugdigen. Zij zijn de moeite waard en mogen gezien worden. Ieder kind is anders en voor ieder individu zoeken we een passende oplossing. Wij begeleiden jeugdigen vanaf basisschoolleeftijd tot zelfstandigheid, als het niet mogelijk is dat zij eerder terugkeren naar hun thuissituatie. Als ze vanuit Tobas uitstromen naar zelfstandigheid laten we de jeugdige pas los als hij/zij er ook echt klaar voor is. Vaak zien wij dat jongeren buiten het zicht van zorgverleners vallen terwijl zij er nog niet (helemaal) klaar voor zijn. Onze aanpak voorkomt dat.
Tobas Jeugdhulp biedt individuele begeleiding aan jeugdigen die uitstromen naar zelfstandigheid, maar ook aan gezinnen om te voorkomen dat jeugdigen niet meer thuis kunnen wonen.

Functieomschrijving
Als stagiaire bij Tobas Jeugdhulp maak je deel uit van een team en word je betrokken bij alle werkzaamheden. Zo houd je je in eerste instantie bezig met de dagelijkse bezigheden van de jongeren. Je begeleidt het groepsproces en volgt de persoonlijke ontwikkeling van de jeugdigen. Je bent aanspreekpunt voor de jeugdigen, begeleidt hen vanuit oprechte interesse, maar je bent ook de opvoeder. Jeugdigen krijgen van jou een neutrale grondhouding, met een open blik. Er wordt bij gewerkt vanuit de relatie tussen begeleider en jeugdige. Binnen Tobas Jeugdhulp worden de jongeren onvoorwaardelijk geaccepteerd als persoon, er wordt dan ook duidelijk onderscheid gemaakt tussen persoon en gedrag. Als begeleider van de jongeren op kamertraining ga je in principe hetzelfde te werk, alleen zijn de contactmomenten met de jongeren dan korter maar wel intensiever.

Wie ben jij?
* Je bent student HBO Social Work (3e/4e jaars)
* Je bent student HBO Pedagogiek (3e/4e jaars)
* Je hebt affiniteit met werken in een groep
* Je kunt een VOG overleggen voor indiensttreding
* Je bent in bezig van rijbewijs B
 

Wat wij jou bieden?
Stage lopen bij Tobas Jeugdhulp bied je de mogelijkheid om je kennis en ervaring binnen de Jeugdzorg op te doen binnen een professionele, dynamische en innoverende organisatie.

Interesse?
Ben jij degene die wij zoeken? Stuur dan jouw CV met motivatie naar jeugdhulp@tobas.nl 
Voor informatie m.b.t. de stage neem dan contact op met Armanda Jonker 06-38503463