Koraal zoekt een

Heb jij tijd en zin om, met een busje van Koraal, chauffeur te zijn voor onze jeugd?

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg
Voor Gastenhof in Venlo zoeken we Vrijwilligers die, in een busje van Koraal, dagelijks (maandag t/m vrijdag) onze jongeren ophalen en weer thuis brengen.

Wat ga je doen?

Van maandag tot en met vrijdag komen vanuit de regio Noord en -Midden Limburg jongeren uit de thuissituatie of school naar de Dagbehandeling en Naschoolse Dagbehandeling in Venlo. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die, in een bus van Koraal, dagelijks de jongeren ophalen en naar de Oranjestraat in Venlo brengen. Dit geldt dan ook weer voor de namiddag als de jongeren naar huis gaan.

De jongeren zijn in de leeftijd van 4 tot 21 jaar, hebben een licht verstandelijke beperking, gecombineerd met complexe gedrags- of psychiatrisch problemen. De groepsbegeleiding vertelt je alle bijzonderheden in ons kennismakingsgesprek. Je kunt ten alle tijden met vragen bij de groepsbegeleiding terecht, er is altijd iemand van de groepsbegeleiders telefonisch te bereiken.

De openingstijden van de Dagbehandeling zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00-15.00 uur. De openingstijden van de Naschoolse Dagbehandeling zijn van maandag tot en met vrijdag van 14.00 uur tot 18.30 uur. Hoe laat een cliënt opgehaald dient te worden ligt aan het thuis-/schooladres van de cliënt, de begintijd kan dus variëren. Vragen over de tijden van vervoer kunnen ook in het kennismakingsgesprek beantwoord worden. De vervoersmomenten kunnen opgesplitst worden over meerdere personen, we zijn blij met elk aanbod.

Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM in het voorkomen en bestrijden van het Corona-virus.

Wat vragen we van jou?

Ben jij een aardig persoon met een flinke dosis humor? Iemand die duidelijk is en consequent kan zijn naar onze cliënten? Sta je stevig in je schoenen, heb je affiniteit met deze doelgroep en kun je tijd vrij maken voor dit vrijwilligerswerk? Ben je in het bezit van een geldig regulier rijbewijs voor een personenauto? Dan is dit een mooie, nieuwe uitdaging voor jou en ben je van harte welkom!

Vrijwilligerswerk bij Gastenhof

Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen Koraal is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met kinderen en jongvolwassenen in de Jeugdzorg. Naast een kennismaking en een rondleiding op locatie hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover word je alles verteld in het eerste oriënterende gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!