De Zorggroep zoekt een

Helpende (plus), PG-plus woning, Regio Venlo

Dienstverband

Bespreekbaar

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Ouderenzorg

De vernieuwde afdeling met de naam Lavendel is gevestigd in D’n Horstgraaf te Venlo. Er is een woonomgeving gecreëerd voor bewoners met dementie en onbegrepen gedrag. In deze nieuwe woonomgeving zijn belevingsprikkels toegevoegd (zicht, geur, tast en gehoor). Zo lijkt het net alsof de bewoners een reisje kunnen maken met de trein. Ook kunnen er herinneringen opgehaald worden bij de foto's van Venlo in vroegere tijden etc. Spreekt dit alles jou aan en wil jij graag een onderdeel uitmaken van het sterke Lavendel team? Geef jij met jouw verfrissende blik invulling aan de persoonsgerichte zorg die de bewoners nodig hebben? Ben jij een ondernemend type en pionier? Pak dan deze bijzondere kans om aan de slag te gaan op de vernieuwde afdeling Lavendel!

Hou je van een uitdaging en denk je graag out of the box? Beschik je over een gezonde dosis humor en ben je een persoon die stevig in zijn/haar schoenen staat? Kom eens langs en ervaar!
Op het terrein van het Auxiliatrixpark in Venlo ligt de groepswoning Lavendel. In de groepswoningen hebben we ruimte voor 26 bewoners en heeft elke bewoner een eigen slaapkamer. Er zijn 4 grote, gezamenlijke huiskamers met open keuken. De begeleiding in de woning en de benadering door de medewerkers kenmerkt zich door rust, veiligheid en structuur.

De groepswoning is een gesloten setting en bedoeld voor bewoners met een functionele indicatie voor verblijf en behandeling op psychogeriatrische grondslag in combinatie met psychiatrische problematiek en voor cliënten met dementie waarbij zich ernstige gedragsproblemen ontwikkelen. De zorgbehoefte is bepalend voor de opname, niet de aandoening en/of leeftijd. Welzijn en dagbesteding spelen een belangrijke rol binnen de complexe PG, ook is er aandacht voor de familie rondom de cliënt.

Je:
·         hebt affiniteit met de doelgroep van ouderen met cognitieve en gedragsproblematiek.
·         durft te leren en deelt onderling kennis en expertise binnen het team. Feedback geven en nemen
is hier een belangrijk onderdeel van.
·         bent een organisator en teamplayer, waarbij zelfstandigheid flexibiliteit en geduld van je verwacht worden. Daarbij werk je intensief samen met je collega’s waarbij een goede onderlinge communicatie belangrijk is.

 Als Helpende:
- help je met de ADL-zorg
- ondersteunt met eten en drinken
- ondersteunt bewoners met behulp van een zorgleefplan
- begeleidt bij sociale en recreatieve activiteiten 

Hoe zorgen wij voor jou? 
Als Helpende schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 25 met een salaris van maximaal € 2.481,30 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week.

Je werkt in een persoonlijk team waarin je direct van start kunt. Het aantal uren per week bespreken we samen. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Doorgroeien naar de functie van bijvoorbeeld Verzorgende IG, Coördinator van Zorg en Diensten of Verpleegkundige met de daarbij behorende opleiding? We helpen je bij De Zorggroep graag met jouw individuele opleidingsvraag en gaan met je in gesprek over de mogelijkheden. 

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor het wel en wee van de bewoners is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris een: 
- eindejaarsuitkering van 8,33% 
- vakantiegeld van 8%
- aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, van fietsplan, fitnessregeling en collectieve verzekeringen tot een kortingspas voor verschillende winkels en voordelig geprijsde uitjes in het ‘weg-na-het-werk’-programma. 

Wie ben jij?
Een collega die houd van een uitdaging, die out of the box denkt, beschikt over een gezonde dosis humor maar die ook stevig in zijn/ haar schoenen staat en zelf verantwoordelijkheid kan en durft te nemen. Affiniteit, kennis en ervaring met en voor onze doelgroep is wenselijk maar niet noodzakelijk. Natuurlijk heb je een warm zorghart en stel je de mens centraal. Je bent onderdeel van een compleet nieuw team dat zorg gaat dragen voor de ontvangst van de eerste cliënten op deze afdeling. Je vind het dan ook een uitdaging om mee te helpen met het opbouwen van deze nieuwe afdeling. Verder ben je een fijne collega die zelfstandig, maar ook in teamverband goed kan functioneren. Een dynamische werkomgeving? Daar krijg jij energie van!

Je bent:
- gediplomeerd Helpende (heb je de medicatie-module gevolgd en ben je helpende plus? Dan is dat mooi meegenomen!) 
- goede luisteraar ook als het even niet uitkomt
- kei in de omgang met cliënten, hun familie en je collega’s  

Informatie    
Wil je meer informatie over de PG+ afdeling Venlo? Neem dan contact op met Lynn Jeuken via werkenbij@dezorggroep.nl. Vrijblijvend een dag meelopen? Solliciteer op de vacature en we kijken samen naar de mogelijkheden!

Direct solliciteren?
Vul het sollicitatieformulier in en voeg je CV toe.
Solliciteer je als externe kandidaat dan ontvangen we graag bij indiensttreding een positieve Verklaring omtrent het Gedrag (VOG). 

Over De Zorggroep
Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorgcentra bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit positieve gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Bijna 6000 medewerkers (en duizenden vrijwilligers) zetten zich dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt datgene doen waar hun hart ligt.  

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden