Sevagram zoekt een

Helpende Zorg en Welzijn binnen een kleine locatie in het hartje van Maastricht

Dienstverband

16 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ouderenzorg
Helpende Zorg en Welzijn binnen een kleine locatie in het hartje van Maastricht
Licht en Liefde biedt semi-kleinschalige en mensgerichte zorg binnen een huiselijke omgeving waarbinnen persoonsgerichte zorg centraal staat. Kijk jij graag verder dan de gebruikelijke kaders en word jij vrolijk van onze creatieve manier van zorg verlenen?

Dan zoekt Licht en Liefde jou!
Binnen Licht en Liefde wonen op dit moment onder andere mensen met een visuele beperking die op latere leeftijd is ontstaan en daarnaast bieden we een woon- en of tijdelijke verblijfsplek aan bewoners die om een andere reden niet meer volledig zelfstandig kunnen wonen. Al onze bewoners ervaren echter nog autonomie in hun leven en wij ondersteunen hen zoveel als mogelijk in hun zelfregie. Het gesprek hierover met zowel de bewoners als elkaar staat dan ook steeds centraal.

Licht en Liefde zal naast onze huidige doelstelling in de komende jaren een ontwikkeling doormaken die ervoor zal zorgen dat onze zorg nog meer aansluit bij de zorgvraag van onze huidige maar ook toekomstige bewoners. Wij zoeken daarom collega’s die niet alleen willen versterken wat er nu is maar vooral ook samen met ons en onze bewoners toe willen werken naar een mooie, nieuwe en vooral unieke woonomgeving voor (kwetsbare) ouderen!

Past Licht en Liefde bij jou? 
Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de continuïteit en kwaliteit van zorg en welzijn binnen de locatie. Als Helpende Zorg en Welzijn ondersteun je bewoners tijdens de dagelijkse verzorgingsmomenten en bij voorkomende ADL-werkzaamheden. Ook ondersteun je bij welzijnsactiviteiten en assisteer je indien nodig bij verzorgende en eenvoudige verpleeg-technische handelingen. Samen met je collega's draag jij daarnaast zorg voor een prettig woon- en leefklimaat en ook werk je regelmatig samen met onder andere huisartsen en fysiotherapeuten. Binnen Licht en Liefde is plek voor 38 intramurale bewoners en dagelijks ongeveer 20 extramurale deelnemers aan onze dagactiviteiten. Omdat je in deze locatie ook regelmatig te maken krijgt met de psychische en sociale aspecten van de zorg is het belangrijk dat je goed kunt inspelen op zowel de behoefte van de individuele bewoner als ook gevoel hebt voor groepsdynamiek.

De zorg voor en aan mensen met een visuele-, somatische en soms cognitieve beperking vraagt wat van je intuïtieve, creatieve en innovatieve vermogen. Je ziet het als een oprechte uitdaging om steeds af te stemmen op de wensen en behoeften van onze bewoners en zoekt hierbij steeds naar mogelijkheden in communicatie, verbaal of non-verbaal. Dagelijks voer je gesprekken met bewoners of hun familielid/naaste en andere betrokkenen. Deze kunnen gaan over de zorg zelf maar ook betrekking hebben op alledaagse onderwerpen. Sociale vaardigheden zoals tact en inlevingsvermogen zijn dan ook van belang in het ondersteunen van onze bewoners en een constructieve samenwerking met collega’s is voor jou vanzelfsprekend. Je bent een echte teamspeler die daarnaast ook goed in staat is om zelfstandig werkzaamheden te zien én uit te voeren

Al virtueel eens een kijkje nemen op Licht en Liefde? Bekijk dan de Facebook pagina van Licht en Liefde.

Wij vragen een afgeronde opleiding Helpende Zorg en Welzijn op niveau 2 of een vergelijkbaar diploma op niveau 2 of 3 met duidelijke affiniteit met het verlenen van fysieke zorg. Twijfel je of jouw diploma passend kan zijn? Neem dan vooral even contact met ons op!

Wat kunnen wij jou aan uren bieden?
Een dienstverband tussen de 16-28 uur per week. Direct een vast dienstverband is bespreekbaar.

Aan de slag bij Sevagram
Zet jij je dus graag in voor ouderen en wil je hen een mooie dag bezorgen? Dan zit je bij Sevagram goed! Sevagram is een innovatieve en betrokken zorgorganisatie die mensen helpt de kwaliteit van hun leven te vergroten. Creëren van een thuisgevoel, leveren van mensgerichte zorg en altijd een paar stappen vooruit. Kijk jij graag verder dan de gebruikelijke kaders en word jij vrolijk van onze creatieve manier van zorg verlenen? Dan worden wij vrolijk van jou!

Eerst kennismaken?
Wil je, voordat je solliciteert, eerst een kennismakingsgesprek, rondleiding of meelopen? Geen probleem bij ons, neem dus gewoon vrijblijvend contact op met de teammanager en wij laten je graag onze locatie zien!

Ja, ik wil deze baan!
Solliciteren bij Sevagram maken we voor jou zo makkelijk mogelijk. Je kunt klikken op de sollicitatie button of een whatsappbericht sturen naar Meline Schepers (recruiter) op 06 42 19 20 24. Inhoudelijke vragen? Neem contact op met de teammanager Nicole Winkel Peters (06 14 35 34 08) zij staat jouw graag te woord.