Vivantes zoekt een

Helpende Zorg en Welzijn, Olympiastaete

Dienstverband

16 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Geleen

Werkvelden

Ouderenzorg
Ben jij betrokken en professioneel? En heb jij durf en veerkracht om mee te bouwen aan persoonsgerichte zorg? Dan willen wij jou!

Voor onze locatie Olympiastaete zijn wij op zoek naar een enthousiaste Helpende Zorg & Welzijn (Helpende +/ Helpende inclusief medicatie)! Samen met LEVANTOgroep zijn we gestart met een nieuwe doelgroep. Het gaat om de ouder wordende cliënt die ondersteuning en begeleiding nodig heeft op zowel somatisch, als psychisch en/of psychogeriatrisch vlak. Je bent op zoek naar een uitdaging waar je mee kan bouwen aan een nieuw team en locatie. Binnen Olympiastaete komen 44 cliënten te wonen waar we onze krachten samen bundelen.

Lees hier meer over LEVANTOgroep en Vivantes.

Wat bieden wij?
 • Je krijgt een dienstverband voor bepaalde tijd, conform wettelijke regelgeving, in een organisatie die volop in ontwikkeling is en waarbij jouw inbreng bij het vormgeven van verandering van belang is;
 • Als Helpende Zorg en Welzijn is je salaris ingedeeld in FWG 25 (maximaal € 2.481,30 bruto per maand bij een fulltime dienstverband) conform de recent stevig opgewaardeerde cao VVT;
 • Negen woonzorglocaties binnen een straal van 10 kilometer, met elk hun eigen 'couleur lokale';
 • Het aantal contracturen is 16- 24 uur per week en er zijn mogelijkheden om hier flexibel mee om te gaan;
 • Je krijgt verschillende extraatjes: zoals het meerkeuzesysteem FiscFree waar je verschillende producten of diensten met belastingvoordeel kan aanschaffen en we bieden een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8% over je brutoloon;
 • De mogelijkheid bestaat deel te nemen aan training en opleidingen die aansluiten op jouw behoeftes.
Contactpersoon Vivantes
Dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Berit Varekamp, recruiter. Dat kan via 06- 283 343 36 of via berit@farrow.nl.

Meer weten?
Kijk ook eens op onze website onder het kopje werken & leren.

De functie
Als Helpende Zorg en Welzijn verleen je - passend binnen de beroepsverantwoordelijkheid - zorg aan bewoners op somatisch, psychosociaal en psychogeriatrisch gebied op basis van hetgeen in de zorgplannen is vastgelegd en rekening houdend met de persoonlijke wensen en behoeften van de cliënten.

Je stimuleert bewoners tot zelfredzaamheid bij het uitvoeren van de ADL-functies en het onderhouden van sociale contacten. Daarnaast verricht je ADL-activiteiten op basis van hetgeen in de zorgplannen of in de werkinstructies is vastgelegd.
Je controleert, registreert en deelt de medicatie uit volgens wet- en regelgeving passend bij je kwalificatieniveau.

Functie-eisen
 • Je beschikt over theoretische en praktische vakkennis en beschikt over een van de volgende diploma's;
  • MBO niveau 2- Helpende waarin aantoonbaar de module medicatie is gevolgd (schooljaar 2018-2019)
  • Diploma Helpende, Helpende Plus of Helpende Zorg en Welzijn met aanvullend het certificaat CE1 of Keuzedeel Helpende Plus
  • Diploma Verzorgende C
 • Je bent tactvol, klantgericht, vaardig in luisteren en flexibel inzetbaar. Daarnaast zijn samenwerkingsgericht en inleveringsvermogen belangrijke competenties voor de functie van Helpende Zorg & Welzijn;
 • Je beschikt over mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je bent betrokken en professioneel;
 • Je hebt veerkracht en durf om te groeien;
 • Je bent alert en oplettend.
Ouder worden doe je samen!
Vivantes is er voor de (kwetsbare) ouderen in de Westelijke Mijnstreek. Onze voorzieningen en faciliteiten bieden een veilige en prettige woonomgeving die geschikt is om zoveel mogelijk onder eigen regie te kunnen blijven leven, ook indien ouderen geconfronteerd worden met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen. Daarbij wonen zij ofwel binnen één van onze verpleeghuizen, ofwel in één van de zorgwoningen naast onze verpleeghuizen.
Onze zorg is altijd persoonsgericht. Onze aandacht is gericht op zorg en ondersteuning, aanvullend op wat de cliënt of bewoner zelf nog kan; alleen of samen met hun naasten. Als dat niet meer kan, nemen we het over. Maar we zijn er altijd op gericht het leven zo aangenaam mogelijk te maken. En om mensen op een waardige en respectvolle manier afscheid te laten nemen van het leven. Dat doen we samen. Alle disciplines en betrokkenen zetten zich hiervoor in en werken hierin samen.

Kernwaarden
Wij geven onze cliënten ruimte om zichzelf te zijn, om hun eigen dag- en leefritme te volgen. Maar we zijn dichtbij als ze ons nodig hebben. We hebben aandacht voor de mens en handelen vanuit respect voor hun (levens)verhaal.