Mutsaersstichting zoekt een

HR adviseur

Dienstverband

32-36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Jeugdzorg

De Mutsaersstichting, compleet in jeugdzorg, is een fullservice centrum actief op de gebieden jeugdhulpverlening en GGZ en welzijn en onderwijs. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord en werken multidisciplinair vanuit een systemisch en vraaggericht perspectief. 

Vanuit onze missie “geen kind op straat, geen gezin in de steek” bieden we cliënten en hun omgeving grip en perspectief op hun toekomst. Wij leren jongeren en volwassenen hun eigen plaats in de samenleving (weer) in te nemen.  Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.mutsaersstichting.nl.  

Voor het team HRD zoeken wij enthousiaste en daadkrachtige: 

HR Adviseur 

32-36 uur per week 

Wij zijn een snel veranderende organisatie waardoor je rol afwisselend en uitdagend is. Je hebt als adviseur een eigen regio (Zuid- en Midden-Limburg) en bent daarvoor het aanspreekpunt op het gebied van HR- vraagstukken. Je adviseert en ondersteunt leidinggevenden gevraagd en ongevraagd bij de uitvoering van HR-werkzaamheden en je vertaalt het vastgesteld strategisch beleid naar het tactisch en/of operationele beleid voor het bedrijfsonderdeel. Je stemt daarnaast je advies en acties af met je collega’s in onze organisatie.  

Om dit goed te kunnen doen is het van belang dat je op de hoogte bent van het reilen en zeilen binnen de organisatie in combinatie met een sterke focus op externe ontwikkelingen. Enerzijds maak je onderdeel uit van een HR-team dat centraal werkzaam is voor diverse organisatieonderdelen in Limburg en Brabant en anderzijds ben je decentraal hét HR-aanspreekpunt en zichtbaar aanwezig op de locaties.  

Je één of enkele beleidsonderwerpen als aandachtsgebied waarvan je actuele ontwikkelingen bijhoudt en deze beoordeelt op relevantie voor de organisatie en desgewenst vertaalt naar acties. Daarnaast houd je je bezig met HR-projecten en draag je bij aan de totstandkoming van het teamjaarplan. Nieuwsgierig geworden? We vertellen je graag meer! 

Hoe ziet jouw werkweek eruit?  

Vervelen? Daar kom je bij ons echt niet aan toe. Geen dag en geen week is hetzelfde.  

Maandagochtend ben je op locatie om deel te nemen aan het regio-overleg.  Hiervoor heb je vorige week de KPI’s al geanalyseerd en geef je een update over de belangrijkste ontwikkelingen en welke acties hierop ingezet gaan worden.  Jij denkt op alle onderwerpen mee en je adviseert vanuit je HR rol. Tijdens het overleg presenteer je het opleidingsbeleid en leidt je de discussie. Met de input kun je verder om het beleidsvoorstel af te ronden. Je adviseert ook over de wijze waarop het beleid met de medewerkers wordt gedeeld nadat het met Ondernemingsraad is besproken. Maandagmiddag heb je een aantal selectiegesprekken voor openstaande vacatures. 

Dinsdag overleg je met de bedrijfsarts om het verzuim door te nemen en verdere acties te bespreken. Tijdens het werkoverleg met een van de leidinggevenden bespreek je zijn casussen en geef je advies welke acties te nemen. Het is goed om elke maand zo even te zitten en de teams door te spreken. Later die middag werk je een voorstel uit voor de nieuwe reiskostenregeling.   

Woensdag werk je vanuit huis en bereid je de OR vergadering voor die volgende week op de agenda staat. Er staan nog een aantal punten open waar je een advies voor maakt zodat je dit kan bespreken met de directeur. Gelijk noteer je in je agenda dat je deze vanmiddag even belt. De rest van de middag werk je verder aan het advies voor het functiehuis voor de organisatie. 

Donderdag is je vrije dag. 

Vrijdag heb je een HR-overleg met je collega’s, waarbij je samen kunt sparren en de korte en lange termijn ontwikkelingen met elkaar bespreekt. Samen leg je de laatste hand aan het teamjaarplan. ‘s Middags bevestig je aan een aantal medewerkers dat hun contract wordt verlengd en plan je nog een arbeidsvoorwaardengesprek met een nieuwe collega. 

Wat vragen wij? 

We zoeken een ervaren collega met een sterke persoonlijkheid die zelfstandig en leergierig is, in combinatie met een gezonde dosis humor! Je hebt een proactieve en ondernemende instelling met een hands-on mentaliteit. Je hebt gevoel voor zowel mens als organisatie. Je bijt je graag vast in diverse HR-onderwerpen en projecten en gaat hierbij zelfstandig te werk. Met jouw kennis en ervaring weet jij snel zelf de juiste paden te bewandelen. Je voert gemakkelijk het gesprek met leidinggevenden, directie of de ondernemingsraad. Je snapt als geen ander welke uitdagingen er spelen in de organisatie en ondersteunt en stimuleert leidinggevenden. Je adviseert, coacht en stelt kritische vragen.  

Ook beschik jij over: 

  • Een Hbo-diploma personeel & arbeid, HRM of vergelijkbaar 

  • Ervaring en/of aanvullende opleidingen op het gebied van strategisch HRM, verzuim & re-integratie, sociale verzekeringen en arbeidsrecht 

  • Minimaal 5-7 jaar allround HRM advieservaring 

  • Ervaring en kennis op het gebied van HR-analytics en digitalisering is een pré 

 

Wat bieden wij? 

  • Een zeer afwisselende en zelfstandige functie binnen een gezond bedrijf met veel ambitie en korte lijnen 

  • Een team met gezellige en kundige collega’s, waar je altijd bij terecht kan 

  • Veel ruimte voor initiatief en een ondernemende aanpak 

  • Vrijheid en vertrouwen om de functie ‘eigen’ te maken  

  • Marktconforme arbeidsvoorwaarden volgens de CAO - GGZ  

 

Ben je enthousiast, wij komen graag met je in contact!  

Wil je meer weten over deze functie, onze organisatie of de arbeidsvoorwaarden, dan kun je contact opnemen met Marjan Engels, HR Adviseur (06-82845932). 

Je kunt ook direct solliciteren, onder vermelding van vacaturenummer 22-55 naar sollicitatie@mutsaersstichting.nl. Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze sollicitatieprocedure.