Maastricht UMC+ zoekt een

HR Business Partner

Dienstverband

32 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
In de doorontwikkeling van P&O zal gewerkt gaan worden met HR Business Partners. De HR Business Partner is daarmee een nieuwe functie binnen het Maastricht UMC+ (MUMC+). Deze functie zal als eerste bij het Maastricht UMC+ Comprehensive Cancer Center (MCCC) worden ingevuld. Waar op dit moment wordt gewerkt met decentrale P&O adviseurs en het daarbij behorende takenpakket, maken wij de overstap naar de meer tactisch en strategische rol van HR Business Partner. Op basis van het functieprofiel voor de nieuwe rol, krijg je de kans om deze te implementeren en verder inhoudelijk vorm te geven. Je wordt daarbij uitgedaagd je toegevoegde waarde, van een proactieve strategische sparringpartner, te laten zien.
Binnen het MCCC werk je samen met je (de-)centrale HR-collega’s en met de collega’s op de expertises kwaliteit, communicatie en financiën, waarbij je de directie en leidinggevenden adviseert, begeleidt en raadpleegt op de belangrijke thema’s die nu spelen. Dat doe je gevraagd en zeker ook ongevraagd, onder andere op het gebied van modern werkgeverschap, strategische personeelsplanning, de vitale medewerker, structurerings- en inrichtingsvraagstukken zoals (duaal) leiderschap en een cultuur van samenwerken. Je adviezen kan je met data onderbouwen.
Je zet jouw expertise en enthousiasme niet alleen binnen het MCCC in, maar levert ook MUMC+ breed een bijdrage. Samen met het servicebedrijf P&O en je HR-collega’s, vertaal je onze organisatiestrategie naar HR-beleid en realiseer je doelen op de diverse strategische thema’s van het MUMC+. In dat kader krijg je tevens de kans om op een strategisch aandachtsgebied, waarvoor jijzelf bijzondere interesse hebt, ziekenhuisbreed de toegevoegde waarde van HR te laten zien.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding in de richting van HRM, veranderkunde, bedrijfskunde of organisatiewetenschappen. Tevens een aanvullende opleiding op veranderkundig gebied is gevolgd b.v. SIOO. Ook heb je aantoonbare ervaring in de begeleiding van diverse veranderprocessen.
 • Je hebt aantoonbare en ruime ervaring als HR Business Partner in een complexe en politieke omgeving en bent gewend om centraal en decentraal werken te combineren.
 • Je hebt een aantoonbaar planmatige, doelgerichte en resultaatgerichte aanpak.
 • Je maakt gedegen analyses en weet deze te vertalen naar korte, bondige en bruikbare adviezen waarbij je laat zien "out of the box" te kunnen denken.
 • Je bent een toegankelijke gespreks- en sparringpartner voor het management en (HR) collega's en beschikt over een stevige persoonlijkheid met overtuigings- en daadkracht. Je krijgt mensen in beweging, overwint weerstand en weet te verbinden.
 • Je hebt passie voor mens en organisatie en een duidelijke visie op HR. Jij verbindt jouw visie met de visie van de organisatie en draagt deze uit.
 • Je bent positief kritisch, proactief en denkt in het belang van zowel jouw interne klant als het grotere geheel van de organisatie. Je toont hierbij ondernemerschap.
 • Je kunt op het juiste moment uitzoomen en het bredere plaatje bekijken.
 • Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend, zowel binnen de afdeling als met stakeholders in de organisatie.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Het Maastricht Comprehensive Cancer Center( MCCC) is je thuisbasis, waar je een team vormt met de personeelsconsulent en assistent P&O. Het MCCC is een ambitieus centrum, waarin je samenwerkt met mensen vanuit verschillende disciplines en niveaus. Het centrum heeft 3 verpleegafdelingen, een intern dagcentrum, 5 poliklinieken in portefeuille. Daarnaast zijn er 5 medische afdelingen preferent toegewezen aan het centrum (zij vallen direct onder de Raad van Bestuur). Ten behoeve van deze afdelingen voert het centrum de bedrijfsvoering en zijn mede medisch inhoudelijk voor het te voeren beleid op het gebied van oncologie. Sinds 2021 is het centrum OECI geaccrediteerd, als eerste academisch ziekenhuis in Nederland.

Als HR Business Partner rapporteer je aan de medisch en bedrijfskundig centrumdirecteur en maak je samen met de stafadviseurs Kwaliteit, Veiligheid en Bedrijfsvoering, de adviseur Financiën en de decentrale productiecontroller deel uit van het managementteam van het centrum. Je adviseert en ondersteunt de centrumdirectie, de medische afdelingen en de leidinggevenden (3de echelon) bij het vormgeven en uitvoeren van HR-beleid.

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 32 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Wat bieden wij?
De zorg staat de laatste jaren volop in de aandacht. Onze artsen, verpleegkundigen, ICT'ers en laboranten leveren topprestaties om ervoor te zorgen dat iedereen die zorg krijgt die hij verdient. Maar ook jou hebben we nodig om de juiste zorg te leveren. Je krijgt de kans om écht het verschil te maken, zowel binnen jouw rol in het MCCC als ziekenhuis breed.
Hybride werken en vrijheid bij het inrichten van je werkzaamheden is bij ons vanzelfsprekend, wel in overleg. Voor deze functie vragen we je 32 uur per week beschikbaar te zijn.

De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt je ingedeeld in schaal A11 van de Cao umc met een maximaal salaris van bruto € 5.584,- per maand bij een fulltime aanstelling of in schaal A12 van de Cao umc met een maximaal salaris van bruto € 6.337,- per maand bij een fulltime aanstelling.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.