Daelzicht zoekt een

Begeleider Sterrekroos Sittard (MVB/LVB)

Dienstverband

24 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Sittard Beek Amstenrade

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Begeleider gezocht in Sittard! Ben jij iemand die zelfstandig, structuur, ondersteuning en begeleiding kan bieden? Kun jij je inleven in de diverse vragen van onze bewoners en zorg jij samen met je collega’s voor een gezellig thuis? En zoek je een leuke nieuwe baan in de gehandicaptenzorg? Lees dan vooral verder!
 

Voor de locatie WBC Sterrekroos te Sittard, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor de vacature:

Begeleider A
24 uur, Sittard. Meer contracturen mogelijk in overleg.


Zo ziet jouw baan eruit


Als begeleider A bestaan je werkzaamheden uit het, zowel individueel als in teamverband, bieden van begeleiding en ondersteuning aan de cliënten. Het ondersteuningsplan van de cliënt is leidend voor de zorg en dienstverlening die geboden wordt. Als begeleider A ben je iemand die zelfstandig initiatieven durft te nemen om kwalitatief de juiste zorg te bieden. Je neemt de informatie in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) van de cliënt als uitgangspunt en zorgt dat er ook volgens de juiste methodieken wordt gehandeld. Je ondersteunt de Coördinerend begeleider bij de uitvoering van de ondersteuningsplannen van de cliënt d.m.v. het gezamenlijk oppakken en uitwerken van het ondersteuningsplan. Je zet de cliënt in zijn kracht door hem/haar zoveel mogelijk zelfstandigheid te bieden.

Ook bedenk je creatieve en leuke initiatieven die de cliënten stimuleren in hun ontwikkeling rekening houdend met hun dagelijkse uitdagingen. Je werkt vanuit de support visie, waarbij je de cliënt zoveel mogelijk faciliteert, daarnaast kunnen er verpleegtechnische handelingen voorkomen. Er wordt gewerkt in een rooster met wisselende diensten.

 

Locatieprofiel

WBC Sterrekroos is gevestigd in Sittard in een appartementencomplex waar 26 cliënten wonen.

De doelgroep is divers, jongeren en ouder wordende cliënten met een matig tot licht verstandelijke beperking, LVB-, en ASS in de leeftijd van ca. 30-88 jaar. Het accent op de verzorging neemt bij de oudere cliënten steeds meer toe. Het WBC bestaat uit 3 verdiepingen, waarbij op iedere verdieping een algemene ruimte is voor de eetmomenten en/of koffiemomenten. Iedere cliënt heeft een eigen appartement tot zijn beschikking.

Kleinschalig wonen met de veiligheid van een groot gebouw. Het bevorderen en/of behouden van zelfstandig-, zelfredzaamheid en het bieden van bescherming is onze belangrijkste begeleidingstaak. Het uitgangspunt is:” daar waar mogelijk en daar waar nodig”. De ondersteuning is gericht op de cliënten om hun een zo normaal en zelfstandig mogelijk leven te kunnen laten leiden binnen de maatschappij. Het accent ligt op begeleiding van de persoonlijke zorgvraag.

 

Dit bieden wij

  • Voor deze functie bieden wij een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden. De cao Gehandicaptenzorg is van toepassing. De functie is ingedeeld in FWG 40 (€ 2.236 - € 3.154,- bruto op basis van 36 uur), conform inschaling als begeleider A.
  • Een vast dienstverband voor 24 uur per week, hierbij horen 2 maanden proeftijd. Wil je liever meer contracturen? Dan kijken wij samen naar de extra mogelijkheden binnen deze locatie of in combinatie met inzet elders binnen Daelzicht.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

 

Herken jij jezelf hierin?

Je bent geduldig, oplettend, daadkrachtig en kunt je goed verplaatsen in de leefwereld van onze cliënten. Je bent behulpzaam en een fijne collega. Verder:

  • Een diploma in Zorg en Welzijn, minimaal niveau MBO-4, SPW/MMZ-4, (z-)verpleegkundige,  of HBO-SPH, Social Work of Pedagogiek.
  • Je bent geduldig, vriendelijk, verbaal sterk, straalt rust en vertrouwen uit en bent in het bezit van een gezonde dosis humor.            
  • Je hebt bij voorkeur ervaring en affiniteit met de begeleiding van beschreven doelgroepen.
  • Je bent bereid om te werken in een wisselend rooster (inclusief weekend-, avond- en slaapdiensten).
  •  

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

 

Belangstelling en solliciteren

 Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’. Heb je vragen over de procedure, neem dan  gerust contact op met Kim Schouten, waarnemend leidinggevende, via 0627238829. Tussen 1 en 21 augustus is Joep Rutten, Leidinggevende Zorg, bereikbaar via 0611773609.

De gesprekken worden gepland in overleg.

 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform ons Werving- en Selectiebeleid voorrang in het plaatsingsproces.