Leger des Heils zoekt een

Huishoudelijk Medewerker / Schoonmaker Zorg

Dienstverband

24-36 uur (in onderling overleg)

Opleidingsniveau

MBO niveau 1, MBO niveau 3, MBO niveau 4, VMBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Sociaal Werk, Overige
Het leveren van huishoudelijke hulp, zorgen voor een aangename woonruimte en contact maken met de bewoner. Daar bloei jij van op!
 
Wat ga je doen?
Vanuit jouw rol zorg jij ervoor dat de deelnemers (zo noemen wij onze cliënten) zich goed voelen in hun eigen vertrouwde omgeving en daar kunnen blijven wonen.
 
De deelnemers van het Leger des Heils ontvangen persoonlijke begeleiding op een zorglocatie of ambulante begeleiding bij hun thuis. Dit is van belang omdat zij veelal kampen met een verslaving, in combinatie met psychische- en andere problematieken. Het is dus belangrijk dat je als huishoudelijk medewerker stevig in je schoenen staat en bestand bent tegen de zwaarte van de doelgroep, je ziet en spreekt ze namelijk dagelijks.
 
Samen met de deelnemers bouw je aan een persoonlijke band. Je bent een vertrouwd gezicht, een gesprekspartner. Werk waar je trots op mag zijn én waar je blij van wordt! Verder houd jij je voornamelijk bezig met:
 
 • Het bieden van vakkundige huishoudelijke hulp, zoals: schoonmaken, opruimen, etc.
 • Het stimuleren van zelfstandigheid, door deelnemers te betrekken bij het huishouden.
 • Veranderingen te signaleren naar de ambulante en persoonlijk begeleiders.
 
Vanuit jouw rol ga je in Venlo zowel aan de slag bij zelfstandig wonende deelnemers als op onze woonvoorziening Domus Sinselveld.
 
Dit ben jij
Je bent enthousiast, want deze functie staat je op het lijf geschreven. Verder heken je jezelf in het volgende:
 
 • Je hebt affiniteit met onze multiproblem doelgroep met o.a. psychiatrische, justitiële en verslavingsachtergronden.
 • Je hebt ervaring in het verlenen van vakkundige huishoudelijke hulp en bent niet vies van een vervuilde of ongeordende woning.
 • Je bent in staat om zowel bij de deelnemers thuis als bij onze woonvoorziening te komen.
 • Je staat stevig in je schoenen: we werken met een pittige doelgroep.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.
 
Je bent christen (Katholiek, Protestant, etc.) en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit.
 
Dit bieden wij
Werken bij het Leger des Heils is meer dan alleen ‘werk’, je bent van grote betekenis voor anderen en maakt een daadwerkelijk verschil in hun leven. Werk waar je trots op mag zijn. Je zult je welkom voelen in onze bijzondere organisatie, waar veel ruimte is voor input en ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je:
 
 • Een contract voor 24-32 uur per week (verdeeld over de woonvoorziening en zelfstandig wonende deelnemers).
 • Werkomgeving Venlo.
 • Een overeenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast contract.
 • Een prima salaris in schaal 1 van de cao Sociaal Werk (€1.909 - €2.365 o.b.v. 36 uur per week).
 • Een Individueel Keuzebudget.
 • Loopbaanbudget voor je duurzame inzetbaarheid.
 • Een prima pensioen via PFZW.
 
Over het Leger des Heils
Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.
 
Zo begeleidt ons ambulante team in omgeving Venlo de meest kwetsbare mensen in onze regio, die vanuit een dak- en thuisloze situatie een eigen woning toegewezen hebben gekregen, maar ook te maken hebben met complexe problematiek op het gebied van verslaving en/of psychiatrie.
 
Onze woonvoorzieningen bieden plek aan mensen uit de regio die geen vaste woon- of verblijfplaats hadden. Zij kampen met een verslaving in combinatie met psychische klachten, LVB, justitiële kaders en andere achtergronden, waardoor er geen plaats voor hen is in reguliere instellingen. Wij Wij begeleiden hen op het gebied van wonen, daginvulling, sociale contacten, financiën, vrije tijd en werken herstel gericht. voorzien hen van een eigen kamer, de eerste levensbehoeftes en stabiliteit. Het uiteindelijke doel is dat deelnemers zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving.  
 
Interesse en contact
Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaten hebben gevonden, dus wacht niet te lang met reageren. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures . Eerst meer weten? Bel dan met Lisan Lenssen (afdelingsmanager Ambulant Venlo) via 06-11453248. Meer weten over de procedure? Bel dan met Kenneth Ottenhoff (recruiter)
 
Eerst even kennismaking? Kom gezellig (online) op de koffie!