Stichting Pergamijn zoekt een

hulpbegeleider gehandicaptenzorg, 24 uur, Echt (Herstal 1)

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Waar kom je terecht?

We bieden je de kans om als hulp cliëntbegeleider binnen de woning Herstal het team binnen Herstal 11, 13, 14 en 16 te komen versterken.

De doelgroep die binnen Herstal 1 woont, zijn cliënten met een ernstige of matig verstandelijke beperking en een bijkomende gedragsproblematiek (ASS, hechtingsproblematiek). Ze hebben veelal een bewegings- en ontwikkelingsvraag maar ook belevingsgerichte activiteiten en inspelen op prikkelverwerking staan centraal. Het sociaal-emotioneel ontwikkelingsniveau van de cliënten is niet hoger dan 18 maanden. Er zit dus een grote discrepantie tussen 'kunnen' en 'aankunnen'. De bewoners kunnen moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen wanneer hun wereld door interne of externe factoren verstoord wordt. Dit kan zich uiten in fysieke en/of verbale agressie naar de omgeving en zichzelf. Alle cliënten binnen Herstal 1, hebben hun eigen profiel op vlak van sensomotorische prikkelverwerking. Over- of onder gevoeligheid op vlak van prikkels bij onze cliënten speelt een belangrijke rol in hun dagprogramma. Uitgangspunt is 'normaal waar mogelijk, bijzonder waar nodig'. De relatie tussen cliënt en begeleider speelt hierbij een belangrijke rol. Binnen Herstal 1 wordt doelgericht, ondersteunend op de individuele cliënt gewerkt, waarbij samenwerking en overleg met het team, andere betrokken disciplines en het systeem rondom de cliënt erg belangrijk is. Het werk is dynamisch. Welk type begeleider hebben we nodig? Begeleiders met een positieve instelling die geen uitdaging uit de weg gaan en op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's kijken. Een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven. Kennis van de beschreven doelgroep en kiezen voor de ondersteuning met zowel de begeleidende, medische als verzorgende aspecten.

Jouw baan...

Als hulp cliëntbegeleider ondersteun je het team in huishoudelijke taken, ook verleen je verzorgende en lichamelijk hulp. Je draagt bij aan het welzijn van de cliënt en een zinvolle invulling van de vrije tijd door te ondersteunen bij activiteiten zoals wandelen, knutselen, muziek maken. Je draagt zorg voor een positieve uitstraling van de woning.

Jij…

…. werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger en je collega's staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.
…. Hebt veel geduld en weet goed je grenzen te bewaken. Je durft voor je eigen mening uit te komen en geeft feedback op een opbouwende manier. Leren en zelfontwikkeling heb je hoog in het vaandel staan.

…. kunt prioriteiten stellen als geen ander in dit dynamische werk, je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden en bent stressbestendig.
…. beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Je bent een cliëntbegeleider met een positieve instelling en gaat geen uitdaging uit de weg, je durft op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn.
…moet derhalve als cliëntbegeleider binnen deze woning goed kunnen schakelen om steeds opnieuw te bekijken wat de behoefte en vraag van de cliënt is. Binnen de Priorij wordt er gestreefd naar een zo normaal mogelijk leven.

Jouw achtergrond…
  • Je hebt een diploma in de zorg op tenminste MBO-niveau 2.
  • Je hebt affiniteit met de gehandicaptenzorg.
  • Je bent ook in de avonduren en weekenden inzetbaar.
Wij…

Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat. Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven.

Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 25 ; afhankelijk van je opleidingsniveau; (min. €1.873,- max. €2.659,- o.b.v. 36 uur);
  • 144 verlofuren per jaar en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren (bij fulltime dienstverband).
  • Een eindejaars uitkering van 8.33%, vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) aan. De kosten van de VOG vergoeden wij;
  • Herstal 1 te Echt is goed te bereiken vanuit Sittard, Echt, Beek, Heerlen en Maastricht.
Meer weten?

Voor nadere informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met teamleider Leonie Schmitz telefoon 06-42615942 of een mail sturen: l.schmitz@pergamijn.org.
Wil je de recruiter spreken, bel dan naar 0475-479 666.

Jij gaat ervoor!

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv.

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Anja, Justin of Marie-Christine. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met de teamleider Leonie en een collega.